Flora

Natuurlijk spelen met Flora

Natuurlijk spelen met Flora toestellen

De natuurlijke speeltoestellen van Flora bieden veel speelwaarde, kennen nauwelijks scheurvorming en blijven daardoor langdurig mooi. Prachtig vormgegeven met organische vormen uit de natuur.

Flora toestellen kenmerken zich door eindeloze speelcombinaties waarin kinderen worden uitgedaagd. Ze zorgen ervoor dat kinderen zich spelenderwijs en onbewust motorisch ontwikkelen!

Natuurlijke vormen en kleuren

De Flora speeltoestellen passen in bijna iedere omgeving. Binnen een drukke woonwijk brengen toestellen uit deze productlijn de ‘natuur naar de stad’. Maar ze kunnen ook perfect in een groene omgeving worden geplaatst. Door het gebruik van verschillende houtsoorten lijkt de speelplek dan bijna onderdeel van de natuur te zijn. In alle gevallen hebben de toestellen een natuurlijke uitstraling en bezorgt het kinderen een aantrekkelijke ruimte waar ze veilig kunnen spelen. Klik hier voor het kleurenoverzicht.

Dankzij het veelvuldig gebruik van hout heeft de Flora productlijn een natuurlijk effect gecreëerd. De natuurlijke speeltoestellen van Flora zijn gebaseerd op organische vormen uit de natuur. De daken zijn een referentie naar boombladeren. De klimgrepen verwijzen naar boomtakken die doen denken aan de willekeur van een bos. De nerven blijven zichtbaar waardoor het natuurlijke karakter van het hout wordt behouden.

Flora blijft uitdagend om mee te spelen

Een speeltoestel kan er nog zo mooi uitzien in de omgeving, kinderen moeten natuurlijk wel uitgedaagd worden om te gaan én blijven spelen. Daarom hebben wij Flora speeltoestellen met verschillende moeilijkheidsgraden in het assortiment. Bovendien kunnen wij dankzij de modulaire toepassingen elementen toevoegen of verwijderen aan speeltoestellen.

Samen creëren we zo een unieke fantasiewereld met een hoge speelwaarde voor kinderen. Zo kunnen zij eindeloos klimmen, klauteren, glijden en schommelen, terwijl onbewust de motorische vaardigheden van kinderen worden getraind. Onze Flora toestellen zijn doordacht ontworpen en kenmerken zich door eindeloze speelcombinaties waarin kinderen worden uitgedaagd, zorgen ervoor dat zij zich onbewust motorisch ontwikkelen.

Hoge kwaliteit grenenhout

Onze natuurlijke speeltoestellen van Flora kennen nauwelijks scheurvorming. Hoe dat kan? Het hoge kwaliteit grenenhout uit de Finse bossen (met PEFC-COC keurmerk) wordt verduurzaamd. Jaarringen van dit langzaam groeiende hout liggen dichtbij elkaar, wat de sterkte van het hout vergroot. Alleen de beste delen van de boom worden gebruikt in het toestel en zwak hout met noesten worden weggegooid. Zo kunnen er géén scheuren ontstaan in het hout, die in combinatie met regenwater tot rot zullen leiden of zelfs koot- of vingerbeknellingen kunnen veroorzaken.

De voordelen van Flora op een rij

 • Veel speelwaarde
 • Stimuleert inbeeldingsvermogen
 • Verschillende moeilijkheidsgradaties
 • Goed voor de motorische ontwikkeling
 • Blijft uitdagend voor alle leeftijden
 • Natuurlijke, organische vormen
 • Scheurvorming is nihil, wel zo veilig
 • Eindeloze speelcombinaties mogelijk
 • Voor fantasierijk spelen
 • Modulair

Nieuw in het assortiment:
Flora schepen en kastelen

Ontdek de diverse Flora speeltoestellen

De Flora speellijn bestaat uit een veelzijdig assortiment van natuurlijke speeltoestellen. Zo hebben wij een uitgebreide Flora speeljungle die bestaat uit meerdere klimnetten, bruggen en glijbanen: ideaal voor locaties waar tientallen kinderen tegelijk spelen. Natuurlijk zijn toestellen zoals zandbakken, schommels en duikelrekken ook individueel verkrijgbaar binnen de Flora productlijn. En dankzij duurzame toevoegingen zoals speelhuisjes, natuurpaden en stappalen is het mogelijk om een fantasierijke speelwereld te ontwerpen waar kinderen een onvergetelijke speelervaring beleven! Bekijk hier alle Flora producten in onze online catalogus.

Magie voor de kleintjes

Speciaal voor de jongere kinderen zijn er speelhuisjes in kleinere maatvoering. Door het open ontwerp kunnen de kinderen gemakkelijk in de gaten worden gehouden. De speelhuisjes zijn te passen voor verschillende soorten rollenspel. Ook de inhoud en het thema zijn gemakkelijk te veranderen.

Adventure track

Wat gaaf is aan de adventure track lijn is dat deze toestellen er niet als traditionele speeltoestellen uitzien. Maar je nodigen je wel uit tot activiteit! Zodat je spelenderwijs lekker aan het bewegen bent en tegelijkertijd je motorische vaardigheden verbeterd. De trails zijn gemakkelijk te volgen en perfect voor alle leeftijden.

Flora thematisering, kastelen en schepen

De modulaire gedachte achter Flora helpt ons om steeds nieuwe structuren en thema’s te bedenken. De schepen en kastelen van Flora zijn adembenemend en avontuurlijk. Urenlang speelplezier gegarandeerd! Door de diversiteit in spelniveaus en activiteiten geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen. Spannende hoge torens met een open structuur, verschillende soorten bruggen en netten nodigen uit tot klimmen en evenwichtsactiviteiten. Met deze toestellen heb je niet alleen een echte eye-catcher maar ook een avontuurlijke plek waar grote groepen kinderen tegelijk kunnen spelen. Thematisering maakt het plaatje helemaal compleet.

Gethematiseerd kasteel

The Dragons Den

Brochure Flora

Download hier de uitgebreide brochure over de Flora toestellen van Lappset.

Download brochure
(1/11)

(1/11)

(2/11)

(2/11)

(3/11)

(3/11)

(4/11)

(4/11)

(5/11)

(5/11)

(6/11)

(6/11)

(7/11)

(7/11)

(8/11)

(8/11)

(9/11)

(9/11)

(10/11)

(10/11)

(11/11)

(11/11)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.