Over ons

Wie is Yalp?

Bij Yalp willen we iedereen uitdagen om te spelen, bewegen, sporten en ontmoeten. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het ons leven verrijkt en positief bijdraagt aan onze fysieke, geestelijke en sociale fitheid. Wij creëren inspirerende omgevingen waardoor iedereen, jong en oud, mensen met en zonder beperkingen elkaar kunnen ontmoeten en waarbij het vooral draait om PLEZIER maken en in beweging te zijn.

Yalp levert speel- en sporttoestellen voor de openbare ruimte, recreatie, zorg en scholen. Het zit in ons DNA om het net even anders te doen en in te spelen op de veranderende behoefte van deze tijd. Dat doen wij onder andere door het aanbieden van unieke high-tech interactieve concepten en concepten die inspelen op hedendaagse trends zoals serious gaming, freerunning/parkour, calisthenics en bootcamp.

Onze medewerkers

Al 40 jaar durven we het anders te doen

Sinds onze start zijn we uitgegroeid tot een vooruitstrevend internationaal bedrijf met meer dan 60 medewerkers. Een groot deel van ons succes is te danken aan onze bedrijfscultuur. We zijn een vriendenclub, maar dan één van professionals. Dat trekt ambitieuze, ondernemende mensen aan. Trots, behulpzaam, zelfkritisch, vooruitdenkend, vriendelijk, klantgericht, wat eigenzinnig en net even anders maar met de Twentse nuchterheid. We delen met elkaar het geloof in spelen, zetten in op innovatieve oplossingen en durven het anders te doen. Yalp is onderdeel van de Lappset Group.

Yalp neemt verantwoordelijkheid op economisch (profit), ecologisch (planet) en sociaal gebied (people). Deze thema’s lopen als een rode lijn door de organisatie. Yalp kent als motto: “Responsibility is in our DNA” en dat voeren wij niet voor niets.

Bij Yalp leveren we alleen producten én service van de hoogste kwaliteit. Wij installeren met ons eigen montageteam om de garantie te waarborgen. Een heel team staat voor je klaar om top service te leveren.

Onze bedrijfsfilosofie

Ons beleid is erop gericht dat onze Yalpers blij zijn, zich trots, gewaardeerd en uitgedaagd voelen en goed in balans zijn, zowel fysiek als mentaal. Gezamenlijke (sport)activiteiten en Yalp all-in dagen stimuleren de verbinding tussen de collega’s onderling, inspireren en motiveren.

Ook onze werkomgeving vinden we belangrijk, want daar ontstaan ideeën, creativiteit en maken we plezier. Naast dat er hard gewerkt wordt moet er ook ruimte zijn voor ontspanning. Yalpers vinden het leuk om dingen samen te doen. Zoals pingpongen of mariokart spelen, lunchen, wandelen en spellen testen. Buiten ons kantoor hebben we een speelplein met allerlei speeltoestellen waar door onszelf en door buurtkinderen dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Ook onze klanten komen hier graag!

Download bedrijfsfilosofie

Waarom onze werkwijze scoort

Klantgerichtheid en service staan bij ons voorop. Wij gaan voor een 9+ score!

Meer over onze werkwijze

Het eerste interactieve speeltoestel ter wereld

Wij zijn er trots op dat we in 2006 met veel succes het eerste interactieve speeltoestel ter wereld hebben geïntroduceerd: de dansboog Lappset Sona. Kort daarna volgden de voetbalmuur Lappset Sutu, het interactieve sportveld Lappset Toro, de Dj-tafel Lappset Fono en de educatieve Lappset Memo spelzone. Inmiddels zijn er wereldwijd al honderden parken, schoolpleinen, zorginstellingen, openbare ruimtes, winkelcentra, overdekte speelzalen en vakantieparken voorzien van een Lappset interactief speeltoestel.

Trots op onze awards

  • SMA Piet Heyn Award 2019 – 2e plaats
  • Red Dot Design Award 2014 – Lappset Fono
  • EU Profit Innovation Award 2013 – Lappset Memo
  • Pleisureworld Novelty Award 2012 – Lappset Fono
  • Building Holland Award 2012 – Lappset Sutu
  • Leisure & Sport Totaal Award 2009 – Lappset Sutu
  • Pleisureworld Novelty Award 2009 – Lappset Sutu
  • Pleisureworld Novelty Award 2006 – Lappset Sona

Wist je dat de Red Dot Award de grootste designprijs ter wereld is? De Lappset Fono outdoor DJ-stand werd gekozen uit meer dan 4800 inzendingen uit 53 verschillende landen. Eerdere RedDot-winnaars zijn Apple, BMW, Nike, Auping en Philips.

Samen worden sport- en speelplekken nét even leuker

Door de juiste mensen om je heen te verzamelen wordt je beter. Samen ben je beter dan alleen. Om er maar een aantal clichés in te gooien. Maar serieus: met behulp van onze partners worden onze sport- en speelplekken nét even leuker.

"Op een leuke manier wijzer!
De Lappset Memo wordt geleverd in nauwe samenwerking met Quest Junior om het educatieve karakter te versterken."

We werken nauw samen met de volgende partners:

Samenspeelakkoord
Stichting Méér Muziek in de Klas
Stichting van het kind
Alles in beweging
Olga Commandeur
Esther Vergeer Foundation
Jan Vertonghen Foundation
Krajicek Foundation
Quest
Hiswa Recron
Pleisureworld
Branchevereniging Spelen & Bewegen
Bibian Mentel foundation

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.