Blog: Ben Admiraal

Iedere twee weken plaatst Ben Admiraal, directeur en eigenaar van Yalp, een blog over actuele onderwerpen en zaken die hem bezighouden. Altijd met de link naar sporten en spelen. In deze blog vertelt Ben waarom hij de leukste baan van de wereld heeft!


"Pap, jij mag wel spelen
en ik moet alleen maar leren op school!"

ben_admiraal1.jpg

Iedere dag spelen

Vorige week kreeg ik bezoek van Gary Doody uit Australië, hij was speciaal afgereisd om onze interactieve toestellen te ervaren. Na een dagje Yalp was Gary helemaal overtuigd en enthousiast en zei: "Dit wil ik graag verkopen in Australië!" In diezelfde week heb ik ook een contract getekend met Ne Laba; een gerenommeerd speeltoestellen leverancier in Israël, waar we binnenkort de eerste 5 interactives mogen leveren. Ik ben net terug van een bezoek aan Play Planet in Lissabon en ik ben vandaag bezig met de Yalp branding op de website van Lekolar. Onze gewaardeerde distributeur in Noorwegen, Zweden en Denemarken.

Dit geeft heel goed weer hoe het momenteel bij Yalp gaat. We worden namelijk steeds internationaler en steeds meer gaat dat vanzelf. Vandaag ben ik bijvoorbeeld vanuit India benaderd. Reuze benieuwd wat daar weer uit volgt. Ik vind dit best wel stoer en heel erg leuk. Het is voor mij ook een bevestiging dat er goede groeikansen zijn voor onze interactieve concepten, de Yalp Sona, Sutu, Memo, Fono en Toro.

Overal ter wereld is er een behoefte aan 'a new way to play', om kinderen (eigenlijk iedereen) in beweging te krijgen, om te ontmoeten, om te spelen, om te sporten, om lekker buiten te zijn en met elkaar te chillen. En als je dan in Goor, een klein plaatsje van 14.000 inwoners in Twente waar ons kantoor gevestigd is, relaties vanuit de hele wereld mag ontvangen en enthousiast mag maken voor 'a new way to play', dan is dat wel heel erg gaaf om te doen.

 

Onze weg naar 50% export

De schwung zit er dan ook lekker in bij ons bedrijf. Gezamenlijk gaan we het avontuur aan om ons bedrijf te laten groeien, waarbij we in 2020 de helft van onze omzet buiten Nederland willen realiseren. Een inspirerende gedachte, die ons motiveert om te blijven investeren in kwaliteit, logistiek, sales en marketing. Want we willen alles wat we doen, heel erg goed doen. We willen relaties verrassen en uitdagen tot aanleg van mooie vernieuwende speel- en sportplaatsen waar het plezier vanaf spat en die mensen in beweging brengen. Wat een mooi vak hebben wij toch!

 

Thuismarkt

Naast alle internationale activiteiten, blijven we zeer actief in Nederland. Want dat is onze thuismarkt waar we voorop willen blijven lopen, mooie nieuwe willen projecten realiseren en nieuwe experimenten aangaan. En dat gaat heel goed. Vorige week ons grootste project ooit gescoord bij Linberg Park, een prachtig familievakantiepark in het Zuiden van Nederland. Ruben Hartmann, onze landschapsarchitect heeft in goed overleg met de eigenaren Jaap en Mark van de Berg een supermooi en uitdagend 'outdoor kidswonderland' ontworpen. Hoogtepunt is een grote Santa Maria; een driemaster speelschip met daaraan gekoppeld een op maat gemaakt ruimtenet. Dat zie je op de prachtige ontwerpen hieronder. 

 

Ontwerpen Kids Wonderland; klik op de pijltjes of swipe naar rechts.

Fotoslider: de thuismarkt op één in de ontwerpen voor Kids Wonderland. Ontwerpen door onze landschapsarchitect Ruben Hartmann


De mooiste baan van de wereld

Je kunt je misschien voorstellen, waarom ik de mooiste baan van de wereld heb. Elke dag ben ik bezig met spelen. Laatst nog met Ravensburger, wereldwijd bekend om haar bordspelen, waar we letterlijk samen aan het spelen waren om te ontdekken waar kansen liggen voor samenwerking. Mijn zoon, Benjamin is dan ook vaak jaloers. "Pap, jij mag wel spelen en ik moet alleen maar leren op school!" Dat is niet eerlijk en gelijk heeft hij. Er zou meer gespeeld moeten worden op scholen, daarover later meer in een volgende blog.

Ravensburger-1-fe2c4347.jpg

Foto: Letterlijk samen spelen met Ravensburger, wereldwijd bekend om haar bordspelen, om te ontdekken waar kansen liggen voor samenwerking

Ga terug