Speeltoestellen van Yalp

Veilige en inspirerende speeltoestellen

Speeltoestellen en speelplekken

Overal ter wereld spelen kinderen. De juiste speeltoestellen op een veilige en inspirerende speelplek ondersteunen het leren én de ontwikkeling van een kind. Spelen voedt de creativiteit en versterkt de concentratie. Ook ontwikkelen kinderen betere sociale vaardigheden en motorische functies tijdens het spelen.

Direct naar online catalogus

Hoe ontwerp je een perfecte speeltuin? Bekijk in onze checklist de belangrijkste onderwerpen waarmee je rekening moet houden bij het ontwerpen van een speeltuin, van gebiedsplanning tot realisatie.

Download checklist

Onze visie

Ons doel? Spelen, bewegen, sporten en ontmoeten de wereld inbrengen. Spelen verrijkt ons leven. Het heeft een positief effect op onze fysieke, geestelijke én sociale fitheid. De speeltoestellen van Yalp spelen hierin een grote rol. Ben je benieuwd welke speeltoestellen wij allemaal bieden? Dat lees je op deze pagina.

Finno: speeltoestellen met frisse kleuren

Finno is één van de eerste productlijnen van Lappset en een zeer populair. Het assortiment van Finno is veelzijdig en is verkrijgbaar in frisse kleuren. Dit nodigt de kinderen zeker uit om te spelen! De speeltoestellen uit de Finno lijn worden continue vernieuwd, met hulp van ontwerpers én gebruikers. Je hebt keuze uit vijf kleurenthema’s en de speeltoestellen zijn makkelijk te combineren met andere producten zoals bootcamp, fitness, beweegtoestellen en seniorentoestellen. Eén van onze basisfilosofieën is om kinderen, ouders én grootouders te stimuleren om samen te bewegen.

Lees meer over Finno

 

ABC peuter-kleuter: spelen voor de allerkleinsten

Kinderen hebben een natuurlijk verlangen om nieuwe manieren van bewegen te ontdekken. Door hun enthousiasme, fysieke vaardigheden en de lengte van peuters en kleuters, vereisen speeltoestellen voor deze doelgroep specifieke frames. De ABC speeltoestellen van Finno zijn speciaal hiervoor ontworpen. De vormen en kleuren ondersteunen de ontwikkeling en stimuleren kinderen om te bewegen én te spelen. Zo stimuleert de kleur rood creativiteit en door (felle) kleuren te herkennen, wordt cognitieve ontwikkeling gestimuleerd. De toestellen zijn gebruiksvriendelijk, visueel aantrekkelijk en makkelijk te combineren met onze andere producten. De ABC speeltoestellen zijn voornamelijk bedoeld voor kinderen jonger dan vier jaar en de ouders.

Bekijk onze ABC speeltoestellen

Cloxx: metalen toestellen

Ben je op zoek naar speeltoestellen voor een stedelijke omgeving? Dan is onze speeltoestellenlijn Cloxx een goede optie! Deze lijn spreekt niet alleen jonge kinderen aan, maar ook tieners. De speeltoestellen zijn stevig, bestand tegen slijtage én zitten vol uitdaging voor de gebruikers. Doordat Cloxx makkelijk te onderhouden is en een eenvoudige structuur heeft, is het een goede investering voor een speeltuin in de openbare ruimte of op het schoolplein.

Lees meer over Cloxx  Bekijk onze Cloxx speeltoestellen 

 

Parkour: freerunning op elk niveau

Van speeltoestel naar speeltoestel bewegen; dat is parkour, ook wel freerunning genoemd. Alle sprongen die de kinderen maken tussen de toestellen, doen zij op hun eigen manier en niveau. Dit maakt het bewegen leuker en zorgt ervoor dat ze nóg meer gaan bewegen. Freerunning blijkt zeer succesvol in het onderwijs. Zowel de beweegintensiteit als de beweegvariatie op een freerunplein, is ongekend hoog. De kracht? Ieder kind beweegt op zijn eigen niveau en verlegt zijn eigen grenzen. Deze vorm van bewegen kent geen competitie. De uitdaging is het verbeteren van eigen capaciteiten! Kinderen ontdekken zelf hoe ze de oefeningen op de speeltoestellen uitvoeren.

Download brochure  Bekijk onze parkour toestellen

Halo: torens met verrassend veel speelwaarde

Wil je een echte eyecatcher mét een waanzinnig uitzicht? Halo Cubic torens gaan de hoogte in door ze als blokken te stapelen. Ook in de breedte is dit modulaire systeem makkelijk uit te breiden, zelfs op een later moment. Speelelementen zoals klimtouwen, tunnels, glijbanen, vogelnestschommels en balansballen maken dit speeltoestel helemaal af. Je geeft het toestel een eigen twist door de eindeloze combinatiemogelijkheden van vormen, afmetingen, kleuren en materialen. Kortom; veel speelwaarde waarvoor weinig vierkante meter ruimte nodig is. Dit speeltoestel is ook mogelijk als tijdelijke speelplek.

Lees meer over Halo

Clover: natuurlijk spelen en budgetvriendelijk

Een natuurlijke speelplek biedt kinderen de kans om op ontdekkingsreis te gaan. Speeltoestellen die hierbij passen, houden de speelplek leuk! Onze Clover producten zijn wat speelwaarde betreft échte klassiekers. Deze toestellen bevatten de meest traditionele functies zoals klimmen, hangen, balanceren, schommelen en glijden. De ongeverfde en vereenvoudigde speeltoestellen zijn door de neutrale uitstraling perfect geschikt voor alle omgevingen. Heb je een krap budget? Ook dan zijn de producten van Clover een goede optie, zonder in te leveren op kwaliteit. Ze bieden veel speelwaarde en blijven lang mooi!

Lees meer over Clover

Flora: speeltoestellen met natuurlijke vormen

Kinderen beleven de natuur in een natuurlijke speeltuin. Dát bereiken we met de speeltoestellen van Flora. Een blijvende speelplek waar kinderen glijden, klimmen, schommelen en zichzelf motorisch ontwikkelen. De producten van Flora zijn gebaseerd op organische vormen uit de natuur. De daken refereren naar boombladeren en de klimgrepen verwijzen naar de takken in een bos. Het natuurlijke karakter van het hout wordt behouden door de zichtbare nerven. Onze natuurlijke speeltoestellen bieden veel speelwaarde, hebben nauwelijks scheurvorming en blijven lang mooi. Ook behoudt deze lijn zijn bruine, warme kleur.

Lees meer over Flora

Ruimtenetten: voor extra uitdaging

Kinderen worden op een veilige manier uitgedaagd wanneer zij klimmen en klauteren in ruimtenetten. Ook wordt de motorische ontwikkeling van kinderen enorm gestimuleerd, win-win! Voeg je daar nog als extra factor de hoogte en de speling van touwen aan toe? Dan is het zeker weten een uitermate geschikt speeltoestel! Kinderen trainen vaardigheden zoals reactievermogen, evenwichtszin, krachtontwikkeling, beweeglijkheid en behendigheid.

Lees meer over ruimtenetten  Bekijk onze ruimtenetten

Vertical Maze: een duurzaam, modulair speeltoestel

Een spectaculaire speeltuin is ook mogelijk op een klein oppervlak. Ons speeltoestel de Vertical Maze heeft een geweldige uitstraling, vangt je blik én wekt je nieuwsgierigheid. De houten constructie maakt het een duurzaam speeltoestel. Ook is het speeltoestel smal en hoog, waardoor het weinig ruimte inneemt. Door het modulaire ontwerp, stel jij je eigen versie samen. Kies jij voor een U-vorm of een L-vorm? Wij voeren de aanpassingen door die jij graag wilt. Zo krijg jij het speeltoestel dat jij voor ogen hebt!

Lees meer over Vertical Maze

Wall-Holla: verticaal avontuur in een beperkte ruimte

Met dit speeltoestel laat je 21 tot 42 kinderen samen spelen op een compacte ruimte van 50 tot 100 vierkante meter. Wall-Holla is een echte blikvanger door zijn hoge en doorzichtige structuur. Spelen in dit toestel is ontzettend uitdagend voor diverse leeftijden. Door de volledige transparante structuur kunnen ouders een oogje in het zeil houden. De afmeting en kleuren van de Wall-Holla pas je naar wens aan. Ook is een uitbreiding mogelijk met glijbanen, brandweerpalen en hydraulische drop zones. Hoe gaaf!

Lees meer over Wall-Holla

Thema toestellen: de beleving van storytelling

Stap aan boord van een piratenboot of vlieg in een ruimteschip. Het kan allemaal! Speeltoestellen met een thema doen een beroep op de fantasie van jong én oud. Thematisering vertelt een verhaal en hierdoor wordt het verblijf, en vooral het spelen, door kinderen nog intenser ervaren. Met onze speeltoestellen nemen wij de klant mee in hun eigen verhaal en toveren iedere plek, zowel in- als outdoor om naar een unieke ervaring. Laat je fantasie de vrije loop en ontwikkel samen met Yalp hét speeltoestel van je dromen. Wij zijn in staat om de meeste van onze standaard speeltoestellen volgens jouw wensen te thematiseren.

Lees meer over thema toestellen  Bekijk voorbeelden van thema toestellen

Speelaanleidingen: inrichtingselementen

Speelaanleidingen zijn inrichtingselementen die op een eenvoudige manier een straat, schoolplein, wijk of speelplek aankleden. Deze elementen zijn een leuke aanvulling voor de speelomgeving waarbij de creativiteit van kinderen wordt gestimuleerd. Bijvoorbeeld
‘pleinplakkers’ waarmee hinkelbanen, verkeerspleintjes en andere spellen op bestrating gemaakt kunnen worden. Ook producten als balanceerparcoursen, kruipbuizen, speelwandjes en knikkerpotjes zijn speelaanleidingen. Deze elementen integreren we in onze ontwerpen, voor een complete speelplek.

Lees meer over speelaanleidingen

Muziektoestellen: samen muziek maken

Onze muziektoestellen zijn gemaakt om permanent buiten te staan. De instrumenten stimuleren de muzikaliteit en creativiteit van kinderen. Deze speeltoestellen zijn gemaakt om lekker samen buiten muziek mee te maken. Zonder enige ervaring kan iedereen hier wat leuks op spelen. Speelplezier gegarandeerd!

Lees meer over muziektoestellen  Bekijk onze muziektoestellen

"Goed is mooi, maar echt leuk wordt het als het boven verwachting is. Het is nog leuker dan gedacht, net even anders, net even persoonlijker net even met meer aandacht."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.