Bewegend leren op speeltoestel
Yalp Memo in samenwerking met Quest

Kun je oranje worden door het eten van wortels? Kan een dier links- of rechtspotig zijn? Kun je aan twee dingen tegelijk denken? In samenwerking met het populair-wetenschappelijke magazine Quest ontwikkelde Yalp het speeltoestel Yalp Memo. Dit educatieve speeltoestel bevat 8 spellen, waaronder het Quest spel met maar liefst 500 quizvragen. De vragen van het Quest spel zijn ingesproken door de hoofdredacteur van Quest Thomas Hendriks en zijn gekoppeld aan een speels lesprogramma voor scholen.

 

Educatief speeltoestel Yalp Memo

Een kind is van nature actief en wil graag bewegen. Speelplezier staat centraal tijdens het spelen op de Yalp Memo, maar kinderen leren spelenderwijs tegelijkertijd ongemerkt rekenen en vaardigheden als samenwerken.  Daarmee combineert de Yalp Memo zowel het sociale als fysieke aspect.

Yalp Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. De bediening van de spelpilaren is vergelijkbaar met de bediening van een smartphone of tablet. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te vegen ('swipen') worden er spellen gespeeld. De speelvloer maakt de spelpilaren tot een eenheid, visualiseert de renroutes en prikkelt de fantasie van kinderen om nieuwe spelregels te verzinnen. 

Beelden zien? Bekijk de video:

Quest%20speeltoestel.jpg
Het Quest-pakket

Kinderen die veel bewegen pikken de lesstof beter op én onthouden die beter. De Yalp Memo wordt geleverd in nauwe samenwerking met Quest om het educatieve karakter te versterken. Quest heeft een uitdagend dienstenpakket samengesteld om Yalp Memo nóg leuker te maken.

Zo werkt het:

 1. Kies samen met Yalp het design van uw toestel. Wordt uw Yalp Memo groen, rood of blauw/zwart?

 2. Als u kiest voor het Quest-pakket is het speciale Quest quizspel speelbaar op de Yalp Memo, met 500 vragen en weetjes. Er volgen regelmatig spelupdates, zodat de nieuwe vragen nooit op zijn!

 3. Het aanvullende Quest-pakket bestaat uit:
Speeltoestel%20Quest.jpg
  • Lesmateriaal dat aansluit bij de quizvragen (ieder kwartaal)**.
  • Een schoolabonnement op Quest Junior**.
  • Een lesuur gegeven door hoofdredacteur Thomas Hendriks of Boy Vissers**.
  • Een feestelijke opening met aankleding door Quest.
  • De openingshandeling wordt verzorgd door Thomas Hendriks of Boy Vissers.
  • Kinderen ontvangen bij de opening een Quest goodie bag.
  • Ondersteuning bij het generen van lokale en landelijke media-aandacht.

** Komt uw Memo in de openbare ruimte? Dan kunt u deze diensten cadeau geven aan een nabijgelegen school.

 

 

JA!
Vertel mij meer over Yalp en Quest!

Meer te weten komen over het interactieve speeltoestel Yalp Memo? Meer over de samenwerking met Quest? Vrijblijvend een offerte ontvangen? Weten op welke scholen er al een Yalp Memo geplaatst is? Brochure ontvangen met meer informatie?

Er staan maar liefst 40 Yalpers klaar om u te helpen.
Vul het contactformulier in of bel: +31 (0) 547 289 410

Vraag stellen of GRATIS informatie aanvragen: