De interactieve spelzone Yalp Memo

 Jeugd prikkelen met actieve games, maatschappelijke quizvragen en lespakket. 
 Zeer passend bij gemeenten, basisscholen en recreatie  Check de video >>>

Hoe werkt de Yalp Memo? Bekijk de video:

Leren en bewegen versterken elkaar met de Yalp Memo

De Yalp Memo steekt het aloude buiten spelen een nieuw jasje. Speelplezier staat centraal, maar kinderen leren spelenderwijs rekenen of werken aan vaardigheden zoals samenwerken. In samenwerking met de Quest Junior ontwikkelt Yalp steeds vernieuwende quizvragen met thema's als cultuur, pesten en gezondheid en een bijbehorend lesprogramma! Door dit educatieve aspect sluit de Yalp Memo goed aan bij de beleidsdoelstellingen van gemeenten en in het onderwijs. Door de funspellen past Yalp Memo ook goed in de recreatie.

De Yalp Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. De bediening van de Yalp Memo-spelpilaren is vergelijkbaar met de bediening van een smartphone of tablet. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te vegen ('swipen') worden er spellen gespeeld. De speelvloer maakt de spelpilaren tot een eenheid, visualiseert de renroutes en prikkelt de fantasie van kinderen om nieuwe spelregels te verzinnen.

De Yalp Memo wordt geleverd in nauwe samenwerking met Quest Junior:

 

 

 

 

 

 

 

 Kinderen die veel bewegen pikken
    lesstof beter op én onthouden die beter.
 
De Yalp Memo wordt geleverd in nauwe
     samenwerking met Quest Junior om het educatieve
     karakter te versterken.
 Nu mét lespakket en maatschappelijke quizvragen:

 thema's cultuur, gezondheid, normen en waarden.

 Simpele bediening met één druk op de knop.
 Wisselende spellen voor terugkerende spelers.
 5 jaar volledige garantie 
 Beheer en statistieken via internet
 Vandalismeproof

In wijken, scholen,
recreatie en in de zorg:

De Yalp Memo is onder andere geplaatst in de gemeenten Den Haag, Almere, Delft, Blaricum, Harderwijk, Dormagen (Duitsland) bij recreatieondernemers: Camping Krieghuusbelten Raalte, Zwembad de Vijf Heuvels Markelo,  Fort Fun Bestwig (Duitsland) en  bij scholen: Het Stroink Enschede, Julianaschool Rijssen, Basisschool Dinxperlo, basisscholen O.B.S. Houtwijk en C.B.S. De Eshof, en in de zorg: Florence Den Haag.

 

Urban_memo.jpg

Dormagen, Duitsland

7ca4daeb-c956-4d76-bfc5-1a9e8f47a979-358e8766.jpg
memo_openbaar_urban.jpg

Quest Junior Memo, Den Haag

YalpMemo_Sona.jpg
Yalp Memo in samenwerking met Quest

Wat zijn normen en waarden? In welk geloof eten mensen geen varkensvlees? Wie worden meer gepest, jongens of meisjes? Kan je oranje worden van wortels?  In samenwerking met het populair-wetenschappelijke magazine Quest Junior ontwikkelde Yalp (maatschappelijke) quizvragen voor de Yalp Memo en een lespakket.

Quest Junior lespakket en maatschappelijke quizvragen, meer info...

Yalp Memo en Quest
Yalp Memo succes
Bewezen succesvol

 De Quest quiz bevat nu 650 vragen en weetjes; met thema’s ’normen en waarden’,  ‘milieu’,  ‘gezondheid’, ‘verkeer’ en ‘cultuur’
 Er staan wereldwijd 40 Memo's
 Kinderen zijn staat voor schooltijd al te wachten tot ze mogen spelen.
 Gemeenten Blaricum, Amsterdam, Rotterdam, Rijssen, Harderwijk en Enschede plaatsen onder andere een Quest Memo. 
 JOGG gemeente Harderwijk kreeg een groentespel speciaal voor hun themaweek.

Yalp Memo in de stad

In hun opvoeding leren kinderen via hun ouders én door de leefomgeving waarin ze opgroeien wat een gezonde leefstijl is. Door interactief spel is veel winst te behalen op gezondheid en leefbaarheid in wijken, want juist de groep die niet uit zichzelf beweegt, wordt met een verassende speelruimte of sportzone verleid om toch in beweging te komen.

Yalp Memo in de stad
interactief spelen
De Yalp Memo combineert leren en bewegen.

Spelen in een computerspel op je eigen schoolplein: Kinderen die veel bewegen kunnen beter leren. Na een gymles kunnen leerlingen zich beter concentreren en nemen de lesstof beter op. Ook op langere termijn heeft bewegen een gunstig effect op leerprestaties.

Yalp Memo spellen

Alle Yalp Memo spellen zijn een mix van plezier, actief bewegen en educatie. Een korte speluitleg met hints en aanmoedigingen helpt kinderen op weg. De open spelregels prikkelen om de spellen steeds weer anders te spelen. Er worden door Yalp doorlopend nieuwe spellensets ontwikkeld die direct beschikbaar zijn voor iedere Yalp Memo. Dat houdt het speeltoestel speels, vernieuwend en uitdagend. Want zoals kinderen nooit uitgeleerd zijn, is de Yalp Memo ook nooit af.

Download de speluitleg...

Sona recreatie

Vind een Yalp Memo bij jou in de buurt

Technische informatie en kwaliteit

Iedere Yalp Memo is verbonden met 3G-internet. De internetconnectie maakt het mogelijk als beheerder het volume in te stellen, aan/uittijden te regelen, spelstatistieken uit te lezen of technische ondersteuning te verkrijgen. Wij garanderen de kwaliteit van onze producten. Na aanschaf van de servicelicentie heeft u daardoor geen vervolg- en onderhoudskosten én krijgt u technische support.

Is de Yalp Memo:      
Vandalismebestendig? JA Gekeurd: NEN-1176 (norm speeltoestellen),
      NEN-EN 15312 (norm sportproducten).
Weerbestendig? JA Garantie: 5 jaar garantie op elektronica en
      10 jaar op betonnen en stalen constructie.
Geschikt voor buiten? JA Extra informatie: Bespeelbaar in het donker
Geschikt voor indoor? JA   In samenwerking met Quest.
Prijs? Contact ons    
Diameter? 8 meter    

 

Wist u dat?

  • De schermen multicolour LED's (100.000 branduren) bevatten? De buitenkant van het scherm is gemaakt van het slagvaste materiaal polycarbonaat.

  • De binnenruimte is uitgerust met een eigen klimaatsysteem dat zorgt voor de nodige bescherming van de LED's tegen de invloeden van het weer?

Blijft interactief spel wel lang leuk? Hoe zit het met geluidsvolume? En sluit interactief spel wel aan bij de regelgeving op gebied van spelen?
Lees hier de meest gestelde vragen over interactief spel...

 

Yalp Memo kwaliteit en techniek

 

 

JA!
Vertel mij meer over de interactieve spelpilaren. 

We kunnen uitgebreid uitleggen hoe leuk de Yalp Memo is, maar als mensen ze zelf proberen dan valt vaak het kwartje pas: “Hee! Dit is echt leerzaam en leuk” Plan daarom snel een gratis demonstratie. Zonder verdere verplichtingen. Of... stel uw andere vragen over de Yalp Memo.

Vul het contactformulier in en of bel: +31 (0) 547 289 410

Onze Yalpers staan klaar om u te helpen! Stel een vraag:

Wat is de som van 4 en 6?
 
Met het invullen van de bovenstaande gegevens geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.*