De Mariaschool, Reutum

Het schoolplein van De Mariaschool in Reutum is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de school, dorpsraad, overheid en vrijwilligers uit het dorp. Overdag wordt het plein gebruikt door de leerlingen, welke elkaar uitdagen om grenzen te verleggen op het freerunplein. Na schooltijd is het plein openbaar toegankelijk voor dorpsbewoners en hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

“Er was vanuit de gemeenschap de wens om een ontmoet-en beweegplein voor de inwoners te creëren. Samen met de dorpsraad is besloten om het uit 1976 daterende schoolplein te herinrichten met de hulp van Yalp. Deze plek moest uitdagend zijn voor alle leeftijdscategorieën.”

Oud-directeur Gerard aan de Stegge

De Mariaschool, Reutum

Vrij vroeg in het traject hebben we gevraagd of Yalp ons wou ondersteunen in dit project. Er was gelijk een klik. Vooral door het out-of-the-box denken werden we erg geïnspireerd. Niet alleen in de keuze van de speeltoestellen, maar ook in de indeling van het plein. Er is een prachtig ontwerp gemaakt, met als hoofdonderdeel het Freerunplein.

Voor elkaar, door elkaar

Door de hulp van alle vrijwilligers, en de draagkracht van de gemeente, is het ontwerp werkelijkheid geworden. Maar liefst 1100 uren, 7 zaterdagen lang stonden de vrijwilligers klaar. Mensen uit het dorp deden waar ze goed in waren en dachten proactief mee. Op deze dagen werd er hard gewerkt, veel gelachen en was er tijd om oude vrienden weer te spreken. Dit is echt iets om trots op te zijn.

Mariaschool_1.jpg