Laat je inspireren door Yalp Academy

De komende tijd staan de volgende webinars op de agenda:

Dinsdag 26 mei 14.00 - 15.00
Spelen voor iedereen - All-in

Samen spelen, sporten en bewegen is van groot belang voor iedereen maar vooral voor kinderen. Als kinderen de kans krijgen, spelen ze altijd en overal. Voor meer dan 100.000 kinderen met een beperking is samen spelen niet altijd vanzelfsprekend. Negen van de tien speelplekken zijn voor hen nog niet toegankelijk. 

Dagelijks halen we bij Yalp plezier uit het realiseren van plekken waarbij specifiek rekening wordt gehouden met mensen met een beperking. Deze filosofie noemen we  “All-in”. De basis van deze gedachte is altijd dat jong en oud, valide en mindervalide naar hartenlust met elkaar kunnen spelen.

In het webinar “All-In” bundelen Mario Hofman - adviseur gezondheidszorg - en Joost den Ridder - adviseur gemeenten - hun jarenlange kennis en ervaring op het gebied van spelen, sporten en bewegen in de openbare ruimte voor een breed scala aan doelgroepen. Daarnaast laten ze praktijkvoorbeelden zien en zullen de laatste ontwikkelingen worden besproken rondom de inclusiviteit op speelplekken.

Schrijf je nu in!

 

Dinsdag 9 juni 15:00-16:00 uur
Geen exclusie op het schoolplein

‘Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn’ (J. Cruyff).

Buitenspelen/het schoolplein biedt vele mogelijkheden op het gebied van het (aan)leren van zowel motorische als, sociale en cognitieve vaardigheden. Denk aan ontspanning, fysieke inspanning, elkaar leren kennen en grenzen verkennen.   

De realiteit op veel scholen is dat niet alle kinderen - met plezier - deelnemen aan de speel en beweeg-activiteiten op het plein. Als een kind langere tijd buitenspel staat, kan dat grote gevolgen hebben voor de ontwikkeling  van het kind.

In samenwerking met Wim van Gelder van Alles in Beweging organiseert Yalp een webinar over de transfer tussen de les bewegingsonderwijs en buitenspelen. Hoe kan een schoolteam het buitenspelen voor alle kinderen leuk en zinvol maken?

Schrijf je nu in!