MVO bij Yalp

Planet

Yalp houdt bij de dagelijkse activiteiten rekening met het milieu. Zo proberen we het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken en de uitstoot zo laag mogelijk te houden. Ook het verminderen van de hoeveelheid afval en gebruik maken van duurzame materialen hebben continue onze aandacht.

Energie en emissie

We proberen wij al onze dagelijkse activiteiten rekening te houden met het milieu. Zo proberen we het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken en de uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Bij het ontwerp van ons kantoorpand in 2008 is een warmteterugwinsysteem geïnstalleerd waardoor er minder gestookt hoeft te worden. Een warmteterugwinsysteem kan een rendement opleveren van wel 85%. Sinds een paar jaar zijn we overgestapt op groene stroom. Bij onveranderd stroomverbruik daalt daarmee de CO2-belasting met 96,7%. Natuurlijk denken we ook aan het minderen van ons stroomverbruik om de milieubelasting nog verder omlaag te brengen. En oh ja, bedenk dan ook nog eens dat Yalp door over te stappen naar windenergie nu ruim 16% minder betaalt voor de stroom! Een van de doelen van Yalp is om verdere CO2 reductie te realiseren. In totaal 8%. Wanneer we bedenken dat reeds 95% reductie in gang is gezet (op basis van de systematiek van de CO2-prestatieladder), is dat een grote uitdaging. Om inzicht te krijgen in de aspecten waarop de reducties mogelijk zijn hebben we een externe energiescan laten uitvoeren.

We vinden het belangrijk om in milieuvriendelijke auto’s te rijden. Bij aanschaf van nieuwe auto’s wordt dan ook gekeken of ze energiezuinig zijn en of ze een hoog energielabel hebben. Met onze eigen compressor controleren en meten we de bandenspanning van de bedrijfswagen regelmatig. Door een goede bandenspanning kan verbruik van brandstof en uitstoot 5 tot 10 procent worden verminderd.

Onze interactieve toestellen verbruiken stroom. De stroomvoorziening van de interactieve DJ-tafel Fono werkt reeds zonne-energie. Voor onze andere interactieve speeltoestellen onderzoeken we de mogelijkheden om ook deze te laten werken op energie van de zon. Een van de ontwikkelingen hierin is de Solar.

Afvalbeheersing

Het afval dat ontstaat bij het monteren van de speeltoestellen wordt gescheiden opgehaald. Tijdens de montage wordt het hout dat gebruikt worden tijdens het vervoer van de speeltoestellen, het plastic verpakkingsmateriaal, metalen onderdelen gescheiden om zo de mogelijkheden van recycling optimaal te benutten. Zo kunnen metalen onderdelen worden hergebruikt en kan het hout worden afgevoerd conform het Landelijk Afvalbeheer Plan van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. .

Duurzaam bosbeheer

Yalp probeert bij alle activiteiten het milieu zoveel mogelijk te ontlasten. De Lappset speeltoestellen worden gemaakt van hout dat uit duurzaam bosbeheer voortkomt. De toestellen worden zo gefabriceerd dat er zo min mogelijke milieubelasting plaatsvindt (Life Cycle Analysis). Alle houten speeltoestellen bij Lappset zijn gemaakt van hout dat voor 100% uit duurzaam bosbeheer afkomstig is. We beschikken dan ook over het FSC®-COC als over het PEFC-COC certificaat.

Duurzaam drukwerk

Bijdragen aan het milieu gaat verder dan het materiaalgebruik bij de speeltoestellen. Zo proberen we ook om de hoeveelheid drukwerk te verminderen en mede zo het milieu te ontlasten. Daarom staan bijvoorbeeld alle brochures online op de website. Mochten we toch drukwerk nodig hebben, dan werken we samen met drukkers die in het productieproces rekening houden met het milieu. Denk daarbij aan het drukken op milieuvriendelijk papier en minimaal energieverbruik tijdens de productie om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.