WK Sutu nadert climax in Amsterdam

Waar het Nederlands elftal ontbreekt op het WK in Rusland, staat een nieuwe generatie voetballers klaar om zaterdag 14 juli te gaan strijden tijdens het wereldkampioenschap Sutu, een interactieve voetbalmuur.

De beste spelers hebben zich geplaatst via voorrondes op de drie Sutu’s die in Amsterdam te vinden zijn. Het uitgangspunt is even eenvoudig als uitdagend: wie het hardst kan schieten wint de titel en krijgt een spelcomputer uit handen van Ajax’ eSporter Dani Hagebeuk.

Die spelcomputer is de aanleiding van het evenement: jongeren brengen steeds meer tijd door binnen achter de computer, in plaats van het actief buiten spelen. Door elementen van het gamen toe te passen in toestellen buiten worden deze aantrekkelijker voor de nieuwe generatie. Op de voetbalmuren in Amsterdam Noord, Oost en Zuid-Oost kunnen verschillende games gespeeld worden. Naast een game voor het meten van je schietsnelheid is het mogelijk om andere spellen te spelen. Waaronder een penalty spel en een spel waarbij je binnen de tijd zoveel mogelijk vlakken moet raken. Op deze manier kun je samen buiten gamen met je vrienden en meteen gezond bewegen. Dat lukt aardig: op de Sutu in Zuid-Oost zijn in de maand juni alleen al 1320 spellen gespeeld.

Het WK Sutu, een initiatief van Yalp

Samen met de stichting Elk Kind een Bal, die zich inzet om kinderen de kans te bieden zich superster te voelen oragniseren zij het WK Sutu. Gesteund door de gemeente Amsterdam wordt zaterdag de finale in Kleiburg gespeeld op de daar aanwezige Sutu. Iedereen is van harte welkom om de kampioenen aan te moedigen en na afloop zelf een schot te wagen, of op de foto te gaan met de kersverse wereldkampioen. Want wie weet zien we die speler nog eens terug in een oranje shirt op het volgende WK.

Meer informatie over het WK Sutu op www.wksutu.nl

WK-sutu-2018.jpg

Ga terug