Playground in one day: playground of the future

Het idee is onderdeel van een driejarig sponsoring van Yalp aan de Krajicek Foundation. Dit naar voorbeeld van de Amerikaanse stichting KABOOM, waar in één dag met behulp van de buurt speelplekken worden aangelegd. Om kinderen te stimuleren om vaker te bewegen, hebben Yalp en de Krajicek Foundation het concept voor de Playground in One Day uitgewerkt: de ideale buitenspeelplek is uitdagend, interactief en verbindend voor de hele buurt. Op zaterdag 21 september 2019 gaan zij dit ambitieuze plan uitvoeren op Krajicek Playground Boswinkel Plaza in Enschede. Samen met de gemeente Enschede, speeltuinvereniging, naastgelegen school en de buurt wordt in één dag de nieuwe buitenspeelplek gerealiseerd. Ben Admiraal, directeur Yalp over Playground in one day:

We leven in een tijd, waarin veel veranderd. Nieuwe technologische ontwikkelingen en mogelijkheden zijn een belangrijk deel van ons leven geworden, check bijvoorbeeld je schermtijd maar eens van je mobiel. We zitten steeds meer op onze mobiele telefoon, we zijn veel meer met de computer bezig en gaan steeds minder vaak naar buiten om te spelen en te sporten. We zien veel speeltuinen die je best wel ouderwets of versleten kunt noemen. Dit is een gemiste kans, want buiten spelen en sporten is zo belangrijk! Daarom willen wij het initiatief van de Krajicek foundation om het buiten spelen aantrekkelijk, uitdagend en interactief te maken, om van onze indoor generatie (we zijn wereld kampioen stilzitten) een outdoor generatie te maken.

ben-interactief-spelen.jpg

Hoe kan dit mooier en concreter dan gewoon een playground op te pakken en meer toekomstbestendig, uitdagend en interactief te maken. Daarbij wachten we niet op dat er budget is, nee we gaan dat zelf met sponsoring, crowdfunding en ondersteuning van gemeente, buurt, school, speeltuinvereniging voor elkaar krijgen. We zijn ervan overtuigd dat dit gaat lukken, want een belangrijk deel van het benodigde budget is gerealiseerd. Niet alleen de financiering is bijzonder aan dit project, ook de realisatie, want dit gaan we in één dag doen. Kan dat, want we hebben het hier over een project van zo’n 250.000 euro aan commerciele waarde?! Ja, dat kan, omdat al onze 50 medewerkers gaan gaan helpen samen met betrokkenen uit de buurt, van de school, de speeltuinvereniging, de gemeente en de Krajicek foundation.

Dit gaat gebeuren op zaterdag 21 september in Enschede, want daar ligt de Krajicek playground in Enschede West. Deze verouderde playground gaan we met elkaar vernieuwen naar een super hippe uitdagende en inspirerende speeltuin, die niet alleen kinderen, maar eigenlijk iedereen van jong tot oud uitdaagt om elkaar te ontmoeten, te spelen en te sporten. Een speeltuin waar de buurt trots op is, die bijdraagt aan het welzijn en het plezier om in deze wijk te wonen. Nu ben ik zo trots op ons team, dat het aandurft om dit te gekke, eigenlijk onmogelijke project, toch mogelijk te maken met de Krajicek Foundation en al onze andere partners.

"Als ik zie welke stappen er in korte tijd zijn gemaakt, dan geeft mij dat het volste vertrouwen dat we dit met elkaar gaan realiseren en een ervaring gaan meemaken, die goud waard is" - Ben Admiraal

Wil je meer weten over Playground in one day? Of wil je ook een bijdrage leveren? Bekijk hier het hele plan!

Dit blog is geschreven door:
Ben Admiraal

Ga terug

Reacties

Laat ook een reactie achter