Iedere twee weken plaatst Ben Admiraal, directeur en eigenaar van Yalp, een blog over actuele onderwerpen en zaken die hem bezig houden. Altijd met de link naar sporten en spelen. Deze week beschrijft Ben zijn ervaringen tijdens de Twentse zakenman van het jaar verkiezing.


Twentse zakenman verkiezing

Vrijdag was het zover, de gala avond van de Twentse Zakenman verkiezing, waarin de winnaar bekend werd gemaakt. Ik was er helemaal klaar voor en volgens mij zag ik er top uit in mijn nieuwe pak. En niet alleen ik was er klaar voor ook mijn familie, vrienden en mijn collega’s bij Yalp. We hadden allemaal veel vertrouwen in een goede afloop en waren klaar voor het feestje. We zaten mooi vooraan in de zaal en genoten van elkaar, de wijn, het eten en de video presentaties, hoewel de video presentatie over mij en Yalp wat tegenviel. Gelukkig was het juryrapport wel erg lovend, waardoor we er allemaal in geloofden, dit wordt ons moment…

Helaas kwam Marc Woesthuis van Trimm als Zakenman van Twente uit de envelop. Nee, toch verloren!!! Ik zag de teleurstelling bij mijn familie, vrienden en collega’s en bij mijn zoon, die verdrietig op mijn schoot ging zitten. Hoe kan dit pap? Jij maakt toch veel leukere producten dan ICT! Ik kreeg daarna vele knuffels en lieve woorden, zoals voor mij ben je de winnaar hoor Ben. 

Ontzettend fijn en lief, maar ook ik kon de teleurstelling niet onderdrukken. Ik had me er toch behoorlijk op verheugd en eerlijk gezegd ook op gerekend. We hebben 5 high tech producten in Twente ontwikkeld en in de markt gezet, die uniek zijn in de wereld. We staan midden in de Twentse samenleving, doen actief mee met alle lokale maatschappelijke initiatieven en brengen passie, beleving en plezier de wereld in met een bijzonder team van medewerkers, die bruisen van de energie en passie. Wat kan ik meer doen?!

Teleurgesteld, maar trots!

Twee dagen later, nu ik deze blog schrijf, kan ik het relativeren en kan ik er ook een punt achter zetten. Marc Woesthuis met het bedrijf Trimm, is een knappe winnaar. Een goed Twents bedrijf, dat zaken doet met mooie opdrachtgevers door het hele land. Een gedreven persoonlijkheid ook, dat ik merkte toen wij enige tijd geleden samen leuk kennis maakten en spontaan met elkaar bleven eten.

Goed het mooie moment op de gala avond heb ik dus gemist, maar gelukkig beleefde ik al vele mooie momenten op weg naar de verkiezingsavond. Tjonge wat leefde de verkiezing in mijn omgeving. Overal waar ik kwam werd ik aangesproken: “Ben, wat gaaf die nominatie en we hebben op je gestemd, hoor”!

Volop verder met ondernemen

Vlak voor de gala avond beleefde ik echter mijn mooiste moment, toen ik van mijn gezin een prachtig horloge met een mooie inscriptie “ondernemer in hart en ziel, 20 november 2015” kreeg. Daarop volgde nog zo’n bijzonder mooi moment. Ik kreeg een heel lief kaartje kreeg van mijn schoonouders, waarop stond: “Wij zijn al blij met jou als schoonzoon, maar nu ook heel trots op je, omdat je dit hebt bereikt”. En van mijn collega’s kreeg ik een mooi boek over leiderschap met daarin geschreven: “Ben, voor ons ben je in ieder geval de winnaar. We zijn trots. Het Yalp team”.

Met deze bijzonder mooie momenten op zak, en alle waardering en steun die ik heb gekregen, voel ik me geen verliezer meer, daarvoor heb ik veel te veel moois gekregen. Dat neem ik mee en daar ga ik wat mee doen, namelijk volop verder met ondernemen vanuit Goor in Twente om kinderen en ouderen uit te dagen meer te spelen, te genieten en te bewegen op een leuke speelse innovatieve manier.

Ga terug