Stappenplan voor een succesvol burgerinitiatief

Beste burger. Hoe ziet jouw ideale sportplek eruit? Daar heb je vast een antwoord op! Wat zou het te gek zijn als jouw ideale sportplek écht gerealiseerd wordt. Burgers mogen in veel gemeenten middels het burgerinitiatief aangeven wat hun wensen zijn om hun wijk mooier te maken. Zo kunt u zich samen met uw buren inzetten voor een nieuwe sportvoorziening voor de jeugd, een beweegtuin voor senioren of een toegankelijke speelplek voor mindervalide kinderen. Maar hoe doet u dat? Wat kan Yalp hierin betekenen?


Wij denken graag gratis als partner met u mee om uw initiatief tot een succes te maken.

Stap voor stap

 

Stap 1: Actieplan opstellen

Wij weten alles over de do’s en don’ts bij burgerinitiatieven. Zo hoeven jullie het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar kunnen we samen voordeel hebben van eerdere ervaringen. In een eerste gesprek brengen wij uw wensen in kaart en inventariseren de mogelijkheden. Hoe het burgerinitiatief in zijn werk gaat verschilt per gemeente. Samen zullen we uitzoeken wat de eenvoudigste manier is. Samen bepalen we waar u ondersteuning nodig heeft en welke stappen u zelf moet zetten. In persoonlijke gesprekken zoeken we specifiek voor uw situatie naar antwoorden op de vragen;

  • Wat zijn de do's en don'ts bij burgerinitiatieven?
  • Welke vooruitstrevende concepten passen in de openbare ruimte?
  • Moet het wiel opnieuw worden uitgevonden of kunnen we voordeel hebben van eerdere ervaringen?
  • Kan aanvullende financiering worden aangevraagd?
  • Is uw huidige plan haalbaar als burgerinitiatief?
  • Wie binnen uw gemeente moet u benaderen?
  • Op welke manier betrekt u de hele wijk bij uw plannen?
  • Hoe kunnen wij u ondersteunen bij subsidieaanvragen?
Marion%20van%20Espelo-0d54612e.jpg
"We kregen het budget voor fitnesstoestellen bij elkaar door actief naar partners in het bedrijfsleven te zoeken."
Marion van Espelo - inwoner Wageningen
1.jpg
3.jpg
Stap 2: Visualiseren van de speelplek

Aan de hand van uw wensen zullen onze ontwerpers een realiseerbare speelplek visualiseren. Hierin houden we rekening met alle aspecten waaraan u moet voldoen, zoals veiligheid of Europese normen. Naast de visualisatie leveren wij tevens een financiële raming. Deze visualisatie en het kostenplaatje kunt u als onderbouwing van uw plan bij uw gemeente indienen.

Stap 3: Indienen!

Is het plan klaar en volledig onderbouwd, dan kunt u het burgerinitiatief indienen. Hoe dat in zijn werk gaat verschilt per gemeente. Wij weten vaak wat de eenvoudigste manier is.

Maak een afspraak

Benieuwd wat Yalp voor uw buurtinitiatief kan betekenen? Onze medewerkers zetten graag uw ideeën om in een concreet plan. Neem contact op en bekijk samen met Yalp de mogelijkheden om uw buurtinitiatief tot een succes te maken!

jaapvp-ac56eae7.jpg
joost_denridder.jpg
0547 - 289410