My Yalp

Openbare ruimte

Yalp Sona bij Speeltuin ’t Kwekkeltje

In Speeltuin ’t Kwekkeltje in Rosmalen kunnen kinderen van drie tot twaalf jaar heerlijk buiten spelen. De openbare speeltuin heeft een ruim aanbod speeltoestellen waar afgelopen april de interactieve dans- en muziekboog Yalp Sona aan is toegevoegd. Een buiten speeltoestel wat in verbinding staat met het internet. Zo is er veel actie, educatie en vooral plezier. Ook sluit het interactieve toestel aan bij de belevingswereld van de huidige jeugd. De inhoud van dit speeltoestel verandert steeds en past bij  alle leeftijden. Zelfs voor de grootouders.

Voor de aankoop van de Yalp Sona bij Speeltuin ’t Kwekkeltje is gebruik gemaakt van een huurkoop overeenkomst, waarbij het aankoopbedrag gespreid betaald wordt. Naast huurkoop biedt Yalp ook de mogelijkheid tot huur, waarbij Yalp de eigenaar van het toestel blijft en je alleen het speelplezier ‘koopt’. Dit geeft je meer flexibiliteit in het budget. Door de huurkoopconstructie kunnen de kinderen nu al dansen en springen onder de Yalp Sona in ‘t Kwekkeltje. Een ideale uitkomst voor veel speeltuinen die geen hoge investeringen ineens willen of kunnen doen.

Huurkoopconstructie zonder poespas

Eind oktober 2020 moesten alle speeltuinen in Nederland haar deuren sluiten vanwege het oplopende aantal besmettingen van het coronavirus. De heropening van ’t Kwekkeltje stond gepland op 1 april 2021. Speeltuin voorzitter Frank Ligthart: “We wilden graag voor de heropening van de speeltuin een nieuw speeltoestel. Ik was erg enthousiast over de Yalp Sona. Met de inkomsten van de giften-paddenstoel, kinderfeestjes en de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage konden we het helaas niet voor elkaar krijgen om het budget in één keer bij elkaar te krijgen. Toen Joost den Ridder van Yalp voorstelde om de financiering in een huurkoop vorm te gieten was dat een mooie uitkomst. Normaal gesproken gaan we geen lening aan, maar met de huurkoopconstructie van Yalp durfden we het wel aan. Een duidelijk voorstel, zonder moeilijke clausules.”

Frank: “Ook vonden we het belangrijk dat er geen extra kosten of rente aan verbonden zat. Kortom: het te investeren bedrag is in mootjes gehakt en aan het eind hebben we geen euro meer betaald als wanneer we de Sona ineen keer hadden aangeschaft. Gewoon een simpele huurovereenkomst. Dat is erg prettig.”

“Normaal gesproken gaan we geen lening aan, maar met de huurkoopconstructie van Yalp durfden we het wel aan. Een duidelijk voorstel, zonder moeilijke clausules en zonder bijkomende kosten.”

Een groot succes

Frank vertelt enthousiast over het succes van de Yalp Sona. “Speeltuin ’t Kwekkeltje is geen standaard speeltuin, we willen het altijd graag wat anders dan anderen. Daarbij vinden we het belangrijk dat een speeltoestel lang mee gaat en daar past de Yalp Sona goed bij. En de kinderen reageren er erg leuk op. Er wordt heel veel mee gespeeld.”

Als je een Yalp interactief toestel hebt aangeschaft krijg je toegang tot My Yalp. My Yalp is een online tool/platform waar je zelf je interactieve toestel kunt beheren en de nieuwste spellen kunt vinden en downloaden. Daarnaast kun je hier alle data inzien over het gebruik van jouw toestel door de bezoekers. “Erg leuk is dat je online kan zien welk spel het populairst is. Het spel Maanmonster springt er echt uit. Ook kan je precies zien hoeveel uur er per dag gespeeld wordt. Zo zagen we in de regenachtige maand mei er gemiddeld toch zeker 7,5 uur per dag op de Sona wordt gespeeld.”

My Yalp statistiek 't Kwekkeltje

Speelactiviteit ’t Kwekkeltje eind mei 2021

Spelen voor iedereen

Sinds het begin van speeltuin ’t Kwekkeltje, 27 jaar geleden, is inclusief spel een belangrijk onderdeel. Spelen moet voor iedereen toegankelijk zijn. Frank: “Ik ben enorm fan van de Sona, omdat het iedereen de mogelijkheid biedt om te spelen en bewegen. Spelers met en zonder een handicap kunnen met dit toestel samen spelen, jongens, meisjes, vaardig en minder vaardig, jong en oud. Daarnaast past dit innovatieve speeltoestel helemaal in een nieuw beeld van speeltuinen in deze tijd door de moderne technologie.”

Yalp Sona aanrader voor elke speeltuin

“Helaas is ’t Kwekketje nu echt helemaal vol waardoor er geen nieuwe toestellen meer bij passen. Maar de interactieve speeltoestellen van Yalp zijn zondermeer interessant voor speeltuinen in Nederland. Het is echt van deze tijd. En met de Sona kunnen heel veel kinderen tegelijk spelen, van jong tot oud en zelfs ouders doen mee. Hierdoor biedt je wat aan voor een bredere doelgroep”, aldus Frank Ligthart.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.