Freizeitpark FORT FUN, Duitsland

Een interactieve voetbalwand, DJ-tafel, dansboog en het educatief speelveld combineren de positieve punten van gamen met actief bewegen in de speelzone L.A.B.S.

WhatsAppende jeugd vindt grote uitdaging in eigentijdse speeltoestellen

De wereld verandert continu. De jeugd van de huidige generatie zijn dagelijks in de weer met mobieltjes, WhatsApp en computergames. Actief bewegen wordt daardoor steeds minder vanzelfsprekend. Freizeitpark FORT FUN opende maandag 21 maart vier bijzondere speeltoestellen, die de hedendaagse jeugd

De speeltoestellen met elektronica, LED-displays en games om high-scores te halen, dagen de jeugd uit om zich flink in het zweet te werken. De producten staan al onder andere in Kopenhagen, Helsinki, Amsterdam, Chengdu (China), Moskou en Singapore. Speeluren lopen daar zelfs op tot gemiddeld 10 uur op een dag. FORT FUN is hiermee uniek, want het Freizeitpark is de eerste in Duitsland met deze vier toestellen bij elkaar op een indoor locatie.

 

 

Lerend bewegen in L.A.B.S
Der Name L.A.B.S staat voor de Begriffen Lernen, Aktivieren, Bewegen und Spielen. Freizeitpark FORT FUN wil bereiken dat kinderen genoeg bewegen, maar er tegelijkertijd op speelse manier ook nog van leren. Daarom werd geïnvesteerd in uitbreiding van het park, met daaronder de investering in vier interactieve speeltoestellen die gamen met bewegen combineren.

“ Waar de interactieve speeltoestellen door de Nederlandse ontwikkelaar Yalp over de hele wereld met name buiten geplaatst worden, haalt FORT FUN de toestellen naar binnen. Hiermee en het feit dat er maar liefst vier toestellen bij elkaar geplaatst zijn heeft het Freizeitpark de unieke primeur in Duitsland.
op eigentijdse manier uitdagen. Een interactieve voetbalwand, DJ-tafel, dansboog en het educatief speelveld combineren de positieve punten van gamen met actief bewegen in de speelzone L.A.B.S.

 

 

Lerend bewegen in L.A.B.S

Het pretpark FORT FUN in het Duitse Sauerland, investeerde voor de seizoensopening van 2016 maar liefst 1,2 miljoen in uitbreiding van het park. Het hoogste bedrag in 10 jaar. De uitbreiding bestaat uit buitenattracties en de nieuwe, gethematiseerde speelhal L.A.B.S, die deze week feestelijk geopend werd. De naam L.A.B.S staat voor de 'Begriffen', 'Lernen', 'Aktivieren', 'Bewegen' en 'Spielen'. Andreas Sievering vertelt: „Kinderen hebben altijd de drang tot actief bewegen, wat in de huidige tijd door de digitalisering steeds verder naar de achtergrond raakt. In FORT FUN L.A.B.S. kunnen kinderen hun energie gebruiken om actief te bewegen op toestellen die hen aanspreken in hun eigen beleving. We brengen de digitale gamewereld, het avontuur en de spanning die dat met zich meebrengt, terug naar de echte wereld. Vanuit deze gedachte is het innovatieve concept L.A.B.S ontstaan, in samenspraak met onze partners Yalp en Playparc." Pretpark FORT FUN wil bereiken dat kinderen in het speellaboratorium L.A.B.S. actief bewegen, maar er tegelijkertijd op speelse manier ook nog van leren. In de indoor speelhal, staan vier interactieve speeltoestellen centraal die gamen, samenspel, creativiteit, reactiesnelheid en vrij spel combineren. Waar de interactieve speeltoestellen door ontwikkelaar Yalp over de hele wereld met name buiten geplaatst worden, haalt FORT FUN de toestellen naar binnen. De speelhal is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar. 

 

VIDEO'S
DJ-tafel? Voetbalwand? Bekijk de korte uitlegvideo's van alle interactieve toestellen op www.yalpinteractive.de