Piet Heyn Award

Trots op mooie complimenten

Wij kijken trots terug op onze 2e plek die wij in 2019 hebben behaald bij de SMA Piet Heyn Award!

Al in 1602 werd de VOC opgericht, destijds het grootste handelsbedrijf ter wereld. Deze Award is vernoemd naar de beroemde Nederlandse zeevaarder Piet Heyn, die bekend stond om zijn durf, ontdekkingsdrang en vernieuwing. In de geest van deze handel wordt elk jaar deze Award uitgereikt. 

Ben Admiraal, oprichter van Yalp, kijkt terug op een inspirerend en leerzaam traject.

"Jammer genoeg grepen we net naast de winst. Afgezien daarvan kregen we mooie complimenten van zowel de jury als het publiek. Dat motiveert en geeft energie! 

Wat ons betreft is het een kwestie van tijd

“Volgens de jury was het een nek-aan­nekstrijd: we hadden een consequent verhaal met een mooi en sociaal doel. Waar wij net achterbleven op de winnaar was het laten zien van ons commercieel succes. We groeien hard, maar kunnen nog geen grote percentages laten zien. Wat ons betreft is dat een kwestie van tijd.” – Ben Admiraal

Visie, lef en innovatie

De Piet Heyn SMA Award staat voor visie, lef en innovatie. Punten waarop Yalp volgens Ben goed scoort. ”Tegenwoordig bewegen mensen veel te weinig. Tieners zitten vast aan hun smartphone en volwassenen zitten te lang op hun stoel. Met onze sport- en speeltoestellen brengen we gaming naar buiten. Dat doen we met de nieuwste technologie en voor alle leeftijden. Bijvoorbeeld met onze outdoor DJ- tafel. iedereen kan zijn telefoon hierop leggen en vervolgens echt aan de slag als DJ. In plaats van dat hangjongeren overlast veroorzaken, daag je hen uit om sociale contacten op te doen en hun muzikale creativiteit met elkaar te delen. Inmiddels zijn onze toestellen in 25 landen te vinden, waaronder in Adidas winkels. Voor ons bedrijf een prachtige prestatie waar we trots op zijn. In Nederland leveren we vooral aan publieke instellingen zoals scholen en gemeenten. Waar nog winst en commercieel succes te behalen valt, is in de B2B wereld. Daar richten we de komende tijd onze pijlen op.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.