My Yalp

Even Yalpen

Jeroen Reinderink: de glimlach bepaalt!

Hoe mooi is het om bijna elk gesprek met een glimlach te laten beginnen? Ga uit van de glimlach en je weet dat je het goed doet. Accountmanager Jeroen Reinderink zet het interactieve spelen over de grens in Duitsland op de kaart. Bij het Rock’n’popmuseum en bij het ‘speellaboratorium’ L.A.B.S. in het pretpark Fortfun Abenteuerland. Beide plekken toveren een grote glimlach op het gezicht van de kinderen. Want daar doen we het voor!

Het kind in mij wordt dan weer wakker

Een glimlach is wel zo belangrijk. Je krijgt gewoon een glimlach op je gezicht als je bezig bent met dat wat je leuk vindt. Voor mij was dat vroeger apenkooi: tijdens de gymles alle toestellen uit de berging halen en fysiek helemaal los gaan was voor mij gewoon het mooiste wat er bestond! Nog steeds ben ik graag fysiek bezig en elke kom-bocht die ik vol door vlieg op mijn mountainbike geeft nog steeds het gevoel van vrijheid en pure fun. Het kind in mij wordt dan weer wakker.

En hoe mooi is het om bijna elk gesprek met een glimlach te laten beginnen? Het kan zo eenvoudig, gewoon je visitekaartje op tafel leggen waar je zelf op afgebeeld staat, achter de interactieve DJ-tafel, glimlachend. Dat is typisch Yalp. Anders dan ze gewend zijn in Duitsland, toch het land van traditie en meer formelere omgangsvormen maar een glimlach zit hem soms in heel kleine dingen zoals bij het visitekaartje.

Ik ben in Duitsland veel onderweg om daar het interactief spelen op de kaart te zetten. Nu is Duitsland op sommige fronten verschillend van de Nederlandse cultuur maar ach…laten we vooral uitgaan van de overeenkomsten! Ook in Duitsland zijn er vaak dezelfde thema’s: bewegingsarmoede bij de jeugd die wel te bewegen is richting de online wereld maar fysiek zelf steeds minder in beweging is. Het wordt ook niet altijd makkelijk gemaakt. De boom op het schoolplein mag je niet meer in klimmen, je zou er eens uit kunnen vallen. Overal valbescherming en zekerheden inbouwen. Kinderen weer leren gezamenlijk actief te zijn, schoppend met een bal tegen een muur, rennend, vallend, opstaan en weer doorgaan, dat is wat ze nodig hebben om later fysiek gezond in het leven te staan. Ook in Duitsland wordt gezocht naar mogelijkheden om de jeugd meer te laten bewegen. Mijn oplossing? De glimlach!”

"Ga uit van de glimlach en je weet dat het goed zit. Zie bijvoorbeeld deze video die ik laatst maakte toen deze kinderen voor het eerst op de Yalp Fono speelden; hun lach zegt meer dan vele woorden."

<p>Opening Gronau</p>
<p>Yalp Fono</p>

Opening Gronau

Yalp Fono

Gronau

Bovenstaande video is gemaakt bij het Rock’n’Popmuseum in Gronau, waar we onder het toeziend oog
van de burgemeester en de directeur van de lokale Sparkasse een van onze producten officieel in gebruik genomen hebben. Mooie ceremonie, maar het werd pas echt mooi toen 2 meisjes met grote ogen van plezier begonnen te spelen, dan weet je dat het goed zit.

Pretpark Fort Fun

Een ander mooi voorbeeld is het “speellaboratorium” in het Pretpark Fort Fun: L.A.B.S. ( Lernen, Aktivieren, Bewegen, Spielen) Alles wat je als kind niet meer mag in de openbare ruimte en op het schoolplein, mag daar wel. Gelukkig mochten we daar ook 4 interactieve producten van ons plaatsen één ding is zeker; als je kijkt naar de kinderen die daar spelen: de glimlach overheerst en dan weet je dat het goed zit!

Hoe we dit kunnen zien? De glimlach!

En ja… Gesprekken over wat een interactief product kost, de beslissingsprocessen die soms behoorlijk lang duren en vragen als: “gaat het niet kapot?”, “Hebben jullie al een referentie in de buurt?”, “Wat is de garantie als het niet werkt?” Zeker vragen waar je serieus rekening mee moet houden en eerlijk en duidelijk antwoord op moet geven maar ach….

…..1 ding weet ik zeker, een gesprek begint met een glimlach. En de kinderen die interactief spelen beleven? Die hebben het zelfde gevoel wat ik ooit had bij apenkooi….enorm veel plezier bij samen bewegen en fysiek bezig zijn. Hoe we dit kunnen zien? De glimlach!

(1/4)

(1/4)

(2/4)

(2/4)

Slide: (3/4)

Slide: (3/4)

Slide: (4/4)

Slide: (4/4)

Nieuwsbrief

Ja ik wil de nieuwsbrief ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen van mijn e-mail adres geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.