Gemeente Cuijk, Sona en Memo

De Gemeente Cuijk plaatste kort na elkaar de Memo en de Sona. De spelstatistieken laten zien dat er veel gespeeld wordt en maken het de investering in interactieve toestellen het bewezen waard. Jeroen van Hagen, medewerker Infrastructuur, Beheer en Onderhoud van de gemeente Cuijk vertelt: 

Investering onderbouwen met statistieken
“In onze gemeente hebben we een breed aanbod aan speelvoorzieningen, van traditionele toestellen tot natuurlijke speelplekken. Aanvullend hebben we nu ook interactieve toestellen. De interactieve toestellen zijn onderscheidend, van deze tijd en het is een gezond alternatief voor computerspellen. De investering in interactives is een goede geweest. De statistieken die ik eenvoudig online kan bekijken, onderschrijven dit. Maandelijks houd ik bij hoeveel uur er gespeeld wordt en welke spellen het meest populair zijn. Als  er getwijfeld zou worden aan het succes van deze toestellen, kan ik dit met cijfers onderbouwen. Bij een duur, groot traditioneel klimtoestel kan dit bijvoorbeeld niet, waardoor je eigenlijk niet weet of het toestel veel wordt gebruikt.”

 

 


"De spellen op de interactieve toestellen zijn erg toegankelijk, kinderen snappen het direct!" - Joost van Hagen

 

Steeds nieuwe spellen
“ Ik vind het een grote meerwaarde dat er doorlopend nieuwe spellen ontwikkeld worden. Het laatst ontwikkelde spel is het Quest spel. Ik heb dat zelf ook gespeeld ja…. ik vond het moeilijk!

Ik had er eerder nog nooit bij stilgestaan wat de snelheid van een zwaluw is. Door de vragen in het Quest spel weet ik dat nu. Ik vind het een leuk spel, waarbij de meerwaarde erin ligt dat kinderen op speelse wijze en onbewust leren.”

Sona en Memo Cuijk
cuijk%20sona_4-b419ec69.jpg
cuijk%20memo_9-890157e6.jpg
cuijk%20sona_11-e5ef7fd0.jpg
cuijk%20memo_6-3eb186a8.jpg