Basisschool Polsstok, Amsterdam

Parkour succesfactor op natuurlijk schoolplein De Polsstok. Joost Koekenbier (gymdocent Polsstok), vertelt:

Geschikt voor verschillende niveaus
Wij hebben gekozen voor parkour omdat kinderen op hun eigen niveau tot een optimale ontwikkeling komen op gebied van de leerlijnen; klimmen, glijden, rollen en springen. Het is speelmateriaal dat je op je eigen niveau kunt toepassen en dit is met traditionele toestellen heel anders. Daarnaast is parkour ontzettend duurzaam en past het helemaal in het totaalplaatje van het natuurlijke plein dat wij aan het realiseren zijn. Momenteel zijn we bezig met de laatste fase van de realisatie en hopen we over een maand klaar te zijn.

 

 

 

"Klim jezelf omhoog!" - Joost Koekenbier

Parkour integreren tijdens gymlessen
"Ik kom toevallig net van buiten. Ik geef extra gym op de vrijdagmiddag dus ik ben bezig geweest met klimmen en klauteren en een extra aantal opdrachten. De leerlingen moeten bijvoorbeeld pittenzakjes van de ene bak naar de andere bak brengen en dan door het parkour heen. Hoe je dat doet? Dat mag je zelf weten. Kinderen mogen gebruik maken van de witte stippen en strepen op het kunstgras, maar ze mogen het groene en het blauwe kunstgras niet aanraken. Hierdoor wordt het klimmen ook weer anders"

"De kinderen reageren echt SUPER enthousiast op parkour! En wij zelf ook; het zijn echt fantastische toestellen. Ook in de weekeinden wordt er enorm veel op gespeeld, het is echt een trekpleister! "


Realisatie
De service en de montage verliepen super. De jongens zijn hier een week bezig geweest en hebben dit in 1 week gerealiseerd. We zijn echt helemaal tevreden met hoe het is verlopen, we moeten het schoolplein nu alleen nog feestelijk openen. 2e of 3e week gaan we het openen en dan maken we er een leuk feestje van. Als we het plein gaan openen komt de professionele freerunner Philip van Ees hier, hij gaat dan aan de kinderen voordoen, dat wanneer je er heeel veel op oefent wat je er in de toekomst dan allemaal op kan gaan doen.