Kennisbank

Koninklijke familie betrokken bij spel en sport activiteiten voor kinderen

Koning Willem Alexander was bij het 25-jarig jubileum van de Krajicek Foundation op bezoek bij de Lappset Sona Interactive dans- en speelboog.

Zijne Majesteit de Koning was donderdag 7 juli 2022 aanwezig bij de viering van het 25-jarig jubileum van de Krajicek Foundation in Den Haag. De stichting heeft nu verdeeld over Nederland 127 Krajicek Playgrounds in achterstandswijken, die jongeren motiveren om regelmatig te bewegen en zo een gezonde levensstijl te ontwikkelen. De viering vond plaats op de allereerste ‘Playground Hondius’, die volledig is gerenoveerd.

De koninklijke familie is zeer actief

Dit is niet de eerste keer dat de Koning en Koningin te zien zijn bij een opening of evenement met de interactive toestellen. De koninklijke familie is zeer actief met Nationale en Internationale betrokkenheid, spel en zinvolle activiteiten voor alle kinderen.

In 2015 bezochten zij China, en tijdens dit internationale bezoek maakten zij kennis met nieuwe sportontwikkelingen. De Sutu Interactive ballenmuur was daar te zien. In 2017 bezochten zij Dronten, Nederland, en ervoeren de Sona.

Meer muziek in de klaslokalen

Op 20 mei 2021 onthulde Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, het eerste interactieve product, Lappset Memo, in de Rotterdamse speeltuin Crooswijk. Deze Muzikale Speeltuin biedt kinderen die minder snel in aanraking komen met muziek, de kans om de kracht van muziek te ontdekken. De Memo muziekspeeltuin kan na schooltijd gebruikt worden om muziek te maken en onder schooltijd voor muziekonderwijs.

De koninklijke familie is zeer ondernemend en actief. Uit al deze bezoeken kunnen we één ding met zekerheid concluderen, en dat is dat de koninklijke familie van spelen houdt!

"Ons werk is nu misschien nog wel belangrijker dan ooit."

25 jaar Krajicek Foundation

In 1997 startte Krajicek, als één van de eerste topsporters in Nederland, zijn eigen stichting met als doel om alle kinderen in Nederland een veilige plek dicht bij huis te bieden om te kunnen sporten en spelen. Inmiddels heeft de stichting 127 Krajicek Playgrounds waar iedere week ruim 7.000 kinderen actief zijn. “Ons werk is nu misschien nog wel belangrijker dan ooit,” aldus Richard Krajicek. “De toenemende kansenongelijkheid, de druk op de openbare ruimte en de beweegcrisis zijn slechts enkele zorgwekkende factoren.”

De Krajicek Foundation zet sport in als middel om kinderen en jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. “Op de Playground leer je vaardigheden waar je een leven lang profijt van hebt,” zegt Krajicek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.








  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.