Inspiratieblog

Bedrijfsfitness, zo kun je profiteren

Bedrijfsfitness levert veel positieve effecten op voor zowel werknemer als werkgever. Bekijk eens goed wat je als organisatie hier zoal mee kan doen en beperk zo je ziekteverzuim.

De gemiddelde Nederlander zit tot bijna 9 uur per dag en slechts 12,2% voldoet aan de fitnorm 1* van de RIVM. De afwezigheid van regelmatig sporten in combinatie met te lang zitten kan serieuze gezondheidsproblemen veroorzaken, mede hierdoor kiezen bedrijven als Boskalis en Nature’s Pride ervoor om sport te faciliteren voor hun werknemers met een eigen sportplek bij hun kantoor. Bedrijfsfitness is een unieke en gevarieerde manier om een sportieve en vitale bedrijfscultuur te creëren! * De fitnorm 1 vereist dat er minimaal drie keer per week gedurende minimaal 20 minuten intensieve lichamelijke activiteit wordt uitgeoefend.

Beperk het ziekteverzuim in het bedrijf door bedrijfsfitness

Als werkgever heb je invloed op de gezondheid van je werknemers tijdens werktijd. Uit onderzoek van Willis Towers Watson afgenomen in 14 landen in Europa blijkt dat de grootste werkvloer gerelateerde gezondheidsgevaren stress, te weinig beweging, obesitas, slechte voeding en te weinig slaap zijn. Veel van deze gevaren zijn gerelateerd aan elkaar en hebben zowel persoonlijke negatieve effecten als negatieve effecten voor het bedrijf. Zijn jouw werknemers fit? Dan beperk je deze gezondheidsgevaren in en zullen zij zich minder vaak kortdurend ziek melden. Wist je dat je door het sporten naar je bedrijf toe te halen enorm kunt besparen op je ziekteverzuim kosten? Uit onder andere Fins onderzoek en onderzoek van Cap Gemini is gebleken dat elke euro geïnvesteerd in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid drie euro oplevert.

Vitale werknemers creëren een vitaal bedrijf

Met behulp van de bootcamptoestellen van Yalp zorg je ervoor dat je werknemers vitaler worden en ook makkelijker hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. De trainingstoestellen van Yalp verbeteren zowel de spieren als de conditie. Bij een goede hoeveelheid spiermassa vergemakkelijkt dit onder andere het langdurig zitten. Met het verbeteren van de conditie verbetert ook het algemene energieniveau en zijn je werknemers minder vatbaar voor stress, depressies en ziektes. Medewerkers die weten dat hun werkgever moeite doet voor hun welzijn, stralen dit uit naar hun klanten.

Natures Pride - maasdijk - Yalp

Realisatie bootcamp Maasdijk

Nature’s Pride

Wat kan Yalp hierin voor je betekenen

• Yalp heeft een ruim assortiment aan toestellen, bekijk onze toestellen hier.
• De bootcamptoestellen zijn speciaal ontwikkeld voor in de openbare ruimte en kunnen dus tegen een stootje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.








  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.