Fono DJ-tafel in Varkenoordse Park, Rotterdam Zuid
My Yalp

Fono DJ-tafel Varkenoordse Park, Rotterdam Zuid

Openbare ruimte

Varkenoordse Park, Rotterdam Zuid

Fono DJ-tafel Varkenoordse Park, Rotterdam Zuid

Jongerenontmoetingsplek met uitzicht op de Kuip

In wijk Hillesluis in Rotterdam Zuid bevindt zich het bekende Varkenoordse Park, aangelegd in de jaren tachtig. In het stadspark bevinden zich veel jongeren die hier samen langdurig rondhangen. Juist om deze groep wat te doen te geven (positieve insteek!), en zo ook overlast in te perken voor de omgeving wilde de gemeente Rotterdam hier een speciale hangplekken inrichten voor de jeugd.

''Om een positieve jongerenplek te realiseren hebben we besloten een jongerenplek te creëren, in vorm van een DJ-ontmoetingsplek met WiFi waarmee jeugd muziek kan maken met hun smartphone."

DJ-ontmoetingsplek met WIFI

Om het plan draagvlak te geven is de buurt ingeschakeld en vanuit negatieve reactie van de buurt werd het idee voor een jongerencontainer afgeschoten. Om toch een positieve jongerenplek te realiseren hakte burgemeester Ahmed Aboutaleb de knoop door voor een jongerenplek, in vorm van een DJ-ontmoetingsplek met WiFi waarmee jeugd muziek kan maken met hun smartphone. De specifieke keuze voor deze jongerenplek, met uitzicht op de Rotterdamse Kuip is niet voor niets. Een goede internetverbinding is bijna van levensbelang voor jeugd, evenals topics als kunnen chillen met vrienden, muziek, socializen via internet en hun mobiele telefoon.

Speciaal voor jongeren

De DJ tafel combineert al deze aspecten die de jeugd zo aanspreekt. Op de DJ-tafel van Yalp mét WiFi HotSpot van KPN streamen jongeren eenvoudig hun muziek om te mixen op de DJ-tafel en worden zij uitgedaagd om sociale contacten op te doen en hun muzikale creativiteit te delen met anderen. De techniek in de Fono gebaseerd is op een geavanceerde, door Yalp gepatenteerde overbrengingstechniek die het geluid versterkt. Het geluidsniveau voor de omgeving blijft beperkt, door de doordachte vorm van de tafel die het geluid naar de gebruiker richt. Maximaal volume en aan- en uittijden van tevoren ingesteld kunnen worden naar de wensen van de beheerder.

(1/3)

(1/3)

(2/3)

(2/3)

(3/3)

(3/3)