All-in

Iedereen kan meespelen

Yalp ontwerpt speelplekken waarbij specifiek rekening wordt gehouden dat écht iedereen kan meespelen. Dit ontwerpprincipe noemen we 'All-in'. De insteek is altijd dat jong en oud, valide en mindervalide naar hartenlust met elkaar kunnen spelen. Aanpassingen die gedaan worden voor toegankelijkheid van de speelplek en bespeelbaarheid van de toestellen vallen aan de buitenkant niet op.  Buiten spelen moet vanzelf gaan. Ook voor kinderen met een beperking! Let's Play!  **Deze whitepaper bevat samenvattingen van literatuur resultaten en eigen onderzoek. 

Ik wil graag de whitepaper over ALL-IN ontvangen

Bereken het volgende: 1 plus 3.
Toegankelijke speeltoestellen op maat

Door een kleine aanpassing aan een 'gewoon' speeltoestel te doen kunnen ook mindervalide kinderen meespelen. Zonder dat de aanpassing aan de buitenkant opvalt. Speeltoestellen kunnen extra steun, extra grip geven of bevatten een speelroute laag bij de grond voor kinderen in een rolstoel of met een motorische beperking. Kleurmarkeringen of contrasten helpen als gidslijn voor kinderen met een visuele beperking. En rustzones in en naast de toestellen helpen kinderen met een aandachtsstoornis om ervaringen te verwerken of om spanning af te zwakken na het spelen.

Alle speeltoestellen zijn opgebouwd uit modulaire elementen. Daardoor zijn deze eenvoudig aan te passen aan uw wensen. Graag stellen wij kosteloos een toestel op maat voor u samen.

inclusive play
All-in Spelen
Totaalontwerp


E
en goede toestelkeuze is van groot belang, maar de bereikbaarheid van de toestellen is dat zeker ook. Voor het ontwerp houden we richtlijnen aan vanuit het NUSO. Daarin wordt o.a. rekening gehouden met:

  • Zichtassen voor overzicht in de speeltuin
  • Ligging en materiaal van paden
  • Visuele markeringen
  • Spelaanleidingen
  • Aanleg rustzones
  • Rolstoelen en rollators, autisme, een visuele beperking, gehoorbeperking, verstandelijke beperking, fysieke beperking, aandachtsstoornissen, etc.

We beperken ons in de speelontwerpen niet alleen tot jonge kinderen. Ook voor de oudere jeugd en volwassenen met een beperking is het is spelen in een All-in speeltuin uitdagend.

sara%20trooost-d0a4c3a1.jpg
"Als mindervalide is het vaak lastig om mee te spelen met leeftijdsgenootjes. Yalp heeft een geweldige speeltuin ontworpen waarin iedereen kan samenspelen."
Sara Troost - Stichting Kopjes voor Kopjes

Speeltuinbende

Yalp heeft een belangrijke kennispartner gevonden in de NSGK Speeltuinbende. De Speeltuinbende is een testteam van volwassenen en kinderen met én zonder handicap die speelplekken door heel Nederland beoordelen. Yalp toetst ontwerpen regelmatig bij Speeltuinbende, voordat de speeltuin daadwerkelijk geplaatst wordt. Samen worden de toegankelijkheid en bespeelbaarheid van een ontwerp bekeken. Het resultaat? Een speeltuin voor iedereen. All-in!

Logo NSGK de Speeltuin bende
All-in speeltuin voor mindervalide
Speelschip, Frankrijk

Ons assortiment van toegankelijke toestellen is groot! Dit speelschip met grote uitdaging voor rolstoelgebruikers is geplaatst door onze zustermaatschappij in Frankrijk.

Ontwerp mindervalide speeltuin
Oranjepark, gemeente Vlaardingen

Stichting Kopjes voor Kopjes zet zich in voor kinderen met Cerebrale Parese. In het Oranjepark in Vlaardingen realiseerde de stichting met Yalp en de gemeente Vlaardingen haar allereerste speeltuin waar álle kinderen samen kunnen spelen.

Muziekinstrumenten
Outdoor Muziek instrumenten

Muziek heeft een positieve uitwerking op kinderen met een specifieke behoefte, zoals kinderen met bijvoorbeeld ADD of ADHD. In diverse beleeftuinen zijn deze instrumenten geplaatst.

Contact met Yalp

Buiten spelen moet vanzelf gaan. Ook voor kinderen met een beperking! Wilt u eens brainstormen over een toegankelijke speelplek met onze accountmanager Healthcare? Neem dan contact met ons op.

mario-39aed292.jpg
Pascal_Elkink%20LR-08a9cc15.jpg
0547 289 410