Het interactieve sportveld Yalp Toro

 ACTIEF bewegen, ook voor grote groepen   Mikken, tactiek, samenwerken, actief bewegen
 Zeer geschikt voor recreatie, sportverenigingen, PO- en VO-scholen en gemeenten    Check de video >>>

Actief sporten op compacte ruimte

Minder bewegen gaat ten koste van gezondheid en vermindert de ontwikkeling van een goede motoriek. Daarom vind Yalp dat je bewegen LEUK moet maken. Zo ontstond het interactieve sportveld Yalp Toro waarop kinderen de ruimte krijgen om te sporten, ook als die ruimte beperkt beschikbaar is.  Yalp Toro is een interactief sportveld dat aansluit bij belevingswereld van kinderen maar ook de wat oudere jeugd.

De Yalp Toro is een kleurrijk sportveld, waarbij de traditionele doeltjes zijn vervangen door interactieve panelen. De goals met LED-verlichting en sensoren reageren als het doel geraakt wordt. De Yalp Toro is niet alleen LEUK én een grote hit op schoolpleinen en in de recreatie, maar ook inzetbaar als serieuze sportfaciliteit voor sportclubs of in gemeenten die hun inwoners willen stimuleren tot een actievere leefstijl. Doordat er 4 doelen zijn in plaats van 2 en minimaal 4 tegenstanders om in de gaten te houden is er extra activiteit.

 

 

  Op gezond gewicht. Actiever dan hardlopen:
      300kcal per uur (=24 koekjes);
   Simpele bediening met één druk op de knop;
   Zeer voor kinderen én jongeren; 
   Klein veld = tactisch spel een must =
       techniekontwikkeling;

   Voor voetbal, hockey en ijshockey;
    Vandalismeproof;
   5 jaar volledige garantie;
   Beheer en statistieken via internet.

 

Ontwikkeld vanuit het gedachtegoed van Marc Lammers:

 De Yalp Toro is ontwikkeld vanuit het gedachtegoed van én samen met oud-hockeybondscoach Marc Lammers die bekend staat om zijn innovaties. Waar hij vroeger zelf op straat voetbalde of hockeyde, constateerde hij dat kinderen opeens achter de Wii zaten. Minder bewegen gaat ten koste van gezondheid en vermindert de ontwikkeling van een goede motoriek. Daarom ontwikkelde Yalp met Marc Lammers een interactief sportveld waarop kinderen de ruimte krijgen om te sporten, ook als die ruimte beperkt beschikbaar is.

 

René Tretschok - die Yalp Toro is een gouden trainingsfaciliteit voor voetballertjes:

"Om van jeugdspelers, topvoetballers te maken moet zij werken aan twee belangrijke vaardigheden. Ten eerste is het essentieel om constant vrij te staan (weten waar ze zich in de ruimte bewegen) en ten tweede moeten spelers snel zijn in de sprint van 3 tot 7 meter. Beide traint de Yalp Toro op prachtige wijze. Op de Yalp Toro hebben spelertjes veel balcontacten en trainen daardoor dus de balaanname en vooral ook handelingssnelheid, want op een klein speelveld is de tegenstander altijd in de buurt. Door de lage boarding worden spelers gedwongen de bal aan de grond te houden en kunnen ze nooit zonder nadenken de bal wegschieten. Daardoor gaat de snelheid omhoog." - aldus René Tretschok. Voormalig profvoetballer en Champions League winnaar.

In wijken, scholen, sportverenigingen en 
recreatie:

De Yalp Toro is onder andere geplaatst in de gemeenten Heusden, Emmen, Amsterdam, Heerenveen, Arnhem, scholen: O.B.S. De Delta in Assendelft, AOC Oost Borculo, H.B.S. Craeyenhout Den Haag, O.B.S. de Klinker in Schiedam, Brede school in Ede, O.B.S. de Pantarijn in Rotterdam, sportverenigingen:  hockeyclub Den Bosch, HC AthenA Amsterdam, Sport Centrum Utrecht, OMHC Rotterdam, recreatie: Camping Krieghuusbelten. 

Yalp Toro in de recreatie
toro_edison_college_Apeldoorn-2e7e3cfc.jpg
8033%201.1%20Toro%20en%20Fono%20Zwolle%20%28Large%29x-0e86e70f.jpg
edison_college_apeldoorn-8192415a.jpg

Edison College, Apeldoorn

toro_edison_college_Apeldoorn-2e7e3cfc.jpg

Edison College, Apeldoorn

Yalp Toro bij sportverenigingen
Yalp Toro in Emmen
Yalp Toro in de stad

Het compacte sportveld Yalp Toro draagt zeer bij aan beweegdoelstellingen in gemeenten. Het expertise centrum bewegingstechnologie deed onderzoek naar de beweegintensiteit van de Yalp Toro.  De gemeten MET waarden van de verschillende Toro spellen liggen tussen de 6,8 en 8,3 MET. Dat is veel actiever dan fietsen (MET 4.0) of joggen (MET 7.0). Want juist de groep die niet uit zichzelf beweegt, wordt met een verrassende speelruimte of sportzone verleid om toch in beweging te komen.

 

Interactief spelen in de openbare ruimte, meer info...

Yalp Toro in de stad
interactief spelen
In de recreatie

Het verwachtingspatroon van de gemiddelde vakantieganger is enorm toegenomen en daardoor is er een trend zichtbaar dat de recreatieondernemer moet investeren in voorzieningen. De Yalp Toro is al zeer succesvol bij RCN Het Grote Bos, Landal Het Vennenbos en bij Krieghuusbelten. De plussen? Het veld sluit zeer goed aan bij tieners, daagt uit tot samenspel met grote groepen tot wel 50 kids én de omzet op omliggende terrassen neemt toe.

Interactief spel in de recreatie, klik hier... 

Mindervaliden spel

Met verschillende spellen, niveaus en een vlakke speelvloer kan de Yalp Toro door iedereen bespeeld worden: door jong en oud, door valide en mindervalide en door gezond en ziek.

Jochem Uytdehaage opende een Yalp Toro sportkooi bij het WKZ: "slimme technologie in een speeltoestel maakt spelen en revalideren leuker en uitdagender, maar maakt de resultaten ook nog eens meetbaar."
(Foto Wilhelmina Kinderziekenhuis)

Mindervaliden spelen
Yalp Memo succes
Yalp Toro Spellen

Alle Yalp Toro spellen hebben gemeen dat ze ZEER actief zijn, geschikt voor groepen voetballers en (ijs)hockeyers en vrij interpreteerbaar. Spellen hebben verschillende levels die steeds moeilijker worden. 

Download de speluitleg...

 

Yalp Toro in het onderwijs

In het leven van een schoolgaand kind neemt het schoolplein een belangrijke plek in. Het is de plek om uit te razen na een dag rekenen en taal op school. In de Yalp Toro kunnen kinderen haar energie helemaal kwijt. Zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs. De vlakke, sluitende boarding houdt de bal in het spel. En stilstaan is er zeker niet bij als er een van de vele ZEER ACTIEVE spellen gespeeld wordt, niemand wilt toch verliezen?

De Yalp toro in het onderwijs, meer info...

Yalp Toro in de stad

Vind een Yalp Toro  bij jou in de buurt

Technische informatie en kwaliteit

Iedere Yalp Toro is verbonden met 3G-internet. De internetconnectie maakt het mogelijk als beheerder het volume in te stellen, aan/uittijden te regelen en spelstatistieken uit te lezen. Wij garanderen de kwaliteit van onze producten. Na aanschaf van de servicelicentie heeft u daardoor geen vervolg- en onderhoudskosten én krijgt u technische support.

Is de Yalp Toro:      
Vandalismebestendig? JA Gekeurd:
NEN-1176 (norm speeltoestellen),
NEN-EN 15312 (norm sportproducten).
Weerbestendig? JA Garantie: 5 jaar garantie op elektronica en
Geschikt voor buiten? JA   10 jaar op betonnen en stalen constructie.
Geschikt voor indoor? JA Extra informatie: De Yalp Toro is ontwikkeld in samenwerking
met hockeycoach Marc Lammers
Prijs? Contact ons  

 

Wist u dat?

  • De netvoeding dubbel is geïsoleerd om de elektrische veiligheid te waarborgen?

  • De Yalp Toro op een veilige lage spanning van 15 Volt werkt? Het gemiddelde energieverbruik is maar 70 Watt.

  • De Yalp Toro heeft vele tests succesvol heeft doorstaan? Zo is er succesvol getest op bestendigheid tegen zware klappen (1000 keer 50 kg), temperatuursverschillen (35°C tot +85°C) en trilling.

Blijft interactief spel wel lang leuk? Hoe zit het met geluidsvolume? En sluit interactief spel wel aan bij de regelgeving op gebied van spelen?
Lees hier de meest gestelde vragen over interactief spel...

Montage Yalp Toro

Video: "Gaan die toestellen niet stuk?" Nee!

 

 

JA!
Vertel mij meer over dit interactieve sportveld!

We kunnen uitgebreid uitleggen hoe gaaf de Yalp Toro is, maar als mensen ze zelf proberen dan valt vaak het kwartje pas: “Hee! Ik ben echt actief bezig en wat is dit leuk!" Plan daarom snel een gratis demonstratie. Zonder verdere verplichtingen. Of... stel uw andere vragen over de Yalp Toro!

Vul het contactformulier in en of bel: +31 (0) 547 289 410

Onze Yalpers staan klaar om u te helpen! Stel een vraag:

Bereken het volgende: 6 plus 9.
 
Met het invullen van de bovenstaande gegevens geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.*