Geslaagde Masterclass (inter)actief bewegen in de zorg

Donderdag 8 november kwamen meer dan 70 professionals uit het domein van bewegen en zorg samen bij de locatie Groot Schuylenburg van ‘s Heeren Loo in Apeldoorn. Hier werd door ‘s Heeren Loo,  Embedded Fitness en Yalp de 2e editie van de Masterclass “(inter)actief bewegen in de zorg” georganiseerd.

Innovatiemanager Johan Elbers vertelde over beweeginnovaties binnen ‘s Heeren Loo en liet in zijn presentatie verschillende praktijkvoorbeelden passeren. Hierna was de beurt aan Brett Jak en Tim Stolzenbach. Beide heren, voorzitter en vice-voorzitter van de vakvereniging voor Bewegingsagogen Movere, deelden hun visie op interactieve beweegstimulering voor cliënten in de gehandicaptenzorg. Samen met de zaal ontstond een mooie dialoog en het delen van verschillende praktijkervaringen.

Als laatste was het de beurt aan Olga Commandeur die de Masterclass nog meer energie gaf door de deelnemers te laten ervaren wat bewegen op laagdrempelig niveau kan doen voor iemand. Olga Commandeur is ex-topsportster en bekend van het dagelijkse tv-programma Nederland in Beweging. Als partner van Yalp helpt zij zorgorganisatie op weg. 

De masterclass werd afgesloten met hapjes en gezonde snacks gemaakt door cliënten van ‘s Heeren Loo. Wij kijken terug op een geslaagde Masterclass en het voornemen is dan ook om dit evenement ook in 2019 te organiseren. Houd hiervoor onze Facebook of LinkedIn pagina in de gaten. 

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot bewegen in de zorg? Wilt u meer weten over interactief bewegen? Neem dan gerust contact met mij op.

E. mario.hofman@yalp.nl

mario-39aed292.jpg
Dit blog is geschreven door Mario Hofman

Ga terug

Reacties

Laat ook een reactie achter