freerunning%20openbare%20ruimte.jpg
Freerunning in de openbare ruimte

Rennen, klimmen en springen. Freerunnen is een nieuwe manier van urban sporten, die zeer geschikt is voor schoolgaande jeugd alsook voor sporters tot 30 jaar. Bij de Hogeschool van Amsterdam staat een tijdelijke freerunopstelling van Yalp. Dit openbaar toegankelijke parcours is tijdelijk geplaatst in het kader van de Urban Sports Week Amsterdam die van 28 april tot en met 2 mei 2016 in Amsterdam plaatsvindt. De freerunopstelling blijft sowieso staan tot eind mei, met mogelijke verlenging naar eind juni.

Zelf een kijkje nemen? Laat het ons weten via ons contactformulier,
zodat iemand van Yalp u kan ontvangen.


Urban Sports is een verzamelnaam voor uitdagende straatsporten, waarvan het freerunnen een prachtig voorbeeld is. Freerunning is een sport waarbij deelnemers zich van het ene obstakel naar het andere obstakel verplaatsen op uiteenlopende manieren. Centraal staat het overwinnen van obstakels op een eigen unieke manier door middel van springen, klimmen, balanceren, hangen, zwaaien en rollen. De sport freerunning stimuleert een gezonde leefstijl, de sociale ontwikkeling en betrokkenheid bij de stad. Dat maakt de sport zeer geschikt voor in de openbare ruimte.

Yalp kent twee varianten, namelijk freerunopstelling die zich richten op basisscholen en voorgezet onderwijs (link) en freerunlocaties die aansluiten bij de wensen van sporters die de middelbare school ontgroeid zijn. De PRO-opstelling in Amsterdam is een extra uitdagende freerunopstelling, ontwikkeld voor de sporter tot 30 jaar. Zo bevat het onderwerp onder andere hoge spidercages en walls. Wilt u nog een stap verder? We hebben zelfs nog hogere wall beschikbaar in ons assortiment. Bekijk hier alle beschikbare parkourelementen...

 

 

 

 

Zelf interesse in een PRO-freerunopstelling? Yalp gaat graag met u in gesprek.

Ga terug