Iedere twee weken plaatst Ben Admiraal, directeur en eigenaar van Yalp, een blog over actuele onderwerpen en zaken die hem bezig houden. Altijd met de link naar sporten en spelen. Deze week een actueel thema dat al weken het nieuws beheerst.


Wat vluchtelingen en spelen
met elkaar te maken hebben

"Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn"

"De indrukwekkende beelden op het nieuws spreken voor zich en zorgen voor veel onzekerheid. Dagelijks worden we geconfronteerd met nieuwe vluchtelingen. Waar kunnen ze terecht? Hoe vangen we ze op? Blijven ze of gaan ze weer terug? Helaas heb ik geen antwoorden op deze vragen. Wel probeer ik dit probleem in de juiste context te plaatsen. Hoeveel asielzoekers zijn het nu als we het in verhouding zetten met 17 miljoen Nederlanders? En wat is het alternatief? Ik vind dat we Nederland en Europa niet kunnen afschermen van de wereld, wij allen zijn de wereld en zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de vluchtelingenproblematiek.

Kunnen vluchtelingen en Nederlanders verbroederen?
We zullen dus met elkaar iets moeten doen. Waar en hoe precies dat weet ik niet. Ik vind dat voor mijzelf ook moeilijk. Wat draag ik bij? Daarom heb ik veel respect voor die mensen die wel concreet iets doen. En soms is het iets kleins, zoals in Oosterwijk. Daar werd spontaan een interland gevoetbald tussen Nederland en Syrië. Het was voor omwonenden geweldig om te zien hoe snel sport verbroedert. Namen werden uitgewisseld om naar elkaar om de bal te kunnen roepen en er werd geapplaudisseerd bij elk doelpunt. Ook bracht een wat te drinken. Zo werd er spontaan een ontspannen situatie gecreëerd.

"Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn"
Ben Admiraal - Eigenaar Yalp
Blog Yalp Ben Admiraal

16.500 vrijwilligers bereiken wekelijks meer dan één miljoen kinderen
Spelen als middel om mensen weer even onbezorgd te laten zijn, deed mij denken aan de stichting Right to Play. Een stichting die wij met Yalp een warm hart toedragen. Right to Play gelooft dat sport en spel een krachtig middel is om de wereld te veranderen. Spelen brengt gemeenschappen samen en inspireert elk individu. Spelen helpt bij het leren van belangrijke levenslessen en de ontwikkeling van vaardigheden zoals samenwerken, vertrouwen en leiderschap.

"WHEN CHILDREN PLAY, THE WORLD WINS" - RIGHT TO PLAY

 

Misschien ligt daar mijn bijdrage, ook al is deze zeer klein en zeer bescheiden. Een beetje spelen de wereld in brengen.
Reageer hieronder; welke bijdrage - groot of klein - draagt u een warm hart toe?"

Ben Admiraal

Ga terug