My Yalp

Yalp Academy

Mijn leven lang bezig met sport- en spel

Mijn naam is Stef Berckmans en ik ga binnenkort met pensioen. Ik vertel je in deze blog graag over mijn tijd bij Yalp en waarom ik het zo belangrijk vind een goede opvolger te vinden voor mijzelf.

Zoektocht naar opvolging in mijn fraaie job

Mijn naam is Stef Berckmans en ik werk bij Yalp Netherlands als adviseur voor de regio Vlaanderen. Binnenkort ga ik met pensioen, tijd om even terug te blikken hoe het allemaal begon. Bijna 21 jaar geleden besliste ik een commerciële doorstart te maken in de wereld van sport en spel bij de Firma Playgrounds, de invoerder van het Finse merk Lappset. In die tijd was het vooral veel spel en een beetje sport. Het was voor mij een uitdagende periode door  het implementeren van de EN- norm en het overzetten van deze in een KB, wat uiteindelijk moest leiden tot veilige toestellen. Dat was echt wel nodig gezien de toenmalige situatie op veel speelplekken. Bijzonder voor mij waren de Finlandreizen. Eén van de productielocaties van Lappset ligt in Rovaniemi, Lapland Finland. Ieder jaar reisde ik naar het hoge noorden voor een bezoek aan de productie faciliteit, de Finse toendra en de kerstman.

In 2014 werd ik gecontacteerd door Lappset of ik interesse had om een gesprek aan te gaan met de nieuwe invoerder voor Lappset België (Vlaanderen) het bedrijf Yalp uit Nederland. Een gesprek kan nooit kwaad en ik stelde vast dat er op korte termijn een aanzienlijke uitbreiding was is het aanbod met o.a. sporttoestellen, inclusief spelen en sporten en tot mijn grote verbazing “Interactieve sport- en speeltoestellen”! Zoals iedereen had ik mijn bedenkingen bij dat laatste maar toen ik werd uitgenodigd in het kantoor met showroom te Goor in Nederland was ik snel overtuigd van de toegevoegde waarde en mogelijkheden van dit soort toestellen. Bovendien is de technologie door Yalp zelf ontwikkeld en al jarenlang wereldwijd aangeboden.

Eens de beslissing genomen bij Yalp aan de slag te gaan, nu bijna zeven jaar geleden, kwam ik in een zeer jong team terecht met veel enthousiasme en dynamiek. Het was wel even wennen aan de communicatieve hilarische toestanden tussen mij als Vlaming en de “Hollandse” collega’s. Organisatorisch kwam ik in een top bedrijf terecht met een interne sales support, projectbureau en drie eigen montageploegen. De communicatie met de directie is zeer direct en kort op de bal. Bij Yalp is het team is belangrijk en niemand wordt aan zijn lot overgelaten. De toenmalige ploeg van toen 40 collega’s is ondertussen gegroeid naar circa 60 collega’s. Daarnaast zijn we geëvolueerd van een zelfstandige invoerder tot een geïntegreerd filiaal van de Lappset groep. Wat is de branche van Spelen en Sporten mooi!

Na een carrière van bijna 43 jaar wens ik binnenkort het stokje door te geven om te gaan genieten van mijn pensioen. Ik zal nog actief blijven als vrijwilliger bij de Jan Vertonghen Foundation en waarschijnlijk via deze weg mijn relaties nog vaak zien. Er is mij persoonlijk veel aan gelegen om de vele fijne relaties die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd goed verzorgd achter te laten. Vanaf nu ben ik daarom op zoek naar een nieuwe Belgische collega die begin februari volgend jaar de taak van Accountmanager België overneemt. Ik zou graag in de gelegenheid zijn om enkele maanden samen op te trekken met mijn opvolger. Ga ik hem/haar op tijd vinden? De zoektocht is begonnen. Van belang is dat hij/zij bekendheid heeft met het ambtelijke werkveld (spelen, sporten of andere aan deze Diensten gerelateerde ervaring),  zowel Nederlands als Frans spreekt en daarnaast positief, zelfstandig en betrouwbaar is. Voor de gehele functieomschrijving klik hier.

‘A New way to play’ kan ik dan hopelijk overlaten aan een nieuwe fijne collega!

Calisthenics, Bootcamp en Outdoor fitness

Calisthenics, Bootcamp en Outdoor fitness

Beweegtoestellen voor senioren

Beweegtoestellen voor senioren

Urbansports

Urbansports

HaloCubic en Yalp Sona

HaloCubic en Yalp Sona

Jan Vertonghen Foundation

Jan Vertonghen Foundation

Natuurlijk spelen

Natuurlijk spelen