Opening interactief sportveld Jan Vertonghen Foundation

De foundation wil kinderen stimuleren om meer buiten te sporten, spelen en bewegen door eigentijdse speelomgevingen of playgrounds te creëren. De playgrounds zijn voorzien van interactieve speeltoestellen die aangepast zijn aan huidige interesses van de jeugd. Elektronische interactiviteit wordt hierbij gekoppeld aan lichaamsbeweging.
De playgrounds liggen op het ‘Openluchtcentrum Fernand Schuerman’ te Temse.
Voor meer informatie over de Jan Vertonghen Foundation: www.janvertonghenfoundation.com

Inspirerende sport- en spelzones
in België

Elke speelplek wordt bij Yalp ontworpen met een goed plan. Het samenbrengen van generaties, het bereiken van jongeren en ouderen laten bewegen zijn hier voorbeelden van. Samen met onze accountmanager België Stef Berckmans en het ontwerpteam wordt er gekeken hoe uw doel bereikt kan worden. 

Laat u inspireren. Vraag over één van de onderstaande gerealiseerde sport-en spelzones?
Benader ons via het contactformulier met uw vraag. Team Yalp staat voor u klaar!
Bel ons: +31 (0) 547 289 410

sona_be_1-9144979e.jpg
Beringen recreatiedomein 't Fonteintje

Ons prachtige recreatiedomein in het groene Koersel is recent uitgerust met een ' interactieve Yalp Sona' in regenboog uitvoering. Onze keuze op een interactief toestel is ingegeven doordat dit echt onderscheidend is in vergelijking met klassieke speeltoestellen. Niet de zoveelste klassieke (Robinia) speelcombinatie. We zien werkelijk veel meer activiteit en gebruik. De opgevraagde statistieken (gratis beschikbaar op alle Yalp interactives) tonen aan dat de speelboog een enorm succes is en dit zal blijven doordat de vele beschikbare spellen verwisselbaar zijn en Yalp steeds nieuwe spelletjes bij ontwikkelt. Dit laat toe dat de bezoekers steeds een nieuwe belevenis ervaren ! (foto: Jonathan Vaes)
Dienst Toerisme, Diane Christiaens

fono_voorweb_2-aa622611.jpg
De Yalp Fono in Geraardsbergen
saloon_belgie_voorweb-b7d707b6.jpg
JOEPIE in Halle

Dit is de locatie van de speelpleinwerking en de hele speeltuin is opgebouwd als een filmdecor. De toestellen zijn op maat ontworpen zodat deze precies aansluiten bij het thema en de speelwensen van de stad. Aan de achterzijde van de verschillende huisjes en Saloon vind je een gigantisch grote speelcombinatie met tunnelglijbaan en bijbehorende schommels. Dit laat toe de vele aanwezige kinderen optimaal te laten spelen. De valdempende gegoten vloeren die zijn meeontworpen behoeden de heuvels tegen erosie en het hele speelplein blijft er netjes bij. De plek wordt zeer goed gebruikt.
Deskundige openbare werken, mobiliteit en milieu, Bjorn D'ours

sona_school_belgie_voorweb-2b429741.jpg
Esdoornschool, basisschool in Hombeek

De Esdoornschool met meer dan 500 leerlingen is de eerste basisschool in Vlaanderen die kiest voor interactief spelen en is de trotse bezitter van een Yalp Sona geluidsboog. Dank zij de inzet en financiële hulp van het oudercomité wist de school dit te realiseren. Meester Guido weet te vertellen dat het toestel wordt bediend met één knop en dat een camera in de top van de speelboog de kinderen via stembegeleiding door de verschillende spellen leidt. De spelletjes kunnen naar believen worden verwisseld wat spelen onder de Yalp Sona steeds een nieuwe belevenis maakt en het toestel sinds augustus tot mei gemiddeld ongeveer 400 uur bespeeld is !
Directeur De Esdoornschool, Guido Slachmuylders

cloxx_belgie_voorweb-87119bd2.jpg
Halle Heuvelpark

Het Heuvelpark, zoals de naam doet vermoeden, is een aaneenschakeling van heuvels waar Yalp een stoere Cloxx speeltuin heeft geïntegreerd en waar  achter elke hoek of heuvel(tje)  wel wat te ontdekken  valt; een piratenboot, trampolines, een spectaculaire schommel, enz ... De speelwaarde van het terrein wordt optimaal benut en de stoere stalen Cloxx speeltoestellen staan garant voor lang onbezorgd speelplezier.
Deskundige openbare werken, mobiliteit en milieu, Bjorn D'ours

basic_belgie_voorweb-74d9ccb5.jpg
Roeselare
flora_2_voorweb-06962f55.jpg
Kortenberg

De jeugddienst en het verantwoordelijke bestuur wensten een nieuwe speeltuin met natuurlijke uitstraling te plaatsen in de dynamische wijk Broekhoven waar veel jonge gezinnen wonen. De Flora Lappset toestellen voldoen perfect aan het gevraagde en hebben voor deze locatie speciaal een maximale valhoogte van 1,47m wat toelaat deze op gras te kunnen plaatsen en de toestellen nog mooier te doen harmoniseren met de groene omgeving. Met Flora kregen we echt een andere natuurlijke uitstraling dan dat we standaard zien in 'natuurlijke toestellen'. Bovendien worden er veel verschillende speelwaardes toegepast en het gelamineerde hout voorkomt scheur- en splintervorming. Dat zijn voor ons belangrijke elementen naar veiligheid en onderhoud.
Jeugddienst, Mit Van Gompel

calestenics_2_voorweb-a7bb46c5.jpg
Heusden-Zolder
finno_oud_web-760365cc.jpg
Halle, de Bres

Deze thematische speeltuin rond exotische dieren is bijna volledig op maat gemaakt met een indrukwekkende boomhut en veel klautermogelijkheden.  Dat Yalp de mogelijkheid heeft om speelstructuren op maat te ontwerpenpaste uitstekend in dit project, zowel voor wat betreft speelwaardes als thematisering. Naast de speeltoestellen is ook het hele speelgebied op maat ontworpen met zoneringen. De leeftijdsdoelgroepen zijn te herkennen aan de verschillende gebruikte valdempende ondergronden zoals gegoten rubber voor de grotere kids,  kunstgrasmotieven en zand voor de kleinere kinderen. Natuurlijk zijn schommelen, veren, draaien, rollenspel en zandspelen ook van de partij. Mooi detail is dat er geen extra kosten verbonden zijn aan het maatonwerp van zowel de toestellen als de speelplek.
Deskundige openbare werken, mobiliteit en milieu, Bjorn D'ours

finno_voorweb_belgie-906f2f30.jpg
Speelplek in Niel

De Motorical Track vormt een ware uitdaging en schuwt grote hoogtes niet. Fraai dat het toestel meerdere leeftijdsgroepen gelijktijdig bedient. De jongere spelers kunnen/durven in het begin nog niet alles wat oudere spelers wel doen. Door de tijd heen leren de spelers hun grenzen verleggen en stijgen de vaardigheden. Dit is een toestel dat werkelijk langere tijd uitdagend blijft. Door de uitgekiende routes in het toestel zie je dat kinderen deze gaan gebruiken om bijvoorbeeld tikkertje en pakkertje te spelen, wat voor hen een nieuwe ervaring is. Het toestel is uitgerust met een mooie rode gietrubber valdemping en perfect bespeelbaar tijdens de zomer en de wintermaanden. Wie vindt de juiste weg en durft de uitdagingen aan ?
Dienst Vrije Tijd, Guy De Wachter

JA, vertel mij meer over de mogelijkheden bij Yalp!
Vul het contactformulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 

Yalp zet in  samenwerking met gemeente of architect een visie op voor de juiste doelgroep en budget. Daarnaast heeft Yalp een compleet en breed assortiment. Yalp heeft al vele mooie speeltuinen en speelplekken mogen realiseren. Van traditionele toestellen zoals een klimrek of een glijbaan tot aan interactieve toestellen zoals de Yalp Sona en de Yalp Fono. In België zijn ze zeer enthousiast over de kwaliteit en werking van onze interactieve toestellen die een speelplek uniek maken. 

Ons adviestraject is gratis en vrijblijvend.
Vul het formulier hiernaast in.

Alles wordt op maat samengesteld, aan de hand van uw mogelijkheden en wensen. Voor ieder budget. Aansluitend bij iedere wens. En voor iedere leeftijd.

Onze Yalpers staan klaar om u te helpen! Stel uw vraag:

Wat is de som van 9 en 9?
 
Met het invullen van de bovenstaande gegevens geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.*
 

 

Contact met Yalp 

Heeft u hierboven een gaaf ontwerp of speelplek gezien? Zoekt u een oplossing om tieners los te trekken van de WiFi? Een gave speeltuin voor uw gemeente? Laat het ons weten met één telefoontje. Ons team België verrast u daarna met een actieplan. Neem contact op met:

kristian_tienstra2-87b2e0ce.jpg
stef_berckmans2-a0f4abee.jpg
Pascal_Elkink%20LR-08a9cc15.jpg
+31 (0)547 289 410