Openbare Basisschool Waterland, Den Haag

Quest-speelveld Eendenplein Den Haag

Een van de nieuwste speelvoorzieningen in Den Haag ligt op het Eendenplein in de wijk Leidschenveen-Ypenburg. Op dit ruim opgezette plein met verschillende mogelijkheden voor sport en spel konden kinderen al voetballen, basketballen en skaten, nu is er een educatief speelveld bijgekomen. De Yalp Memo met medewerking van Quest.

 

Kinderen leren op spelenderwijs

Speelplezier staat centraal tijdens het spelen op de Yalp Memo, maar kinderen leren spelenderwijs tegelijkertijd ongemerkt rekenen en vaardigheden als samenwerken. Daarmee combineert de Yalp Memo zowel het sociale als fysieke aspect. De Yalp Memo met steeds wisselende content prikkelt kinderen om steeds weer opnieuw te spelen. En dat is precies het doel van de gemeente Den Haag, de gemeente wil namelijk stimuleren dat kinderen ook na schooltijd bewegen. Het populair wetenschappelijk magazine Quest zorgde voor onderbouwde quizinhoud die educatie bij kinderen op een leuke manier stimuleert.

Dalton-school-Den-Haag.gif

 

Binnenkort nieuw zijn prikkelende quizvragen voor de Yalp Memo met achterliggende thema’s als: ✓ ’normen en waarden’, ✓ ‘milieu’, ✓ ‘gezondheid’, ✓ ‘verkeer’ en ✓ ‘cultuur’. Sociale ontmoetingsplekken in de openbare ruimte verbeteren onderlinge contacten en wederzijds begrip tussen bevolkingsgroepen in de stad. Het speelveld Eendenplein ligt naast openbare basisschool Waterland en katholieke basisschool De Walvis. De gemeente koos voor deze invulling van het plein omdat ze op zoek waren naar ‘eigentijdse invulling’ voor de 1000 leerlingen van de basisscholen.