My Yalp

Sporttoestellen van Yalp

Veilige en uitdagende sporttoestellen

Sportconcepten met sporttoestellen van Yalp

We zijn ons steeds meer bewust van het belang van een gezonde leefstijl en willen allemaal graag meer sporten en bewegen. Yalp heeft verschillende sporttoestellen en sportconcepten.

Sport activeert, brengt mensen samen, draagt bij aan fitheid en geeft vooral plezier.

Onze visie

De naam YALP is het omgedraaide van PLAY. Wij creëren met passie, plezier en overtuiging speel- en sportomgevingen die net even anders zijn en die iedereen uitnodigt tot sport, spel, plezier en sociaal contact.

 

Inspirerende omgevingen met sporttoestellen die jongeren én ouderen uitdagen om te bewegen, maar waarbij het vooral draait om plezier maken.
Meer over Yalp

Onze productlijnen in sporttoestellen

YalpSports sportvelden

De sportvelden van Yalp zijn ontwikkeld met het oog op de huidige trends. Denk daarbij aan schaarse buitenruimte, het belang van een gezonde leefstijl en panna voetbal.
Onze boarding-sportvelden worden opgebouwd met modulaire componenten. Daardoor zijn wij in staat om een veld op maat te ontwerpen. Waarbij we rekening houden met de beschikbare ruimte, zowel landschappelijk als financieel. Door toevoeging van baskets of (interactieve) grote doelen zijn naast voetbal ook andere sporten mogelijk. Zoals handbal, hockey of tennis. Door met lijnen, vlakken en kleuren in de kunstgras ondergrond te werken ontstaan er spelvormen die vrij zijn voor eigen interpretatie.

Bekijk onze sportvelden

Sporttoestellen senioren

Het is belangrijk voor ouderen om in beweging te blijven. Een beweegtuin stimuleert senioren om regelmatig, op ongedwongen manier en met plezier te bewegen. Tegelijkertijd vertalen de oefeningen zich direct naar een beter functioneren in het dagelijks leven. Het over een loophelling wandelen verbetert bijvoorbeeld de balans, versoepelt de enkelgewrichten, versterkt de beenspieren en brengt daarmee het valrisico in het dagelijks leven omlaag. Door te oefenen op de beweegtoestellen en sporttoestellen voelen ouderen zich zelfverzekerder in hun algemeen dagelijks handelen. Minstens zo belangrijk aan een beweegtuin is de sociale impuls. Want bewegen in groepsverband heeft een sterk sociaal karakter.

Bekijk onze beweegtoestellen voor senioren

Bootcamp &
Calisthenics sporttoestellen

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: bootcamp en calisthenics-sportplekken in de openbare ruimte. Calisthenics is gebaseerd op het eigen lichaamsgewicht. Bij bootcamp maak je ook vaak gebruik van attributen zoals kettlebells en touwen. Alle sporttrainingen in de buitenlucht zijn een goede aanvulling op een rondje hardlopen of een wandeling. En laagdrempelig toegankelijk. Yalp biedt diverse sporttoestellen voor bootcamp en calisthenics.

Bekijk onze bootcamp en calisthenics sporttoestellen

Outdoor Fitness sporttoestellen

De Outdoor Fitness toestellen vertonen veel overeenkomsten met de sporttoestellen die we kennen uit de sportschool, met het verschil dat ze tegen een stootje kunnen en geschikt zijn voor de openbare ruimte. De sporttoestellen zijn onderhoudsvriendelijk. Door het ergonomische toestelontwerp en bijbehorende informatievoorziening kunnen de oefeningen alleen op juiste verantwoorde wijze uitgevoerd worden. Alle Outdoor Fitness sporttoestellen zijn verkrijgbaar in wit, grijs en limegroen

Bekijk onze outdoor fitness sporttoestellen

Sporttoestellen | Klimwanden

Klimwanden bieden een sportieve uitdaging. Deze bouldering producten richten zich op kracht en behendigheid van uitdagende routes.’Bouldering’ betekent klimmen op muren, rotsen of keien’. De routes die je op deze producten kan bedenken zijn eindeloos. Dus laat je creativiteit in de vrije loop en vind je weg omhoog.

Bekijk onze klimwanden

Freerun parkour

Freerunning is een zeer populaire urban sport, die jeugd en volwassenen uitdaagt om van A naar B te bewegen over objecten. Freerunning kent geen spelregels. En spreekt een grote leeftijdsgroep aan. Het gaat niet om steeds verder springen, maar om steeds meer controle krijgen over de bewegingen. Dus om het verbeteren van de eigen capaciteiten. Freerunnen stimuleert een gezonde leefstijl, de sociale ontwikkeling en betrokkenheid bij de buurt. Dat maakt de sport zeer geschikt voor in de openbare ruimte.
Parkour (freerunning) is het moderne apenkooien. De kracht is dat iedereen beweegt op zijn eigen niveau en zijn eigen grenzen verlegt. Bij Yalp hebben we diverse soorten productlijnen om je freerun parkours veilig mee in te richten.

Bekijk onze parkour producten

Dash Parkour
Freerunnen

De toestellen en de diverse standaard lay-outs van DASH zijn ontwikkeld in samenwerking met freerun professionals. Zowel van de Freerun Academy in Finland als ook 5 bekende Nederlandse freerunners. DASH is ontwikkeld met het doel: uitdaging op een veilige, professionele en multifunctionele freerun opstelling.
Het parkour DASH is geheel ontworpen en getest volgens de Europese normen en kan veilig en gecertificeerd worden geïnstalleerd in de openbare ruimte.
DASH biedt uitdaging voor zowel de beginnende als de professionele freerunner. Op elk detail is gelet, zoals handgrepen, oppervlakken en balken in verschillende groottes. Het aantal functies wordt hierdoor vermenigvuldigd. Daardoor is het uitdagend voor iedereen. Leuk om te weten: om je plek goed te introduceren, komt freerunner Philip van Ees demonstraties en introductielessen geven.

Lees meer over DASH Parkour

Skatebanen

Skaten is en blijft een populaire sport en hoort bij een urban sportplek. Kwaliteit en duurzaamheid van skateparken in de openbare ruimte is erg belangrijk, materialen moeten tegen een stootje kunnen. Maar vooral het ‘ride comfort’ en de ‘flow’ van het skatepark zijn belangrijk voor de skaters. De skateparken van het internationaal gerenommeerde merk Rhino zijn mede ontworpen door de bekende pro-skater Manuel Thiry alias “Slick”.

Rhino werkt met modulaire componenten. Hierdoor zijn veel combinaties te maken en is elk skatepark uniek. Skaters hebben vaak hun eigen wensen en weten precies wat ze willen. Dankzij de flexibiliteit van het systeem kan de baan ook gemakkelijk worden aangepast of uitgebreid worden.

Bekijk onze skatebanen

 

Pumptrack

Een pumptrack is een gesloten, verhard fietsparcours met heuvels en bochten. Breed inzetbaar en geschikt voor veel doelgroepen. Skaters, stuntsteppers, fietscrossers, BMX, longboards, bijna alles op wielen kan op een pumptrack. De baan van Yalp is supersnel op te bouwen, omdat er geen grondwerk nodig is zoals bij asfaltbanen. De baan bestaat uit modules, is verplaatsbaar en neemt weinig ruimte in beslag.

Met pumptrack verbeter je je fietsvaardigheid maar veiligheid staat voorop. De pumptrack heeft daarom geen scherpe randen en geen uitstekende elementen. Ook is het oppervlak is bijna naadloos, waardoor kleine wielen nooit in de naden zullen blijven haken. De pumptrack met kunststof oppervlak zorgt er voor dat je minder hard valt dan op asfalt. En is vrijwel in alle weeromstandigheden te gebruiken.

Bekijk onze pumptracks

Panna voetbal

Panna is een nieuwe kijk op voetbal, een rage die blijft! Het gaat om techniek, je tegenstander aftroeven, zien en gezien worden. In onze panna kooien blijft de bal gevangen. Met 2 openingen en een robuust spelregel informatiebord.

Bekijk onze panna voetbal kooien