Bewegend leren op speeltoestel
Yalp Memo in samenwerking met Quest Junior

Kun je oranje worden door het eten van wortels? Kan een dier links- of rechtspotig zijn? Kun je aan twee dingen tegelijk denken? In samenwerking met het populair-wetenschappelijke magazine Quest Junior ontwikkelde Yalp het speeltoestel Yalp Memo. Dit educatieve speeltoestel bevat 8 spellen, waaronder het Quest Junior spel met maar liefst 500 quizvragen. Daarnaast is het standaard Quest Junior pakket uit te breiden met verschillende maatschappelijke themaspellen over bijvoorbeeld; Verkeer, normen en waarden, gezondheid of sport en spel. Bij deze spellen wordt een speciale lesbrief bijgeleverd om het spel goed te gebruiken tijdens de les.

Bekijk hier het Quest Junior Spellenpakket

Educatief speeltoestel Yalp Memo

Een kind is van nature actief en wil graag bewegen. Speelplezier staat centraal tijdens het spelen op de Yalp Memo, maar kinderen leren spelenderwijs tegelijkertijd ongemerkt rekenen en vaardigheden als samenwerken.  Daarmee combineert de Yalp Memo zowel het sociale als fysieke aspect.

Yalp Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. De bediening van de spelpilaren is vergelijkbaar met de bediening van een smartphone of tablet. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te vegen ('swipen') worden er spellen gespeeld. De speelvloer maakt de spelpilaren tot een eenheid, visualiseert de renroutes en prikkelt de fantasie van kinderen om nieuwe spelregels te verzinnen.

Quest-Junior-1-1050x600.jpg

Het Questpakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Quest Junior spel met maar liefst 500 quizvragen. 
  • Feestelijke opening van de Quest Memo in aanwezigheid van hoofdredacteur Quest, Sanne Groot Koerkamp (of YouTube Quest leraar Boy Vissers).
  • Quest lesuur gegeven door hoofdredacteur Sanne Groot Koerkamp (of YouTube Quest leraar Boy Vissers) voor groep 7/8 op de dag van de opening. Kinderen mogen in gesprek met de hoofdredacteur van Quest en krijgen een interactief lesuur over bladen maken.

De opening zal feestelijk worden aangekleed met o.a.:

  • Persbericht door Quest en Yalp
  • Plaatsing en verspreiding van het persbericht online en via de social media kanalen van Questen Yalp
  • 60 exemplaren van QuestJunior voor groep 7/8
  • Aankleding door Quest met onder andere banieren, beachvlags, vlaggen, posters
  • Een rode loper
  • Ballonnen

 

 

JA!
Vertel mij meer over Yalp en Quest Junior!

Meer te weten komen over het interactieve speeltoestel Yalp Memo? Meer over de samenwerking met Quest Junior? Vrijblijvend een offerte ontvangen? Weten op welke scholen er al een Yalp Memo geplaatst is? Brochure ontvangen met meer informatie?

Er staan maar liefst 40 Yalpers klaar om u te helpen.
Vul het contactformulier in of bel: +31 (0) 547 289 410

Onze Yalpers staan klaar om u te helpen! Stel een vraag:

Bereken het volgende: 7 plus 9.
 
Met het invullen van de bovenstaande gegevens geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.*