Bewegend leren op speeltoestel
Yalp Memo in samenwerking met Quest Junior

Kun je oranje worden door het eten van wortels? Kan een dier links- of rechtspotig zijn? Kun je aan twee dingen tegelijk denken? In samenwerking met het populair-wetenschappelijke magazine Quest Junior ontwikkelde Yalp het speeltoestel Yalp Memo. Dit educatieve speeltoestel bevat 8 spellen, waaronder het Quest Junior spel met maar liefst 500 quizvragen. De vragen van het Quest Junior spel zijn gekoppeld aan een speels lesprogramma voor scholen.

 

Educatief speeltoestel Yalp Memo

Een kind is van nature actief en wil graag bewegen. Speelplezier staat centraal tijdens het spelen op de Yalp Memo, maar kinderen leren spelenderwijs tegelijkertijd ongemerkt rekenen en vaardigheden als samenwerken.  Daarmee combineert de Yalp Memo zowel het sociale als fysieke aspect.

Yalp Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. De bediening van de spelpilaren is vergelijkbaar met de bediening van een smartphone of tablet. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te vegen ('swipen') worden er spellen gespeeld. De speelvloer maakt de spelpilaren tot een eenheid, visualiseert de renroutes en prikkelt de fantasie van kinderen om nieuwe spelregels te verzinnen. 

Beelden zien? Bekijk de video:

Poster-Quest-Game---Quest-Junior-WEB.jpg
Het Quest-pakket

Kinderen die veel bewegen pikken de lesstof beter op én onthouden die beter. De Yalp Memo wordt geleverd in nauwe samenwerking met Quest Junior om het educatieve karakter te versterken. Quest Junior heeft een uitdagend dienstenpakket samengesteld om Yalp Memo nóg leuker te maken.

Zo werkt het:

 1. Kies samen met Yalp het design van uw toestel. Wordt uw Yalp Memo groen, rood of blauw/zwart?

 2. Als u kiest voor het Quest Junior pakket is het speciale Quest Junior quizspel speelbaar op de Yalp Memo, met 500 vragen en weetjes. Er volgen regelmatig spelupdates, zodat de nieuwe vragen nooit op zijn!

 3. Het aanvullende Quest Junior pakket bestaat uit:
Speeltoestel%20Quest.jpg
 • Een aanstekelijk educatief en actief Quest Junior spel met een basis van 500 vragen en wetenschappelijk onderbouwde antwoorden, herkenbaar van de weetjes en Quest Junior vragen & antwoorden.
 • Quest Junior vragensets met maatschappelijke thema’s. O.a. thema’s cultuur, gezondheid, pesten, verkeer en normen & waarden.
 • 1x per jaar een update van met een batch van 120 Quest vragen en antwoorden gekoppeld aan een thema in de klas of op school, met gezamenlijk vooraf gekozen thema's. Bijv. verkeer & veiligheid, gezondheid, taal (foutjes/spreekwoorden en gezegdes). 
 • 1x per jaar digitale lesbrief voor docenten gekoppeld aan vragen op de Quest Memo.
 • Feestelijke opening van de Quest Junior Memo in aanwezigheid van hoofdredacteur Quest Junior, Sanne Groot Koerkamp (of YouTube Quest Junior leraar Boy Vissers). Bij de opening zal een korte uitleg worden gegeven over het belang van spel, educatie en wetenschap. De kracht van vraag en antwoord op een didactische manier onderbouwd. De opening zal feestelijk worden aangekleed met o.a.:
  • Rode loper
  • Quest Junior aankleding (banieren, beachvlags, vlaggen, posters altijd i.o.m. de school/klant)
  • Ballonnen
  • Persbericht door Quest Junior en Yalp (om lokale media-aandacht te genereren)
  • Plaatsen en aanjagen van het persbericht online en via de social media kanalen van Quest Junior en Yalp (aanleveren foto door de school)
  • 60 Quest Junior exemplaren voor groep 7/8
 • Quest Junior lesuur gegeven door hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp (of YouTube Quest Junior leraar Boy Vissers) voor groep 7/8 op de dag van de opening. Kinderen mogen in gesprek met de hoofdredacteur van Quest Junior en krijgen een interactief lesuur over bladen maken.
 • Video’s van Boy Visser (de Quest Junior Experimenteer Expert) die ingezet kunnen worden als lesmateriaal in de klas groep 7/8.
 • Quest Junior logo in de memo vloer en de palen uitgevoerd met rode kappen (andere kleurvariaties mogelijk).

** Komt uw Memo in de openbare ruimte? Dan kunt u deze diensten cadeau geven aan een nabijgelegen school.

 

 

JA!
Vertel mij meer over Yalp en Quest Junior!

Meer te weten komen over het interactieve speeltoestel Yalp Memo? Meer over de samenwerking met Quest Junior? Vrijblijvend een offerte ontvangen? Weten op welke scholen er al een Yalp Memo geplaatst is? Brochure ontvangen met meer informatie?

Er staan maar liefst 40 Yalpers klaar om u te helpen.
Vul het contactformulier in of bel: +31 (0) 547 289 410

Vraag stellen of GRATIS informatie aanvragen: