Wij werken samen met verschillende organisaties

Onze partners

Samen worden sport- en speelplekken nét even leuker!

Partner: Samen Speel AkkoordSamenspeelakkoord

Wij zijn trots dat we deel uitmaken van het landelijke Samenspeelakkoord en hebben de belofte gedaan om gemeenten, scholen, zorginstellingen en recreatiebedrijven te ondersteunen met kennis en ervaring om bestaande speelplekken of nieuw te realiseren plekken meer inclusief te maken. Naast kennis en ervaring ondersteunen we ook met het maken van passende ontwerpen en de realisatie van een doordachte samenspeelplek waar jong en oud kunnen ontmoeten, spelen en bewegen. Ga naar de website.

Partner: Meer Muziek in de Klas
Stichting Méér Muziek in de Klas

Samen muziek maken is ontzettend leuk en leerzaam. En dat kan nu ook buiten op de Memo. In samenwerking met de Stichting Méér Muziek in de Klas hebben we een nieuw concept ontwikkeld waarmee kinderen buiten op een innovatieve manier leren muziek te lezen, op het juiste moment mee te doen met de muziek en om zelf muziek te maken. Passend bij de stijl van de stichting, zowel qua vormgeving als met de lesmethode. Ga naar de website.

Partner: Stichting van het kind
Stichting van het Kind

Stichting van het Kind helpt kinderen met concrete, praktische projecten bij hen in de buurt. Ze geven kinderen die wegens omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen een betere kans op een goede toekomst, waarin ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Door er onder andere voor te zorgen dat ze kunnen sporten en bewegen met de interactieve spelzone Memo en speciale tafeltennistafels van Yalp. Ga naar de website.

Partner: Alles in beweging
Alles in beweging

Wim van Gelder geeft met zijn bedrijf ‘Alles in beweging’ advies aan scholen met betrekking tot bewegingsonderwijs en motorische remedial teaching. Daarnaast is hij auteur van de methodes: Basislessen bewegingsonderwijs, Basislessen Bewegingsonderwijs voor de speelzaal, leerlingvolgsysteem ‘Bewegen en spelen’ en Zorg voor beweging. Yalp werkt nauw samen met Wim van Gelder bij het stimuleren van bewegen en freerunnen op het schoolplein. Ga naar de website.

Partner: Olga Commandeur
Olga Commandeur Promotions

Olga Commandeur is ex-topsportster en bekend van de televisie. Als partner van Yalp helpt zij zorgorganisaties op weg met hun beweegtuin. Een beweegtuin heeft naast een preventieve functie ook nog eens een revaliderende functie om ouderen gezond te houden. Een succesvolle beweegtuin vraagt inzet en draagvlak. Als partner van Yalp helpt Olga Commandeur zorgorganisaties op weg met hun beweegtuin. Denk daarbij aan openingen, online ondersteuning en train-de-trainer cursussen. Ga naar de website.

Partner: Esther Vergeer Foundation
Esther Vergeer Foundations

Esther Vergeer Foundation wil zorgen voor plekken die voor iedereen toegankelijk zijn en iedereen de kans geven om samen te sporten in de openbare ruimte en bij sportclubs. Er is een grote behoefte aan een plek waar jong en oud, gehandicapt en minder gehandicapt, samen kunnen sporten en plezier hebben. Deze wensen zijn meegenomen in het ontwerpproces van een speelplaats en hebben geleid tot de realisatie van een inclusieve speelplaats door de Esther Vergeer stichting, inclusief een interactieve balmuur Sutu. Ga naar de website.

Partner: Jan Vertonghen Foundation
Jan Vertonghen Foundation

De Jan Vertonghen Foundation wil kinderen in België stimuleren om meer buiten te sporten, spelen en bewegen door eigentijdse speelomgevingen of playgrounds te creëren. De playgrounds zijn voorzien van interactieve speeltoestellen. In ziekenhuizen in België worden kinderen aangemoedigd om steeds het beste uit zichzelf te halen en zich aanvaard en verbonden te voelen met de maatschappij. Daarnaast werken we samen aan “inclusieve speelplekken” voor kinderen met een beperking. Ga naar de website.

Partner: Krajicek Foundation
Krajicek Foundation

Richard Krajicek is de oprichter van de Krajicek Foundation. De Krajicek Foundation wil gelijke kansen voor alle kinderen om dicht bij in een sociaal veilige omgeving, minimaal 1 uur per dag te bewegen. Om kinderen te stimuleren om vaker te bewegen, hebben Yalp en de Krajicek Foundation het concept ‘Playground in One Day’ opgezet: een ideale buitenspeelplek die uitdagend, interactief en verbindend is voor de hele buurt. Ga naar de website.

Branchevereniging Spelen en Bewegen

De branchevereniging Spelen en Bewegen richt zich op het optimaal inrichten van de buitenruimtes voor iedereen. Deze branchevereniging verenigd ondernemingen die zich bezighouden met de inrichting van speel- en beweegruimte. Alle leden zijn expert in het ontwerpen, installeren, onderhouden of inspecteren van de speel- en beweegomgevingen. Het gezamenlijk belang is ‘Voldoende ruimte en uitdaging voor Spelen en Bewegen’. Ga naar de website.

 

Bibian Mentel Foundation

De Bibian Mentel Foundation heeft als doel om gelijke kansen te bieden voor iedereen met een lichamelijke uitdaging. De foundation motiveert mensen om te bewegen en hun dromen na te jagen, hoe groot de eerste stap ook is. Yalp werkt samen met de Bibian Mentel Foundation om ontmoetings- en speelplekken te realiseren voor jong en oud, met en zonder beperking. Met deze inclusieve Bibian Mentel Playgrounds wil de Foundation laten zien dat mensen tot meer in staat zijn dan zijzelf denken. Ga naar de website.

Partner: Quest

Quest junior

Het interactieve speeltoestel Memo staat boordevol rekensommen, een alfabetspel en 500 quizvragen. Alle quizvragen zijn bedacht door het populair-wetenschappelijke magazine Quest. Het Quest spellenpakket is een reeks aan leuke, grappige en vreemde weetjes, waarbij de spelers zowel fysiek als mentaal op de proef worden gesteld. Uit te breiden met verschillende maatschappelijke themaspellen over bijvoorbeeld; verkeer, normen en waarden, gezondheid of sport en spel. Ga naar de website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.