Iedere twee weken plaatst Ben Admiraal, directeur en eigenaar van Yalp, een blog over actuele onderwerpen en zaken die hem bezig houden. Altijd met de link naar sporten en spelen. Volgens Patrick Donath en Arthur Kruisman beland je tegen je 44e in een staat van terminale serieusheid. Daarom is het nodig om te DOEN. Ben Admiraal, directeur van Yalp blikt terug op 2015 én vooruit op 2016. Fijne feestdagen!

 

Doen is het nieuwe leren

Aan het begin van 2015 hebben wij onszelf bij Yalp (zoals ieder jaar) een uitdagend commercieel doel gesteld. Helaas zullen wij dat doel dit jaar niet bereiken. Erg jammer en teleurstellend voor mij, maar zeker ook voor het hele Yalp team. Want winnen doe je samen, maar verliezen ook.

Maar hebben we dan écht verloren?
Nee, dat denk ik niet. We hebben heel veel klanten gelukkig gemaakt, nieuwe toestellen geïntroduceerd en we hebben nieuwe markten, zoals China en Rusland ontdekt. We hebben interne processen verbeterd, onszelf ontwikkeld en met plezier gewerkt. We hebben ons ingezet voor maatschappelijke doelen, we hebben mooie momenten gecreëerd, we hebben kinderen, volwassenen en ouderen in beweging gebracht en we hebben onze passie voor sport en spel doorgegeven en vele innovaties gerealiseerd. Een mooie lijst met winstpunten. Vanuit dit perspectief was 2015 een prachtig en succesvol jaar. We zijn beter geworden, sterker en goed voorbereid voor 2016. We hebben een plan, we hebben zelfvertrouwen en we hebben een ijzersterk team vol spirit en bevlogenheid.

Samen aan de bak in 2016
Ik ben optimistisch over 2016, wat niet wil zeggen dat het een commercieel een eenvoudig jaar wordt. Nee, zeker niet. We zullen “aan de bak” moeten, strijden voor elke order op onze belangrijke thuismarkt en tegelijkertijd zullen we internationaal aan de weg moeten timmeren. Een mooi uitdagend spannend vooruitzicht. Ik hou daar wel van. Het haalt het beste in mij naar boven.

Doen is het nieuwe leren
Ik wil ook het beste in anderen naar boven halen, door stimulerend leiderschap en ruimte te geven voor eigen initiatief, creativiteit en zelfs ruimte voor falen om vernieuwende groei mogelijkheden te ontdekken. Ik vind het leuk om te verrassen, het anders te doen met meer beleving en creativiteit, dat maakt het spannend, attractief en vaak heel effectief. Ik denk ook dat dit nodig is om oplossingen te vinden voor de grote hedendaagse vraagstukken.

Ik besluit deze blog met mijn wens voor 2016, dat iedereen de ruimte neemt om in 2016 te ontdekken, te experimenteren, te genieten en vooral ook gewoon te DOEN. Volgens Patrick Donath ben je op je creatiefst wanneer je 5 jaar bent en als je 8 bent is die creativiteit gehalveerd. Tegen je 44e beland je in een staat van terminale serieusheid. Daarom is het nodig om te DOEN. Zonder DOEN zijn alle dromen bedrog. DOEN is het nieuwe leren volgens Patrick Donath en Arthur Kruisman, dat zij met een leuke video uitleggen.

VIDEO: rond je 44 bereik je een staat van terminale serieusheid

Fijne feestdagen en een gezond en mooi DOEN jaar gewenst

Ben Admiraal

Ga terug