My Yalp

Yalp Academy

Flora - het hart van het natuurspel!

Mijn naam is Annemiek van Til, ik werk op de afdeling marketing van Lappset Duitsland. In dit blog lees je hoe Flora is ontstaan, waarop het ontwerp is geïnspireerd en wat de unieke speelwaarden zijn. Marco van Heerde (lead designer Flora) en Kim Dijkman (speelplekdesigner) vertelden het mij.  Ik hoop dat ik je met deze blog de wereld van natuurlijk spelen in kan trekken, net zoals Kim en Marco dat bij mij hebben gedaan. En wauw, ik vond het geweldig!  

Onze footprint in het natuurspel

Buiten spelen is een natuurlijk plezier bij Yalp. Frisse lucht, bewegen, leren, samen plezier maken en elkaar ontmoeten – dat zijn de belangrijkste basiswaarden! Daarom proberen we er alles aan te doen om elke leeftijdsgroep aan te moedigen om weer naar buiten, de natuur in te gaan.

Waarom Flora?

Als je naar een Flora speeltoestel kijkt, moet het je het gevoel geven dat het uit de vrije natuur komt. De daken zijn ontworpen in de vorm van bladeren en de frames van de speeltoestellen zien eruit als twijgen en takken. Dit helpt de fantasie van de kinderen te prikkelen en het speeltoestel heeft daardoor 101 mogelijkheden om te ontdekken.

En het interessante is dat het hout dat gebruikt wordt voor de Flora speeltoestellen rechtstreeks uit de Finse bossen komt! Dat noemen we puur natuur. Maar wat is het voordeel van Fins hout? In het hout zelf ontstaan geen scheuren waar het hout door regen zou kunnen rotten. Het Finse hout is ook gebeitst zodat de houtnerf zijn verbinding met de natuur behoudt.

Nadat ik al deze informatie had gekregen, was ik des te nieuwsgieriger naar de wereld van Flora. Dus is het nu de hoogste tijd om enkele van de coolste producten onder de loep te nemen!

Herinner je je de boomhutten waarvan je altijd hebt gedroomd?

Herinner je je de boomhutten waarvan je altijd hebt gedroomd?

Kom en ontdek deze!

Kom en ontdek deze!

Een grote of kleine speelplek, maakt niet uit! Flora kan op elk oppervlak!

Een grote of kleine speelplek, maakt niet uit! Flora kan op elk oppervlak!

Bouw de natuurspeelplek zoals jij hem wilt hebben!

Het is echt verbazingwekkend hoe snel de ontwikkeling van Flora de afgelopen jaren is gegaan. “We waren er helemaal weg van!” vertelden Marco en Kim mij. “Door de ontwikkeling van de laatste jaren zijn de “individuele” speelelementen makkelijker met elkaar te combineren! Door meerdere speelelementen met elkaar te combineren, maak je de speelplek aantrekkelijk voor een brede leeftijdsgroep. Een ander leuk weetje is dat de eerste Flora-toren slechts 1,5 meter hoog was en de hoogste toren nu 6,3 meter is!”

Ik was al enthousiast over de ontwikkeling van het Flora-assortiment, maar dat was nog lang niet alles… Na alle verdere ontwikkelingen op het gebied van speelelementen en speelhoogtes kwamen er ook nog thema’s bij in de Flora-productlijn! Ik ging helemaal op in de verhalen van Marco en Kim terwijl ze over het kasteel en het schip vertelden. Ik ga je nu uitleggen hoe beide speeltoestellen elke speler uitdagen:

Flora Kasteel Maximus: Welkom in het Koninkrijk van de Flora-ridders!

Terwijl de kleintjes zich uitleven met de speelfuncties op de begane grond, beleven de grotere broers en zussen een waar avontuur op een hogere verdieping. Voorzichtigheid is geboden zodra je door een van de netten het kasteel in wilt sluipen: ze zijn scheef en daarom bijzonder spannend! Let ook op de weg zelf goed op: overal zijn sleutels of ridderschilden verstopt! Zo worden de kinderen echte ridders die voor dit avontuurlijke kasteel zorgen en de speelse uitdagingen aangaan.

Flora Piratenschip Millicent: Ahoi – welkom aan boord!

Hartelijk welkom aan boord van een schip, waar het stikt van de avonturen! Op de bodem van het schip vind je alle speelfuncties voor de kleine avonturiers, terwijl de grotere piraten over het 5 meter lange net van de boeg tot de spiegelsteven kunnen klimmen! Oh jee, is er iemand overboord gegaan? Geen probleem – gewoon via de boeg terug aan boord klimmen en andere spannende delen van het schip ontdekken.

Alleen echte piraten durven over het hele schip te klimmen!

Breng een virtueel bezoek aan het Flora Kasteel Maximus en het Piratenschip Millicent!

Thematiseer de speeltoestellen van Flora tot ze perfect zijn afgestemd op jouw speelplek! Wil je iets anders dan ridders of piraten? Geen probleem, neem gewoon contact met ons op. Samen dokteren we zeker iets unieks uit, gecombineerd met een veel plezier. Doordat de vele speelelementen naar wens met elkaar gecombineerd kunnen worden, is het mogelijk om de volgende speelelementen te creëren:

 • een brug waarvan de staven om hun eigen as draaien
 • speelstations zoals een keuken of een smederij
 • kleine of grote glijbanen
 • klimmuren
 • details binnenin de speeltoestellen, bijvoorbeeld patrijspoorten op schepen of wapenschilden in het ridderkasteel
 • en veel, veel meer … Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop!
Flora ridderkasteel - durf jij het koninkrijk binnen te gaan?

Flora ridderkasteel - durf jij het koninkrijk binnen te gaan?

Blik vanaf de eerste verdieping naar boven om te zien wat er daar gebeurt.

Blik vanaf de eerste verdieping naar boven om te zien wat er daar gebeurt.

Let op! De verdraaide netten!

Let op! De verdraaide netten!

Een workshop voor de kleine ontdekkers!

Een workshop voor de kleine ontdekkers!

Avontuur voor iedereen!

Ook als je geen themaspeelplek wilt, Flora biedt veel verschillende speeltoestellen die perfect kunnen worden aangepast aan elke speelplek. Om je een idee te geven, hier een beschrijving van twee van de vele mogelijkheden:

Trollendorp

Perfect voor jongere kinderen die graag spelen alsof ze heerlijke maaltijden voor mama en papa in de keuken bereiden of erin werken. Hier kunnen de kleintjes hun fantasie de vrije loop laten!

Flora Avonturen-Parkour

Hier worden jonge, stoute spelers uitgedaagd om het avontuur van klimmen aan te gaan! Ga de uitdaging aan met vrienden: wie is de snelste of wie vindt de meest ongewone manier om het Avonturen-Parkour te overwinnen!

De Flora Avonturen-Parkour is niet alleen heel erg leuk, het is ook nog eens goed voor de motorische ontwikkeling van de kinderen!

Natuurlijk zijn er ook klassieke producten zoals klimtorens en zandbakken in de Flora productlijn! Flora natuurspeeltoestellen hebben voor iedereen uitdagende elementen. Op een kleine en compacte ruimte valt daardoor een hele hoop plezier te beleven en is de speelwaarde groot.

 • speeltorens
 • glijbaan
 • klimtoestellen
 • bruggen
 • vogelnestschommel
 • spelstations

Bekijk onze producten!

Ontdek de natuur in het trollendorp!

Ontdek de natuur in het trollendorp!

Flora – waar spel en natuur bij elkaar komen!

Flora – waar spel en natuur bij elkaar komen!

Iedereen houdt van zandbakken, niet waar?

Iedereen houdt van zandbakken, niet waar?

Nieuwsbrief

Ja ik wil de nieuwsbrief ontvangen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen van mijn e-mail adres geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.