My Yalp

Flora - Natuurlijk spelen

Hoe combineert de productlijn Flora natuurlijk spelen en hoge speelwaarde?

De vraag naar natuurlijke speeltoestellen wordt steeds groter. En dat is niet zonder reden. De natuurlijke materialen die gebruikt worden zijn duurzaam en zorgen voor een uitstraling die binnen bijna ieder straatbeeld passen. Speciaal daarom heeft Yalp de Flora-lijn ontwikkeld. Speeltoestellen binnen deze productlijn bestaan uit houten onderdelen en kennen een organisch uiterlijk. Wil je weten wat alle voordelen zijn van onze Flora-speeltoestellen? Lees snel verder om het te ontdekken.

Gebaseerd op vormen uit de natuur

Dankzij het veelvuldig gebruik van hout heeft de Flora productlijn een natuurlijk effect gecreëerd. Verder zijn de ontwerpen die gebruikt worden, gebaseerd op natuurlijke vormen zoals planten, boomstronken, takken en bladeren. Hierdoor kunnen de speeltoestellen geplaatst worden in bijna iedere omgeving. Binnen een drukke woonwijk brengen toestellen uit deze productlijn de ‘natuur naar de stad’.  Maar speeltoestellen uit de Flora-range kunnen ook perfect in een groene omgeving worden geplaatst. Door het gebruik van verschillende houtsoorten lijkt de speelplaats bijna onderdeel van de natuur te zijn. In alle gevallen hebben de toestellen een natuurlijke uitstraling en bezorgt het kinderen een aantrekkelijke ruimte waar ze veilig kunnen spelen.

De mooiste speelplaats van de omgeving

Een nadeel van de meeste massief houten speeltoestellen is dat de kleur niet goed behouden blijft. Na een tijdje vergrijst het hout wat de uitstraling niet ten goede komt. Wie kent de kleurloze houten speeltoestellen niet die op menig speeltuintje in de wijk staan? Met de Flora productlijn van Yalp zal dit niet gebeuren. De kleur van de houtsoorten die wij gebruiken vergrijzen namelijk niet. Hierdoor blijft de speelplaats altijd een chique en natuurlijk uiterlijk houden. Dus niet alleen zijn de speeltoestellen tijdens de installatie een lust voor het oog. Ook na vele jaren intensief speelplezier zal de speelplaats de mooiste speellocatie van de omgeving blijven.

Geen scheurvorming, wel zo veilig

Bij speeltoestellen van massief hout kan er na verloop van tijd scheurvorming ontstaan. Dit kan voor nare ongelukken zorgen. Kleren met scheuren, splinters in de vingers of zelfs ernstige beknellingen: het is allemaal verleden tijd. Het hout dat wij gebruiken groeit in Finland in de poolcirkel. Deze bomen groeien 60 dagen per jaar waardoor er een dichte structuur ontstaat. Door de bomen zo te zagen zorgen we ervoor dat de kern aan naar de buitenkant wordt gedraaid. Hierdoor gebruiken wij de kracht van het hout zelf. Daardoor scheurt het niet en blijft het mooi en lang te gebruiken. Omdat er geen scheurvorming ontstaat komt er geen water naar binnen en kan het hout niet gaan rotten. Bovendien is de fundatie van Flora op stalen ankers en staat er geen hout in de grond. Ook dit voorkomt houtrot en komt de levensduur van de speellocatie ten goede. Dus niet alleen kunnen kinderen altijd veilig spelen op deze speeltoestellen. De beheer- en reparatiekosten zijn ook nog eens minimaal binnen deze duurzame productlijn.

Spelen moet altijd leuk blijven

Een speeltoestel kan er nog zo mooi uitzien in de omgeving, kinderen moeten natuurlijk wel uitgedaagd worden om te gaan én blijven spelen. Daarom hebben wij Flora speeltoestellen met verschillende moeilijkheidsgraden in het assortiment. Bovendien kunnen wij dankzij de modulaire toepassingen elementen toevoegen of verwijderen aan speeltoestellen. Samen creëren we dus een unieke fantasiewereld met een hoge speelwaarde voor kinderen. Zo kunnen zij eindeloos klimmen, klauteren, glijden en schommelen, terwijl onbewust de motorische vaardigheden van kinderen worden getraind. Onze Flora toestellen zijn doordacht ontworpen en kenmerken zich door eindeloze speelcombinaties waarin kinderen worden uitgedaagd, zorgen ervoor dat zij zich onbewust motorisch ontwikkelen.

Ontdek de Flora Speeltoestellen

De Flora speellijn bestaat uit een veelzijdig assortiment van natuurlijke speeltoestellen. Zo hebben wij een uitgebreide Flora speeljungle die bestaat uit meerdere klimnetten, bruggen en glijbanen: ideaal voor locaties waar tientallen kinderen tegelijk spelen. Natuurlijk zijn toestellen zoals zandbakken, schommels en duikelrekken ook individueel verkrijgbaar binnen de Flora productlijn. En dankzij duurzame toevoegingen zoals speelhuisjes, natuurpaden en stappalen is het mogelijk om een fantasierijke speelwereld te ontwerpen waar kinderen een onvergetelijke speelervaring beleven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.