3 voordelen van een DASH opstelling
in je gemeente

‘Een stad zonder urban scene is een stad zonder toekomst voor jongeren!’

Urban sports in het algemeen en freerunning/parkour in het bijzonder is een stroming die ontzettend snel groeit. Steeds meer jongeren herkennen zich in de vrijheid van het bewegen in de openbare ruimte. In de freerunscene is het credo ‘jong leert jong’ dus freerunners zijn altijd op zoek naar locaties waar ze op een prettige manier andere jongeren met de sport in contact kunnen laten komen. Vanuit de scene is er dan ook steeds meer vraag naar veilige locaties om te trainen.

DASH: voor en door freerunners

Onze nieuwe Dash freerun-apparaten zijn ontworpen voor veilige training in openbare ruimtes en komen voort uit door de cultuur en filosofie van freerunning. De freerunning scene is dan ook een eigen subcultuur met een heel eigen karakter. Een subcultuur die stimuleert tot bewegen en die stimuleert tot sociale verbondenheid.

Dash_freerunnen
Dash Parkour

Is DASH veilig?

Het beeld van Freerunning verwijst naar gevaarlijk uitziende trucs. De realiteit is echter anders: risico’s worden niet genomen en gevaarlijke dingen zijn stap voor stap en door herhaling geleerd. Freerunners zijn er van bewust dat ze risicobeoordeling moeten trainen, grenzen verleggen moet in kleine stappen. Wist je dat studies aantonen dat freerunner veiliger is dan voetbal?

Is een DASH freerun opstelling wel veilig? Bekijk de video!

Wat zijn nu eigenlijk de concrete voordelen van een volledig gecertificeerde DASH freerunlocatie in uw stad?

  1. Een plek waar deze snel groeiende groep sporters VEILIG kunnen trainen op gecertificeerde toestellen volledig ontworpen zijn om te sporten en te spelen in de openbare ruimte
  2. Een plek waar ook andere jeugd met deze positieve manier van bewegen in contact kan komen en waar ze elkaar kunnen stimuleren om in beweging te komen en van elkaar kunnen leren
  3. Een plek waar deze vorm van urban culture kan bloeien. Met alle voordelen die hierbij horen:

Urban sports biedt immers kansen voor:

  • Sport & Cultureel domein: Nieuwe dynamiek aan cultuur-en sport-aanbod
  • Sociaal –maatschappelijk domein: Werken aan weerbare en initiatiefrijke mensen.
  • Ruimtelijk domein: Stad als podium/playground
  • Economisch domein: Jongeren verbinden met de stad en verbinden met elkaar

Heb je na het lezen van mijn blog vragen over DASH? Of wil je meer weten over deze freerun opstellingen? Bezoek dan onze website over DASH:  www.urbansportsconcepts.nl of stuur mij een e-mail.

joost_denridder.jpg
Joost den Ridder

Ga terug

Reacties

Laat ook een reactie achter