Bereik kinderen, jongeren én ouderen.
Met Yalp naar een gezonde gemeente.

 Van inrichtingsplan tot aanleg   Groot aanbod speel- en sporttoestellen   Bijdrage aan sociale cohesie en fitheid  
 Generaties samenbrengen    ZEER succesvol in tientallen gemeenten

Een gezonde omgeving voor kinderen, jongeren, volwassenen en zelfs voor senioren heeft een positieve invloed op de leefbaarheid in wijken. Juist de groep die niet uit zichzelf beweegt, kan met een goede speelruimte gestimuleerd worden om toch in beweging te komen en naar buiten te gaan. Om daar te sporten en andere mensen te ontmoeten. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je de gemeente zo inrichten dat de sport- en spelinrichting gezondheid stimuleert? Wat is een inspirerende inrichting van de openbare ruimte? Hieronder enkele door Yalp gerealiseerde voorbeelden.

Inspirerende openbare ruimte - trends en voorbeelden:
special_8.jpg
Ontwerp openbare ruimte

Als de standaardkleur van de Yalp Memo niet bij de omgeving past, dan zorgen wij er voor dat dit wel het geval is. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. 

Speelplek Gemeente Amsterdam Austriastraat
Maria Austriastraat, Amsterdam
Gemeente%20Zwolle%20%284%29-6a8cbec0.jpg
Bachlaan, JOGG gemeente Zwolle
ravensparks_hellevoetsluis-06e4424e.jpg

Bootcamp Hellevoetsluis

7ca4daeb-c956-4d76-bfc5-1a9e8f47a979-358e8766.jpg
Gemeente Den Haag

Bij zorginstelling Houthaghe werd de openbare, interactieve speelplek Yalp Memo aangelegd.

Sutu Court Gemeente Zwolle
Stilohal, JOGG gemeente Zwolle


Waarom investeren? Economische en sociale winst door sport en spel

Tijdens hun jeugd leren kinderen wat gezond gedrag is. Als gemeente heeft u een grote invloed op het beweeggedrag van kinderen, met de speelruimte die u hen biedt. Gebrek aan speelruimte of vaste sportelementen zorgt namelijk mede voor gebrek aan beweging. Het omgekeerde geldt ook. Want met genoeg inspirerende speel- en sportplekken bereikt u veel!

Een goed ingerichte speelplek heeft op de lange termijn een positieve invloed op ziektekosten in de wijk, zorgt voor sociale cohesie en leidt zelfs tot het bereiken van een hoger opleidings- en inkomensniveau.

Bernadette%20Michels-1dcced17.jpg
"Ik gun het de ouderen dat ze via jongeren in contact blijven met de buitenwereld. Tegelijkertijd gun ik het de jongeren dat ze advies kunnen krijgen van mensen die het leven hebben geleefd."
Bernadette Michels - Wijkmanager
Natuurlijk-speeltoestel%20%287%29-36e24a6d.jpg

Natuurlijk spelen

In de stad is er soms weinig natuur aanwezig in de leefomgeving van kinderen. En dat terwijl de natuur zoveel moois te bieden heeft om mee te spelen. Dit is allemaal aanwezig in natuurlijke speelplekken van Yalp, terwijl kinderen zich door specifieke natuurlijke toestellen tegelijkertijd motorisch ontwikkelen en nooit gaan vervelen!

Lees meer over natuurlijk spelen


Zorg dat u deze trend niet mist: urban sports

Yalp is in Nederland urban sport specialist en realiseerde grootschalige projecten in de gemeente Den Haag, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Zwolle, bij de Rijkerswoerdseplassen in Elst, bij de Universiteit Utrecht en Twente en bij HealthCity-vestigingen in Amstelveen en Hoofddorp.

Urban sportplekken voor jeugd en volwassenen schieten als paddenstoelen uit de grond. Zorg dat u deze trend niet mist! Skate, freerunning, bootcamp, calisthenics en fitness in de openbare ruimte blijven immens populair.

Download hier GRATIS de urban sports brochure...

 

 

calisthenics.jpg
WiFi%20openbare%20ruimte.jpg

 

KPN WiFi HotSpot in de openbare ruimte

Voor jongeren is WiFi zo langzamerhand een eerste levensbehoefte. Veel steden hebben de ambitie om het centrum voor deze doelgroep van gratis WiFi te voorzien. De aanleg en het onderhoud van zo’n netwerk is echter geen gesneden koek en veel gemeenten zitten met dezelfde vragen.

Yalp komt nu in samenwerking met KPN met de oplossing: een jongerenplek waarop een veilige en snelle WiFi HotSpot beschikbaar is.

Lees meer over de WiFi HotSpots...

 

Op zoek naar een glijbaan? Schommel? Klimtoestel?
Bekijk hier onze digitale sport- en speeltoestellencatalogus

Regel het met burgerinitiatieven

Als gemeente is de kans groot u de openbare ruimte meer en meer teruggeeft aan uw inwoners. Hebben inwoners in uw gemeente plannen voor een sportvoorziening voor de hangjongeren, een beweegtuin voor senioren of een toegankelijke speelplek voor mindervalide kinderen? Wij brengen gemeenten en burgers samen! Geef de contactgegevens van Yalp +31 (0) 547 289 410 door aan uw burgers.

Door inwoners te helpen bij het aanleveren van een kansrijk en onderbouwd burgerinitiatief hoeft u deze alleen nog maar te beoordelen.
Lees hier alles over het burgerinitiatief...

 

Sutu Gemeente Hengelo
Johan%20Molenkamp-35317eee.jpg
"Mijn ervaring met Yalp is bijzonder positief. Ze leveren mooie producten en verzorgen desgewenst het hele traject van ontwerp tot en met plaatsing. Ook de service en de contacten met accountmanagers zijn uitstekend te noemen."
Johan Molenkamp - gemeente den Haag

Wij doen niet
wat de klant vraagt

Gek? Nee hoor. Wij doen niet wat u vraagt, maar proberen de vraag achter de vraag te achterhalen. Yalp denkt altijd nét dat beetje anders en gaat op zoek naar de oplossing die het beste past in uw wijk.

Van A tot Z.
Onze accountmanagers zijn experts op gebied van sport en spel in de openbare ruimte. Of het nu gaat over normen (attractiebesluit), veiligheid, de inrichting van een speelplek of financiële vraagstukken. Wij leveren service met een ontwerp op maat voor uw speelplek, advies over inrichting, de montage van de toestellen, onderhoud of inspectie.

Ons adviestraject is gratis en vrijblijvend. Echt? Ja! Bel ons maar eens: +31 (0)547 289 410

Meer inspiratie:

Freerunning-amsterdam-193b0670.jpg
Wibautstraat, gemeente Amsterdam (Urban Sportweek)
Interactief-speeltoestel-Den-haag.jpg
OBS Houtwijk en CBS De Eshof, gemeente Den Haag
boskalis-header.jpg
Royal Boskalis Westminster N.V., Papendrecht
Sona Gemeente Enschede
Winkelcentrum Deppenbroek, gemeente Enschede
naamloos1-bfe8a789.jpg
Ontwerp openbare ruimte

De ontwerpers bij Yalp tekenen dagelijks ontmoetingsplekken in de openbare ruimte, van schets tot realiseerbaar ontwerp.
Meer over onze werkwijze...

Beweegplein-0b42273d.jpg
Ontwerp openbare ruimte

De ontwerpers bij Yalp tekenen dagelijks ontmoetingsplekken in de openbare ruimte, van schets tot realiseerbaar ontwerp.
Meer over onze werkwijze...

special_16-05ed135e.jpg
Ontwerp openbare ruimte

De ontwerpers bij Yalp tekenen dagelijks ontmoetingsplekken in de openbare ruimte, van schets tot realiseerbaar ontwerp.
Meer over onze werkwijze...

 

 

JA!
Vertel mij meer over inrichting van de openbare ruimte.

Yalp linkt spelen aan het samenbrengen van generaties, bereiken van jongeren, het creëren van kansen bij kinderen met een leerachterstand, spel voor mindervaliden en de winst die ouderen kunnen behalen voor beweging. Wij helpen u graag op weg naar een gezonde stad, boordevol speelruimte die een alle leeftijden en doelgroepen uitdagen.

Er staan maar liefst 40 Yalpers klaar om u te helpen.
Vul het contactformulier in of bel: +31 (0) 547 289 410

Kunnen wij u helpen?

Tel 8 en 9 bij elkaar op.
 
Hierbij geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.