My Yalp

Philip van Ees

Freerunnen op het schoolplein

Wil je weten hoe je kunt freerunnen op het Yalp Parkour op het schoolplein? Bij Yalp werken wij samen met professioneel freerunner Philip van Ees. Hij leert basisschoolleerlingen en leerkrachten op een leuke en interactieve manier wat er allemaal mogelijk is én hoe je op je eigen niveau verschillende trucks kan leren. Belangrijk is om te beginnen op je eigen niveau. Door klein te beginnen ontwikkelen kinderen zelfvertrouwen in hun eigen kunnen. In de Parkour workshop op het schoolplein laat Philip manieren zien hoe het Parkour ingezet kan worden en stimuleert de creativiteit van de kinderen op het toestel. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de kunstgras ondergrond. De figuren op de vloer creëren nieuwe mogelijkheden in het spel. Niets is fout! Het leuke aan het Parkour is dat er veel kinderen tegelijk op kunnen spelen én dat het kinderen continue blijft uitdagen. Ook geeft Philip een te gekke freerun demonstratie op het Parkour.

Philip van Ees: “Freerunning is de kunst van het bewegen. Mijn doel is om de kinderen hier een klein voor proefje van te geven zodat ze de sport zelfstandig kunnen leren kennen. De toestellen van YALP nodigen uit om te spelen en te freerunnen. Door ze de juiste tools te geven kunnen ze op een veilige manier ontdekkend leren freerunnen.”

Het voordeel van Parkour op schoolpleinen ten opzichte van veel traditionele pleinen is dat er ongelooflijk veel bewegingsoplossingen mogelijk zijn in het Parkour zelf. De openheid van stangen en bollen geeft veel mogelijkheden op heel veel verschillende niveaus. Steunspringen bijvoorbeeld is een beweging waarbij je met je handen ergens op steunt. Dat kun je hier op ontelbare manieren doen, net als zwaaien en het maken van een ondersprong. Doordat je op veel manieren hoeken en hoogtes kunt kiezen maakt het veilig. Kinderen kunnen iets proberen op een laag niveau en als ze het dan goed kunnen, dan kunnen ze het letterlijk op een hoger niveau uitproberen in het rek uitproberen. Dat is bij traditionele speeltoestellen vaak niet mogelijk.

Parkour - Philip

Maak alvast kennis met
Philip van Ees

Over
Philip van Ees

Philip van Ees is ongetwijfeld één van de bekendste freerunners van Nederland. Zijn missie is om parkour en freerunning bekender te maken binnen Nederland. Door middel van demonstraties en lessen leert hij kinderen van basisscholen en jongeren van middelbare scholen de basisbeginselen van de sport.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.