My Yalp

Yalp Academy webinar

Invloed wereldwijde trends op buitenruimte

Het nieuwe normaal zal ons allemaal uitdagen om met ideeën te komen hoe we creatieve buitenruimtes kunnen creëren.

Mensen zijn zich al steeds meer bewust van hun gezondheid en gaan steeds meer uit van een allesomvattende benadering van hun eigen welzijn. Tegelijkertijd worden gezonde gewoontes en activiteiten door de moderne levensstijl op de proef gesteld.

De toekomst van het gedrag van mensen blootleggen

Door de snel groeiende wereldbevolking en de verstedelijking zullen mensen opnieuw gaan nadenken over hoe samenlevingen werken en hoe de stedelijke ruimte wordt ontworpen en gebruikt, waardoor mensen meer zeggenschap krijgen over de manier waarop gedeelde middelen kunnen worden gebruikt.

Mensen willen zin en betekenis toevoegen aan hun keuzes, op zoek naar opties die hun ethiek, waarden en identiteit vertegenwoordigen.

In deze 1 uur durende webinar nemen de volgende 2 inspirerende sprekers ons mee in deze onderwerpen:

  • Richard Cope, hoofdadviseur Trends bij Mintel
  • Perttu “Spidey” Pihlaja, parkour professional

De webinar is georganiseerd door ons moederbedrijf Lappset en daarom in het Engels. Onder de video vind je een korte samenvatting in het Nederlands.

 

Bekijk de webinar hier

Samenvatting webinar

De eerste spreker Richard Cope heeft het over de volgende drie punten: het vernieuwde welzijn, stedelijke herinrichting en de zinvolheid van sporten.

Het vernieuwde welzijn

Als je kijkt naar het welzijn van de jongere generatie, vallen er een aantal dingen op. In het Verenigd Koninkrijk speelt 74% van de kinderen tussen de 5 en 12 jaar minder dan 60 minuten per dag buiten, terwijl de overheid zegt dat zelfs gevangenen minstens een uur buiten moeten bewegen. Dit is een onderdeel van een moderne malaise dat we zien onder beweging van jonge mensen. Naarmate deze kinderen opgroeien, bewegen ze steeds minder en een gevolg hiervan is de verhoging van de obesitas cijfers. Maar waarom gebeurt dit? Uit onderzoek van Mintel blijkt dat 21% van de Duitse jongvolwassenen veel snackt uit verveling en online gaming blijft maar populairder worden. De pandemie die tegenwoordig aan de gang is, helpt hier ook nog eens bij. Veel mensen zitten thuis en kijken meer naar Netflix, Twitch en Youtube. Het aantal Netflix-kijkers is met miljoenen gegroeid.

Door deze stijging van het digitale gebruik, daalt het mentale welzijn van de bevolking. Mensen worden depressiever en slapen minder goed. Meer beweging helpt goed tegen deze kwalen, daardoor denken steeds meer mensen na over hun mentale gezondheid en hoe zij dit kunnen verbeteren. De huidige pandemie zorgt ervoor dat mensen hun gezondheid weer belangrijk gaan vinden, ze proberen te stoppen met roken en het drinken van alcohol. Ouderen proberen vitaal te blijven. En een groot deel van de (jong)volwassenen houdt zich meer en meer bezig met de impact van hun levensstijl op hun latere gezondheid.

Stedelijke herinrichting

Rond 2050 zal 66% van de bevolking in een stad wonen. Dat betekent dat we met ons allen op een kleiner gebied moeten gaan leven. Door de huidige pandemie stijgt echter de vraag naar lichaamsbeweging. Daarnaast is er de opkomst van suburbanisatie, waarbij de stedelijke bewoners juist buiten het centrum gaan wonen. Hoe gaan we dat met ons allen doen? Er zijn al vele manieren om steden groener te maken, Richard geeft mooie voorbeelden van een kwekerij op een dak in Parijs, een programma om een miljoen bomen te planten in New York en een uitstootvrije buurt met zonnepanelen in Albanië.

Een andere wereldwijde trend is het gebruik van micromobiliteit. De verwachting is dat in 2050 70% van de mensen in steden geen auto meer hebben, zodat de uitstoot drastisch vermindert. Er zullen bredere fietspaden komen om het stijgende aantal fietsers meer ruimte te geven. Luchtvervuiling is ontzettend slecht voor de gezondheid, dat is door de pandemie nog eens verduidelijkt. In gebieden waar meer uitstoot is, is het Covid-19 sterftecijfer hoger dan in andere gebieden.

De zinvolheid van sporten

Mensen vinden het moeilijk een balans te vinden tussen werken en leven. Bijvoorbeeld 46% van de Canadese arbeiders vindt het moeilijk om op een werkdag ook nog te sporten. De trend was dat grote bedrijven als Reebok en Google investeerden in sportmogelijkheden op kantoor. En nu werken we meer en meer thuis, dat zal in de toekomst ook zo blijven. Dat kan een voordeel zijn om een betere balans in werken en leven te krijgen, de thuiswerkers kunnen meestal hun dagen net wat anders inplannen en kunnen zelf bepalen welke sport ze gaan beoefenen.

Sporten is niet alleen goed voor de balans en de gezondheid. Uit onderzoek van Stanford University komt naar voren dat ook de creativiteit stijgt met 60%. Een nadeel van thuiswerken is het sociale aspect. Doordat het sociale contact nu op een laag pitje staat, merken we dat het gemeenschapsgevoel in de buurt juist stijgt. Mensen maken zich zorgen om bijvoorbeeld de buren en vragen af en toe of iedereen nog gezond is. Dat gevoel van gemeenschap kan ook opgeroepen worden door te sporten.

De tweede spreker Perttu “Spidey” Pihlaja neemt ons mee in hoe de productlijnen Cloxx en DASH Parkour meebewegen met de genoemde stedelijke trends.

Parkour

Parkour wordt de laatste jaren steeds populairder, dat kun je bijvoorbeeld zien aan de weergaven op YouTube. Parkour, ook wel freerunning, is op afstand de meest bekeken urban sport. Een mooi voorbeeld is het onderzoek van het Finse ministerie van educatie en cultuur. Hierbij werden 100.000 kinderen gevraagd waarin zij geïnteresseerd waren. In de leeftijdscategorie 7-12 jaar kwam parkour als de nummer één hobby naar voren.

Met het beoefenen van deze sport ontwikkel je de fysieke, mentale en sociale capaciteiten. Maar men vraagt zich nog steeds vaak af of parkour wel veilig is. De video’s op YouTube die het meest worden bekeken, zijn gevaarlijke sprongen en daardoor krijgt parkour vaak de stempel van een extreme sport. In werkelijkheid is dit anders, uit onderzoek komt naar voren dat sporten als squash, basketbal en zelfs voetbal meer blessures per 1.000 uur trainen veroorzaken dan parkour.

TAG

Een andere sport dat tegenwoordig ook erg populair is, is het spelen van TAG. Dit is een professionelere vorm van het traditionele tikkertje, waarbij de tikker zo snel mogelijk de andere deelnemer aan moet tikken. Er zijn zelfs TAG competities en wereldkampioenschappen en deze worden ook steeds populairder. Lappset heeft hierop ingespeeld en een variant binnen DASH Parkour bedacht. TAG kan op diverse manieren op de specifieke setup van TAG worden gespeeld. Zo zijn er vooraf twee basis spellen bedacht: de eerste is dat je alleen de grijze oppervlakte mag gebruiken en dus niet op de oranje cirkels mag stappen, de tweede is Floor is Lava en bij deze mag je alleen de oranje gedeeltes gebruiken.

 

Outdoor training

Outdoor training als street workout, Crossfit en traditionele fitness, zijn eveneens zeer populair. Met de pandemie is deze groei zelfs nog veel groter en de vraag naar zulke buitensportplekken zal ook blijven. Met compacte opstellingen en een goed design van het DASH Parkour, kunnen al deze verschillende sporten op dezelfde plek beoefend worden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.








  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.