H. Gerardus school en SWBS Pork in ter Apel

“Iedereen kan zo’n schoolplein hebben, je moet het gewoon willen!”

“Dit zijn onze wensen, droom groot en maak maar een plan voor dit schoolplein”. Dit zijn de woorden van Ramona van der Velde, directeur bij H. Gerardus school en SWBS Pork in Ter Apel. Met de opdracht om een droom schoolplein te ontwerpen voor de H. Gerardusschool mocht Yalp aan de slag. Het werd een ontwerp met een Freerun Parkour, Memo en natuurlijk spelen. Een mix van verschillende toestellen die de bewegingsintensiteit op het schoolplein verhogen en voldoende uitdaging bieden voor groep 1 tot groep 8.

“Wij stimuleren digitalisering en door de reken- en taal spellen op de Memo sluit dit toestel goed aan op ons onderwijs."

Schoolplein inrichting

Schoolplein H. Gerardus
school Ter Apel

Duidelijke veranderingen

“Als we kijken naar verschillen met het oude speelplein zien we heel duidelijk dat er gewoon veel meer bewogen wordt. Dat is uiteindelijk waar het om draait. Er is veel afwisseling op het nieuwe plein. Van interactieve toestellen tot traditionele speeltoestellen. De kinderen vinden het heel prettig om verschillende spellen te spelen op de MEMO. Via de My Yalp play store is het erg makkelijk de spellen te wisselen. Bovendien wordt het door Yalp ingerichte speelplein sinds de installatie maximaal benut”.

Elk uur 10 minuten buitenspelen

Op de H. Gerardusschool wordt er elk uur tien minuten buiten gespeeld. Ramona: “Weer of geen weer, de kinderen gaan met alle plezier naar buiten. Ik zie dat de kinderen zich na het buitenspelen beter kunnen concentreren in de les”.

Na het succes van dit schoolplein mocht Yalp ook het schoolplein inrichten van SWBS Pork. Dit schoolplein heeft een pannakooi, freerunopstelling en natuurlijk spelen.

(1/7) - SWBS Pork

(1/7) - SWBS Pork

(2/7) - SWBS Pork

(2/7) - SWBS Pork

(3/7) - SWBS Pork

(3/7) - SWBS Pork

(4/7) - H. Gerardus school

(4/7) - H. Gerardus school

(5/7) - H. Gerardus School

(5/7) - H. Gerardus School

(6/7) - H. Gerardus School

(6/7) - H. Gerardus School

(7/7) - H. Gerardus School

(7/7) - H. Gerardus School

Minder ruzie en conflicten door het nieuwe schoolplein

Niet alleen tijdens schooluren wordt er gespeeld op de pleinen, maar ook na schooltijd zijn beide pleinen toegankelijk voor iedereen die wil spelen. Zo krijgen de schoolpleinen ook een maatschappelijke functie. “Dit is gewoon een hele positieve verandering, in plaats van dat kinderen na school op de bank op hun iPad zitten, gaan ze nu naar buiten. Op de vorige pleinen was er minder ruimte en waren de pleinen gewoon heel kaal. Hierdoor ging de onder- en bovenbouw ​op SWBS Pork niet tegelijk naar buiten. Met deze nieuwe pleinen is dit probleem opgelost. We merken ook dat er minder conflicten op het schoolplein zijn. Doordat er minder te doen was waren de kinderen veel meer op elkaar aangewezen, waardoor er nog wel eens een ruzie kon ontstaan. Nu spelen ze en hebben ze veel meer mogelijkheden. Dat zorgt gewoon voor veel minder ruzie, dus dat is een hele prettige bijkomstigheid.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.