Memo Outdoor Classroom

Lappset Memo

Memo

Bij de Memo ligt de nadruk op plezier en spelenderwijs leren. Hij bestaat uit zeven spelpilaren op een ronde speelvloer. De Memo Interactieve spelzone is een speeltoestel voor buiten met een uitgebreide reeks spellen, waarbij het aanbod geheel is aan te passen aan je speel- en leerbehoeften.

De Memo kun je het beste vergelijken met een spelconsole voor buiten. In tegenstelling tot een spelcomputer, waarvoor je nieuwe spellen moet kopen, bevat het speeltoestel een uitgebreide bibliotheek met gratis spellen die je met één druk op de knop kunt toevoegen.

Bedenk hierbij dat elk spel op de Memo eigenlijk een les is. Voor elk spel is tevens een leskaart beschikbaar. Al deze spellen – ofwel lessen – vormen samen de basis van de Memo Outdoor Classroom, waarbij de leerkracht het aanbod en niveau kan afstemmen op de leerlingen.

Klaar voor een sneakpreview?

Bekijk hier het inkijkexemplaar

Spelenderwijs leren

Het integreren van spelenderwijs leren op school verbetert de gezondheid en het welzijn van de kinderen. Bewegen in de klas en daarbuiten, zorgt voor een nieuwe dynamiek en daarbij kan gamification taken leuk maken of leerlingen met competitieve elementen tot actiever gedrag aanzetten. Dit schept meer ruimte voor sociale interactie, vrij spel en ontdekking. Met de Memo creëer je een ultieme leeromgeving in de buitenlucht. Het speeltoestel combineert de beste aspecten van spel en actief spelen.

Outdoor Classroom

De primaire doelgroepen van de Memo Outdoor Classroom zijn scholen, leerkrachten, leerlingen en hun ouders. Wij bieden ondersteuning om de Memo te integreren in de lessen. In de didactische gids vind je alle hulpmiddelen die je nodig hebt om gebruik te maken van de eindeloze mogelijkheden en uitdagingen die onze Memo biedt.

Gids met 200+ pagina’s

De didactische gids is opgezet als een choose-your-own-adventure boek. Je hoeft deze gids niet van voor naar achter te lezen. We hebben het je zo makkelijk mogelijk gemaakt om te vinden wat je nodig hebt. Het bevat instructies, lessen, werkbladen, inspiratie en, nog belangrijker, het laat de educatieve waarden van elk spel en elke les zien.

Linkedin Community

We hebben een LinkedIn groep gecreëerd: Lappset Outdoor Classroom, waar je in contact kunt komen met experts, vragen kunt stellen en je ervaringen kunt delen. In deze groep kun je delen en leren van de community. Wat werkt goed en wat kan beter of anders? De community en de speelexperts van Lappset zijn er om je te helpen.

Lappset Outdoor Classroom groep op LinkedIn

Onboarding

Haal het maximale uit de Memo Outdoor Classroom met onze onboarding. Deze bestaat uit de didactische gids, zes hesjes, een onboarding waarin we in een workshop samen alle ins en outs ontdekken en de LinkedIn Community staat actief voor je klaar. Met onze onboarding weet je zeker dat je alles uit de memo haalt!

De didactische gids voor het buitenklaslokaal in ordnerformaat*. Zeer geschikt voor leerkrachten, scholen en studenten.

De didactische gids voor het buitenklaslokaal in ordnerformaat*. Zeer geschikt voor leerkrachten, scholen en studenten.

Outdoor Classroom Vestjes - Een set van zes premium vestjes voor leerlingen/spelers. Gemaakt van duurzaam en wasbaar materiaal van de hoogste kwaliteit.

Outdoor Classroom Vestjes - Een set van zes premium vestjes voor leerlingen/spelers. Gemaakt van duurzaam en wasbaar materiaal van de hoogste kwaliteit.

*Didactische gids in ordnerformaat

De gids is ontwikkeld om Memo gemakkelijk te implementeren als een leerinstrument in de dagelijkse routines van scholen en als een praktisch hulpmiddel voor leerkrachten en kinderen. Daarom wordt hij geleverd in een ordnerformaat en kunnen alle pagina’s, leskaarten en werkbladen afzonderlijk worden uitgenomen om te kopiëren en met de leerlingen te delen voor gebruik op het schoolplein. Alle pagina’s worden in dit formaat gedrukt op duurzaam, waterbestendig, scheurbestendig materiaal van hoge kwaliteit.

<p>Bekijk de video over <strong>Memo Outdoor Classroom</strong></p>

Bekijk de video over Memo Outdoor Classroom

Our dream is to strengthen the heartbeat of a billion people by 2030.

Leeromgeving

De Lappset leeromgevingen brengen nieuwe en herkenbare schoolelementen naar buiten. Ga naar buiten, beweeg en haal frisse lucht; neem het echte klaslokaal ‘mee’ naar buiten. Laat leerlingen genieten in de buitenlucht. Je kunt een plek creëren waar leerlingen klassikaal leren door een leeromgeving, geheel naar wens, te bouwen. De aanvullende producten stimuleren iedereen om meer te bewegen en bevorderen de interactie tussen leerlingen en leerkrachten.

Een leven lang leren

Een leven lang leren ligt aan de basis van het Lappset Memo Outdoor Classroom concept. Deze filosofie wordt weerspiegeld door het oneindigheidssymbool dat de basis vormt voor het ontwerp; twee cirkels samengevoegd in een oneindige lus. Eén cirkel als activiteitenzone met de Memo als middelpunt van het schoolplein, met dynamische content die aansluit bij het curriculum van elke school. De tweede cirkel met modulaire klaselementen als ontspannings- en onderwijszone om de Memo-lessen voor te bereiden, te activeren, te verwerken en te evalueren.

Multifunctionele omgeving

De modulaire klaselementen maken de Outdoor Classroom compleet; ze kunnen multifunctioneel gebruikt worden. Op deze manier is het mogelijk om een podium toe te voegen of te werken in een cirkelvormige klasopstelling, met krijtborden om opdrachten of antwoorden uit te werken met de klas. De inzet van krijtborden zorgen voor een mooie samenkomst tussen technologie en de ouderwetse hulpmiddelen!

Door toevoeging van meerdere zones ontstaan vele mogelijkheden om de Memo te implementeren op het schoolplein. Een hele klas naar buiten sturen, in kleine groepjes werken, of gewoon een paar leerlingen naar buiten sturen tijdens een les met het bijbehorende hesje aan, geeft hen volledige autonomie om de geselecteerde les op Memo te verkennen. In het basisontwerp zijn de twee cirkels verbonden met een atletiekbaan, wat de filosofie van levenslang leren symboliseert. Uiteraard is het ontwerp geheel naar eigen wens en inzicht aan te passen, om zo aan te sluiten bij de schoolomgeving.

Lappset Finno Modules

Wetenschapper - Q19006

Wetenschapper - Q19006

Student - Q19001

Student - Q19001

Leerling - Q19002

Leerling - Q19002

Pionier - Q19007

Pionier - Q19007

Professor - Q19004

Professor - Q19004

Leraar - Q19003

Leraar - Q19003

Padvinder - Q19008

Padvinder - Q19008

Ingenieur - Q19005

Ingenieur - Q19005

Onderzoeker - Q19009

Onderzoeker - Q19009

Bekijk de flyer over Memo Outdoor Classroom

Wil jij alle informatie in één oogopslag bekijken? Download dan de flyer.

Download flyer Memo Outdoor Classroom

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.