Sporttoestellen van Yalp

Veilige en uitdagende sporttoestellen

Sporttoestellen en sportconcepten

We zijn ons steeds meer bewust van het belang van een gezonde leefstijl en willen allemaal graag meer sporten en bewegen. Yalp heeft verschillende sporttoestellen en sportconcepten. Sport activeert, brengt mensen samen, draagt bij aan fitheid en geeft vooral plezier.

Direct naar online catalogus

Bij het ontwerpen van een sportruimte moet je rekening houden met een aantal belangrijke onderwerpen. Bekijk in onze checklist hoe je een perfecte sportplek voor buiten ontwerpt.

Download checklist

Onze visie

De naam Yalp is het omgedraaide van play. Wij creëren met passie, plezier en overtuiging speel- en sportomgevingen die net even anders zijn en die iedereen uitnodigen tot sport, spel, plezier en sociaal contact. Inspirerende omgevingen met sporttoestellen die jongeren én ouderen uitdagen om te bewegen, maar waarbij het vooral draait om plezier maken.

Ace Arena: een multifunctioneel sportveld

De multifunctionele Ace Arena’s vormen het hart van elke lokale sportlocatie. Ze bieden veelzijdige en aanpasbare omgevingen voor allerlei balspelen en voor diverse andere vormen van lichaamsbeweging. Het is dan ook geen wonder dat ze altijd worden gebruikt. De Ace Arena en Ace Ball Point zijn bijzonder ruimte-efficiënte oplossingen voor sportlocaties en schoolpleinen, omdat ze slechts een beperkte hoeveelheid ruimte in beslag nemen. Hun compacte opstelling bevordert bovendien de spontaniteit: je hoeft geen volledig team te hebben om een goede wedstrijd te spelen. Op maat aan te vullen met hoge en of lage doeltjes, volleybalnet, baskets en openingen in de boarding.

Download brochure  Lees meer over Ace Arena’s

Yalp sportvelden: één veld, meerdere sporten

De sportvelden van Yalp zijn ontwikkeld met het oog op de huidige trends. Denk daarbij aan schaarse buitenruimte, het belang van een gezonde leefstijl en panna voetbal. Onze boarding-sportvelden worden opgebouwd met modulaire componenten. Daardoor zijn wij in staat om een veld op maat te ontwerpen. Waarbij we rekening houden met de beschikbare ruimte, zowel landschappelijk als financieel. Door toevoeging van baskets of (interactieve) grote doelen zijn naast voetbal ook andere sporten mogelijk. Zoals handbal, hockey of tennis. Door met lijnen, vlakken en kleuren in de kunstgras ondergrond te werken ontstaan er spelvormen die vrij zijn voor eigen interpretatie.

Lees meer over Yalp sportvelden

Sisu Fitness: sporten in de buitenlucht

Buiten sporten wordt steeds populairder want het is veilig en levert veel voordelen op. Met Sisu Fitness toestellen kun je buiten op een veilige manier trainen. De combinatie van lichaamsgewicht en krachttraining tilt outdoor training naar een next level! Sisu Fitness is bedoeld voor iedere gebruiker, ongeacht het fitness niveau. De toestellen zijn veilig en uitnodigend, er zijn functional racks en krachttoestellen. De krachttoestellen zijn traploos instelbaar. Via de QR code op de toestellen heb je toegang tot online training video’s.

  • Verstelbare apparatuur voor krachttraining
  • Uitgebreide fitnessframes en stand-alone trainingselementen voor lichaamsgewicht
  • Ook mogelijk als tijdelijke sportplek

Download brochure Lees meer over SISU Fitness

 

 

Calisthenics & Bootcamp: buiten trainen

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: bootcamp en calisthenics-sportplekken in de openbare ruimte. Calisthenics is gebaseerd op het eigen lichaamsgewicht. Bij bootcamp maak je ook vaak gebruik van attributen zoals kettlebells en touwen. Alle sporttrainingen in de buitenlucht zijn een goede aanvulling op een rondje hardlopen of een wandeling. En laagdrempelig toegankelijk: want via de QR code op de toestellen heb je toegang tot online training video’s. Yalp biedt diverse sporttoestellen voor bootcamp en calisthenics. Deze kunnen worden geconfigureerd met betrekking tot de kleuren van de houten en metalen onderdelen, waardoor 12 verschillende combinaties ontstaan.

Lees meer over Calisthenics    Bekijk onze Calisthenics en Bootcamp sporttoestellen

Outdoor Fitness: buiten sporten en bewegen

De Outdoor Fitness toestellen vertonen veel overeenkomsten met de sporttoestellen die we kennen uit de sportschool, met het verschil dat ze tegen een stootje kunnen en geschikt zijn voor de openbare ruimte. De sporttoestellen zijn onderhoudsvriendelijk. Door het ergonomische toestelontwerp en bijbehorende informatievoorziening kunnen de oefeningen alleen op juiste verantwoorde wijze uitgevoerd worden. Alle Outdoor Fitness sporttoestellen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en limegroen.

Lees meer over Outdoor Fitness

Bouldering: een sportieve uitdaging

Klimwanden bieden een sportieve uitdaging. Deze bouldering producten richten zich op kracht en behendigheid van uitdagende routes.’Bouldering’ betekent klimmen op muren, rotsen of keien’. De routes die je op deze producten kan bedenken zijn eindeloos. Dus laat je creativiteit in de vrije loop en vind je weg omhoog.

Download brochure  Bekijk onze Klimwanden

Panna voetbal: voetbalplezier met tricks

Panna is een nieuwe kijk op voetbal, een rage die blijft! Het gaat om techniek, je tegenstander aftroeven, zien en gezien worden. In onze panna kooien blijft de bal gevangen. Met twee openingen en een robuust spelregel informatiebord.
Lees meer over Panna voetbal

Bekijk onze panna voetbal kooien

Freerunning Parkour: een echte uitdaging

Freerunning is een zeer populaire urban sport, die jeugd en volwassenen uitdaagt om van A naar B te bewegen over objecten. Freerunning kent geen spelregels. En spreekt een grote leeftijdsgroep aan. Het gaat niet om steeds verder springen, maar om steeds meer controle krijgen over de bewegingen. Dus om het verbeteren van de eigen capaciteiten. Freerunnen stimuleert een gezonde leefstijl, de sociale ontwikkeling en betrokkenheid bij de buurt. Dat maakt de sport zeer geschikt voor in de openbare ruimte.

Parkour (freerunning) is het moderne apenkooien. De kracht is dat iedereen beweegt op zijn eigen niveau en zijn eigen grenzen verlegt. Bij Yalp hebben we diverse soorten productlijnen om je freerun parkours veilig mee in te richten, met een aantal kleurvariaties.

Lees meer over Freerunning Parkour

Dash parkour: Urban freerunning

De toestellen en de diverse standaard lay-outs van Dash parkour zijn ontwikkeld in samenwerking met freerun professionals. Zowel van de Freerun Academy in Finland als ook 5 bekende Nederlandse freerunners. Dash is ontwikkeld met het doel: uitdaging op een veilige, professionele en multifunctionele freerun opstelling.

Het Dash parkour is geheel ontworpen en getest volgens de Europese normen en kan veilig en gecertificeerd worden geïnstalleerd in de openbare ruimte. Ook mogelijk als tijdelijke sportplek.

Dash biedt uitdaging voor zowel de beginnende als de professionele freerunner. Op elk detail is gelet, zoals handgrepen, oppervlakken en balken in verschillende groottes. Het aantal functies wordt hierdoor vermenigvuldigd. Daardoor is het uitdagend voor iedereen. Diverse kleurthema’s mogelijk. Leuk om te weten: om je plek goed te introduceren, komt freerunner Philip van Ees demonstraties en introductielessen geven.

Lees meer over Dash parkour

Skatebanen: een urban sportplek

Skaten is en blijft een populaire sport en hoort bij een urban sportplek. Kwaliteit en duurzaamheid van skateparken in de openbare ruimte is erg belangrijk, materialen moeten tegen een stootje kunnen. Maar vooral het ‘ride comfort’ en de ‘flow’ van het skatepark zijn belangrijk voor de skaters. De skateparken van het internationaal gerenommeerde merk Rhino zijn mede ontworpen door de bekende pro-skater Manuel Thiry alias “Slick”.

Rhino werkt met modulaire componenten. Hierdoor zijn veel combinaties te maken en is elk skatepark uniek. Skaters hebben vaak hun eigen wensen en weten precies wat ze willen. Dankzij de flexibiliteit van het systeem kan de baan ook gemakkelijk worden aangepast of uitgebreid worden.

Bekijk mogelijke Skatebanen
Lees meer over onze Skatebanen

Asfalt Pumptrack: Een veelzijdig pumpcircuit

Deze asfalt Pumptracks worden in samenwerking met Velosolutions aangeboden. Deze Pumptrack is een sport- en speelfaciliteit in één. Op de banen oefenen rijders de basisvaardigheden, zoals het verbeteren van de balans en het opbouwen van snelheid. De banen zijn ontworpen voor meer uitdaging naarmate de vaardigheden verbeteren, zonder dat de constructie hoeft te veranderen. Zo gebruikt een 5-jarige een bump om doorheen te rollen, maar gebruikt een professional deze als gap-jump.

De asfalt Pumptracks van Velosolutions zijn ontworpen om met alle wielen en onder alle weersomstandigheden te gebruiken. Ze gaan lang mee, zijn onderhoudsarm en bieden een glad en toch gripvast oppervlak met een zeer lage rolweerstand.

Lees meer over asfalt Pumptracks

Verplaatsbare Pumptrack: een uitdagend fietsparcours

Een Pumptrack is een gesloten, verhard fietsparcours met heuvels en bochten. Breed inzetbaar en geschikt voor veel doelgroepen. Skaters, stuntsteppers, fietscrossers, BMX, longboards, bijna alles op wielen kan op een Pumptrack. De baan van Yalp is supersnel op te bouwen, omdat er geen grondwerk nodig is zoals bij asfaltbanen. De baan bestaat uit modules, is verplaatsbaar en neemt weinig ruimte in beslag.

Met Pumptrack verbeter je je fietsvaardigheid maar veiligheid staat voorop. De Pumptrack heeft daarom geen scherpe randen en geen uitstekende elementen. Ook is het oppervlak is bijna naadloos, waardoor kleine wielen nooit in de naden zullen blijven haken. De Pumptrack met kunststof oppervlak zorgt er voor dat je minder hard valt dan op asfalt. En is vrijwel in alle weeromstandigheden te gebruiken.

Meer over verplaatsbare Pumptracks

Bewegen voor ouderen: elke dag een half uurtje

Het is belangrijk voor ouderen om in beweging te blijven. Een beweegtuin stimuleert senioren om regelmatig, op ongedwongen manier en met plezier te bewegen. Tegelijkertijd vertalen de oefeningen zich direct naar een beter functioneren in het dagelijks leven. Het over een loophelling wandelen verbetert bijvoorbeeld de balans, versoepelt de enkelgewrichten, versterkt de beenspieren en brengt daarmee het valrisico in het dagelijks leven omlaag.

Door te oefenen op de beweegtoestellen en sporttoestellen voelen ouderen zich zelfverzekerder in hun algemeen dagelijks handelen. Minstens zo belangrijk aan een beweegtuin is de sociale impuls. Want bewegen in groepsverband heeft een sterk sociaal karakter. Samen met Olga Commandeur hebben we ‘Ouderen in beweging’ toestellen ontwikkeld.

Lees meer over Beweegtoestellen voor ouderen Bekijk onze toestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.