Blog: Rob Sauer:

Interactief spelen?

De keuze voor interactief spelen wordt steeds vaker gemaakt door ondernemers in de recreatiebranche, je ziet dat de typische campinggast niet meer hetzelfde is en wil als 5 jaar geleden.
Kinderen, maar ook de ouders zijn meer en meer van de iPad-generatie. En dat heeft invloed op wat ze willen tijdens hun vakantie. Dat merk ik zelf ook.

 


Het aantal uren Rummikub en Scrabble in de tent is de laatste jaren fors gedaald: het speelbord heeft plaatsgemaakt voor een verlicht glazen scherm. Ik herinner mij nog goed hoe ik tijdens een van onze laatste vakanties samen met mijn vrouw Memorie speelde. Niet met fysieke plaatjes tegenover elkaar zittend, maar door een connectie tussen onze Nintendo's. We hadden zelfs een chatfunctie in het spel, zodat we niet met elkaar hoefden te praten maar digitaal konden communiceren. Wat een rust ;)

Zou het niet geweldig zijn om tijdens de vakantie vermaakt te worden? Met de hele familie? Dus niet de vader en moeder die samen op het bankje zitten voor de speeltuin, maar ouders of grootouders die met kind of kleinkind dansen onder de Yalp Sona; wie kan het beste stilstaan als de muziek stopt? Of ouders die interactieve quizvragen beantwoorden op de Yalp Memo; Mama, ademt een walvis boven of onder water? Of vader en zoon die samen voetballen; Hé pap; ik schiet bijna net zo hard als jij. Spelen, techniek, buiten zijn en samen plezier maken, dat kan echt. Probeer eens een camping waar ze al gebruik maken van een interactief speeltoestel. Zo hebben Mirjam en Pierre Martens van camping de Paal best getwijfeld in 2013 over de aankoop van de Yalp Sona. Gelukkig herinner ik mij nog goed hoe Mirjam mij na 1 zomerseizoen vertelde hoe opa, oma, kindjes, papa en mama’s uren en uren plezier maakten onder deze boog. Met gemiddeld meer dan 10 speeluren per dag bewijst het toestel zich hier nu al 3 jaar op rij!

2 maanden geleden vertelden Anneke Kuipers en Timo van Drie, van het RCN het grote Bos, enthousiast over het gebruik van 'hun' Yalp Sona. Ze zijn zo enthousiast over het gebruik dat hier volgend jaar een interactieve voetbalmuur Yalp Sutu en interactief sportveld Yalp Toro komen. Interactief spelen? Het leeft als nooit tevoren!

Ga terug