Bootcamp & calisthenics

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: bootcamp en calisthenics-sportplekken in de openbare ruimte.
Met wereldwijd miljoenen participanten van alle leeftijden en meer dan 500 officiële outdoor sportparken, zijn bootcamp en calisthenics zeer snel groeiende sporten. De sporten zijn overeenkomstig, maar er zijn ook verschillend. Bij calisthenics trainen sporters met het eigen lichaamsgewicht, met behulp van minimale apparatuur. Denk aan een combinatie van stangen om aan op te trekken, te zwaaien of rekoefeningen te doen. In vaktermen: met dip-bars, pull-up bars en monkey-bars. Bij bootcamp worden er ook 'externe' gewichten gebruikt voor versterken van het lichaam en wordt er vaak in groepsverband actief gewerkt aan de conditie.

Moest men vroeger nog speciaal naar de sportschool om te kunnen trainen, tegenwoordig is er naast deze sportschool voldoende aanbod van professionele toestellen in de openbare ruimte. Sporten wordt op die manier toegankelijk voor iedereen en gezonde levensstijl komt nog dichterbij.
Waaraan danken deze sporten hun populariteit?

 

Goed om te weten:

  • Er is een sterk toenemende vraag vanuit sporters die bootcamp of calisthenics beoefenen.
  • Verlaag de drempel om te sporten en investeer in apparatuur voor deze ongebonden sporters.
  • Onze toestellen zijn bestand tegen weersinvloeden, zijn vandalismebestendig en onderhouds- vriendelijk.
  • Alle Yalp producten zijn ontwikkeld in samenwerking met CrossFit wereldkampioen Mikko Salo, CrossFit coach Anu Puonti en de Finnish Street Workout Association.
  • Bijzondere urban sportplekken dragen bij aan citymarketing. Calisthenics sportplekken zijn vaak in gebruik voor workshops of trainingen én deze subcultuur doet veel uitingen via social media.
  • Yalp faciliteert desgewenst ook de trainer om ‘uw’ inwoners meer aan het bewegen te krijgen, in samenwerking met partner/trainer Robbin Castillo. Dit stimuleert lokale sporters vervolgens om de sport ook zelfstandig te gaan beoefenen.

Inspirerende trainingslocaties

Sportschoolketen Health City (vestigingen in Amstelveen en Hoofddorp)

Universiteit Twente

bootcamppark op strand Kijkduin 

naturespride-cb80b499.jpg

Natures Pride, Maasdijk
Groente- en fruitimporteur Natures Pride wil het gezondste bedrijf van Nederland zijn, en legde daarom een sportfaciliteit voor werknemers aan.

bootcamp_strand-b496de26.jpg

Den Haag, Hart Beach

Prachtige bootcamp locatie op het strand van Den Haag. 

ravensparks_hellevoetsluis-06e4424e.jpg

Bootcamp Ravenspark, Hellevoetsluis

bootcamp_enschede-c2888988.jpg
Utrecht University - Bootcamp

Utrecht University - Bootcamp

Bootcamp plek
Zweden

Outdoor fitness en bootcamp gecombineerd in bosrijke omgeving, Zweden.

Bootcamp%20%281%29-45d5aad7.jpg
De 3 fitnesslijnen van Yalp

Yalp biedt 3 fitnesslijnen. Calisthenics (1) is gebaseerd op het eigen lichaamsgewicht, bootcamp (2) daarentegen maakt ook vaak gebruik van attributen zoals kettlebells en touwen. Outdoor fitness producten (3) zijn toestellen voor oefeningen bekend uit de sportschool. Alle sporttrainingen in de buitenlucht zijn een goede aanvulling op een ronde hardlopen of wandeling en is daarmee laagdrempelig toegankelijk.

Bootcamp plek ontwerp
Bootcamp en calisthenics

Aansluiten bij een actuele sporttrend? Kies voor een professionele bootcamp- of calisthenicsfaciliteit van Yalp. Alle bootcamp producten zijn ontwikkeld in samenwerking met Mikko Salo, CrossFit wereldkampioen 2009 en Anu Puonti, coach CrossFit in Finland. Aan de ontwikkeling van calisthenics werkte de Finnish Street Workout Association mee. De toestellen vormen samen met een kunstgras ondergrond een veilige sportomgeving.

Bekijk hier al onze bootcamp en outdoor calisthenics producten... 
*verkrijgbaar in detailkleuren grijs, blauw, geel en roze.

Fitness

De fitness toestellen vertonen veel overeenkomsten met de toestellen die we kennen uit de sportschool, met het verschil dat ze tegen een stootje kunnen en geschikt zijn voor de openbare ruimte. Door het ergonomische toestelontwerp en bijbehorende informatievoorziening kunnen de oefeningen alleen op juiste verantwoorde wijze uitgevoerd worden. Alle fitnesstoestellen zijn verkrijgbaar in wit, grijs en limegroen.
Klik hier voor alle fitness toestellen...

 

 

Outdoor Fitness
Bootcamp plek
Trainingsvideo's

Hoe gebruik je onze toestellen in een training? Nou zo! In onderstaande video's zie je oefeningen die je kunt doen op onze bootcamp toestellen. Op ieder toestel staat een code die u kunt scannen met uw telefoon en die verwijst naar de bijbehorende video op YouTube, waar u precies kunt zien hoe je de oefeningen kunt doen op het toestel. 

Bekijk op ons YouTube kanaal alle bootcamp trainingsvideo's...

Vind een Bootcamp plek bij jou in de buurt!

Installatievideo, zo gaan wij te werk

Bootcamp
Kom zelf in actie!

Gezocht: initiatiefnemers outdoor sportfaciliteit

  • Bent u een gemeente, maar wilt u zeker weten dat er getraind wordt op uw sportlocatie? 

  • Bent u een burger en heeft u de wens voor een sportlocatie, maar weet u niet hoe u dit kunt realiseren? 

  • Bent u een trainer, buurtsportcoach, lokale sportschool of sportbedrijf, maar heeft u niet de financiële middelen om de toestellen te realiseren?

Yalp denkt gratis als partner met u mee om uw initiatief voor een outdoor bootcamp of outdoor calisthenics locatie werkelijkheid te laten worden.

Maak een afspraak via +31 0547 289 410

 

Alex%20Kwakernaak-de954881.jpg
"In recreatiegebied Uiterwaarde maken we ons aanbod met de bootcamptoestellen minder weersafhankelijk."
Alex Kwakernaak

 

 

JA!
Vertel mij meer over bootcamp en calisthenics!

Meer te weten komen over de sporten bootcamp of calisthenics? Meer over de samenwerking met trainer Robbin Castillo? Vrijblijvend een offerte ontvangen? Weten op waar als Yalp calisthenics- of bootcampplekken geplaatst zijn? Brochure ontvangen met meer informatie?

Er staan maar liefst 40 Yalpers klaar om u te helpen.
Vul het contactformulier in of bel: +31 (0) 547 289 410

Onze Yalpers staan klaar om u te helpen! Stel een vraag:

Wat is de som van 5 en 2?
 
Met het invullen van de bovenstaande gegevens geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.*