My Yalp

Yalp Academy

WORKSHOP BEWEGING / FREERUNNING SCHOOLPLEIN

Bij Yalp houden we van spelen, maar ook van kennis delen.
Laat je inspireren in onze Yalp Academy door deel te nemen aan een van onze workshops.

Speciaal voor het basisonderwijs geven we workshops over het stimuleren van beweging/freerunning op het schoolplein. Tijdens deze inspirerende middagen zie je freerunner Philip van Ees in de praktijk aan het werk met basisschoolleerlingen. Je krijgt inzicht in de diverse mogelijkheden van freerunnen op je schoolplein en het blijvende effect ervan. Als je wilt (en durft) kun je het ook zelf proberen en ervaren. De deelname is gratis.

Wat komt er tijdens deze workshop aan bod?

  • Leer meer over de kracht van differentieel leren
  • Waarom is freerunning zo succesvol in het onderwijs?
  • Waarom is er geen goed of fout bij freerunnen
  • Geen exclusie meer op het schoolplein
  • Freerunner Philip van Ees aan het werk met leerlingen
  • Praktijkvoorbeelden voor onderbouw en bovenbouw
  • Als je wilt (en durft) kun je het ook zelf proberen en ervaren

Na afloop ontvang je documentatie waaronder een didactisch document.

Waar en wanneer zijn de workshops?

Deze workshop komt het beste tot zijn recht als deze gegeven wordt op het schoolplein zelf. Diverse scholen, verspreid over het hele land, hebben al aangegeven daarbij te willen helpen. Zij zijn erg enthousiast over hun eigen schoolplein en verwelkomen ons daar graag. Zodra het weer kan en mag gaan we nieuwe data inplannen voor de workshops.

Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden?
Meld je dan nu aan via het formulier op deze pagina.

Parkour - Philip

Maak alvast kennis met
Philip van Ees

 

Parkour en freerunning bewezen succesvol in het onderwijs

Waarom is freerunning zo succesvol in het onderwijs? Zowel de beweegintensiteit als de beweegvariatie op een freerun plein is ongekend hoog. De kracht is dat ieder kind beweegt op zijn eigen niveau en zijn eigen grenzen verlegt. Leerlingen kunnen zelf ontdekken welke oefeningen mogelijk zijn op de toestellen, hierdoor dagen ze zichzelf constant uit. Dit leidt tot een grotere beweegmotivatie en tot drie tot vier keer meer leereffect. Yalp heeft samen met Wim van Gelder Parkour ontwikkeld. Wil je daar meer over weten dan kun je dat hier vinden.

“Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen zich razendsnel ontwikkelen als er geen norm is, maar als ze zelf hun grenzen kunnen ontdekken en verleggen. De leerkracht is verantwoordelijk om hier een uitdagende omgeving voor te scheppen.”

Ja, hou mij op de hoogte over de workshop beweging/ freerunning schoolplein

Zodra het weer kan en mag gaan we nieuwe data inplannen voor de workshops. Als je dit formulier invult, houden we je op de hoogte.

Aanmelden

Laat je inspireren door Yalp Academy
Meld je nu aan voor deze workshop! (deelname is gratis)

Happykids Freerun Parkour Yalp onderwijs

Wim van Gelder over:

Het voordeel van Parkour ten opzichte van veel traditionele pleinen

Over Yalp

De naam YALP is het omgedraaide van PLAY. Wij creëren met passie, plezier en overtuiging speel- en sportomgevingen die net even anders zijn en die iedereen uitnodigt tot sport, spel, plezier en sociaal contact. Inspirerende omgevingen die jongeren én ouderen uitdagen om te bewegen, maar waarbij het vooral draait om plezier maken.

Bij Yalp willen we spelen, bewegen, sporten en ontmoeten de wereld inbrengen, omdat het ons leven verrijkt met een positieve bijdrage aan onze fysieke, geestelijke en sociale fitheid. Wij leveren sport- en speeltoestellen voor de professionele markt, zoals de openbare ruimte, zorg, recreatie en scholen.

Nieuwsbrief

Ja ik wil de nieuwsbrief ontvangen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen van mijn e-mail adres geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.