Yalp steunt de Krajicek Foundation in haar missie.

Geen kind buitenspel!

Dat onze buitenruimte belangrijk is, is tijdens en na de ‘intelligente lockdown’ in de coronacrisis wel gebleken. Eens te meer is het dan juist nu belangrijk om te laten zien dat het werk van de Krajicek Foundation erg nodig is. Gerlinde van Raalte, directeur Krajicek Foundation vertelt hier meer over.

Veilig buiten spelen en elkaar ontmoeten dicht bij huis? Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar niet voor kinderen in aandachtwijken. Dat ontdekt Richard Krajicek als hij in 1996 Wimbledon wint en hen een tennisclinic geeft. Geraakt door hun plezier krijgt hij het idee om meer voor die kinderen te doen. Zijn droom? Kinderen in aandachtwijken in staat stellen om dicht bij huis met elkaar te spelen en te sporten.

"Ieder kind zou een fijne plek in de buurt moeten hebben waar je je kunt ontwikkelen."

Dankzij de deskundige en intensieve begeleiding op de Krajicek Playgrounds krijgen deze kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen. Zo zijn zij een inspiratiebron voor andere kinderen in de buurt. Over het hele land verspreid zijn er 119 actieve Krajicek Playgrounds waar dagelijks meer dan 4250 kinderen samen spelen en sporten.

Zoals gezegd, de Krajicek Playgrounds hebben juist in deze tijd een belangrijke functie. Het is namelijk funest voor de ontwikkeling van kinderen als ze te veel binnen zijn en geen andere kinderen ontmoeten. Buiten spelen en sporten-bewegen is goed voor de fysieke gezondheid van kinderen maar vooral ook voor de mentale gezondheid. Bovendien zorgt het voor sociale cohesie in de wijk. Elkaar ontmoeten en leuke dingen doen zorgt ervoor dat je elkaar leert kennen en ook leert hoe je met elkaar moet omgaan. Dat andere kinderen anders kunnen zijn maar tegelijkertijd ook je speelmaatje. Al spelend en sportend in de buitenruimte ontwikkel je sociale vaardigheden omdat je samen bent. Hoe mooi is dat? En door je spieren te gebruiken bij het spelen en sporten ontwikkelen kinderen ook hun motoriek. Het is dus van belang dat kinderen buitenspelen. En dat kan alleen maar als de buitenruimte goed is ingericht, aantrekkelijk met een gevarieerd aanbod zodat het aansluit bij verschillende doelgroepen.

Samenwerking Krajicek Foundation & Yalp

Sinds 2019 is Yalp een samenwerkingspartner van de Krajicek Foundation. Dit past helemaal bij ons. Onze missie is het ook om iedereen door spelen, sporten en ontmoeten in beweging te krijgen en daardoor impact te hebben op de leefbaarheid van onze wijken. Maak de buitenruimte leuk, dat is wat wij doen en daardoor worden ook playgrounds zoals die van de Krajicek Foundation succesvol.

Gerlinde van Raalte, directeur Krajicek Foundation:
“Ieder kind zou een fijne plek in de buurt moeten hebben waar je je kunt ontwikkelen. Wij bieden jeugd in aandachtwijken sportieve ontmoetingsplekken waar je onbezorgd kunt sporten, spelen en groeien. Met Yalp realiseerden we al een fantastische Playground in Enschede. Ik kijk er naar uit om met Yalp, als één van onze samenwerkingspartners, nog meer duurzame, innovatieve en sociaal-veilige sport- en speelplekken te realiseren.”

Krajicek Playgrounds zijn playgrounds waar scholarshippers activiteiten organiseren om de jeugd in beweging te krijgen. Een uitnodigende omgeving met een divers aanbod van sport en speelmogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld in Leidschendam Voorburg of in Enschede, waar een interactieve voetbalmuur en sportveld kinderen aantrekken om te gaan sporten. Aangevuld met de interactieve speelboog van Yalp wordt het nog leuker om daar te zijn. Om nog bredere doelgroep te bereiken kan men hier ook freerunnen en bootcamp of calasthenics beoefenen naast de traditionele speeltoestellen die het aanbod compleet maakt. Een erg aantrekkelijke omgeving. Een omgeving die vooral leuk is. En als iets leuk is dan gaat het werken. En dat is juist de bedoeling, kinderen en jongeren stimuleren om buiten te spelen en te bewegen.

 

(1/6) Voorburg

(1/6) Voorburg

(2/6) Enschede

(2/6) Enschede

(3/6) Voorburg

(3/6) Voorburg

(4/6) Voorburg

(4/6) Voorburg

(5/6) Enschede

(5/6) Enschede

(6/6) Voorburg

(6/6) Voorburg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.








  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.