België

Inspirerende sport en spel zones in België

Sporten & spelen met Yalp Lappset in België

Een gezonde omgeving voor kinderen, jongeren, volwassenen en zelfs voor senioren heeft een positieve invloed op de leefbaarheid in wijken. Juist de groep die niet uit zichzelf beweegt, kan met een goede speelruimte gestimuleerd worden om toch in beweging te komen en naar buiten te gaan. Om daar te sporten en andere mensen te ontmoeten. Een juiste beweegomgeving stimuleert om regelmatig, op een ongedwongen manier en met plezier te bewegen.

Jan Vertonghen Foundation zet zich in voor alle kinderen: dé playground in uw buurt!

Een belevingsvolle omgeving voor kinderen en jongeren heeft een positieve invloed op de leefbaarheid in woonwijken. Om elkaar te ontmoeten, plezier te hebben en samen te bewegen. De Jan Vertonghen Foundation wil kinderen stimuleren om meer buiten te sporten, spelen en bewegen door eigentijdse speelomgevingen of playgrounds te creëren. De playgrounds zijn voorzien van interactieve speeltoestellen die aangepast zijn aan huidige interesses van de jeugd. Elektronische interactiviteit wordt hierbij gekoppeld aan lichaamsbeweging. De interactieve speel en sporttoestellen combineren de moderne technologie met actief buiten spelen. Actie, reactie en steeds vernieuwende spellen met inhoudelijke, leerzame spellen en voor de Lappset Sutu voetbalmuur zelfs een bijbehorende app om highscores te claimen. Toegankelijk en attractief voor iedereen.

“Mijn doel is mensen en vooral kinderen te begeleiden naar een gelukkiger, zinvol leven, naar de allerbeste versie van zichzelf.” – Jan Vertonghen

Lees meer  Bekijk brochure

Calisthenics, Bootcamp & Outdoor fitness

Veel gemeenten merken een sterk toenemende vraag vanuit sporters die bootcamp of calisthenics beoefenen. Sporttrainingen in de buitenlucht zijn een goede aanvulling op een ronde hardlopen of wandeling en zijn daarmee laagdrempelig toegankelijk. Yalp gelooft in sportplekken die niet specifiek voor één sportende doelgroep ontworpen zijn. Door een sportplek te ontwerpen die uitdagend genoeg is voor een ervaren calisthenics atleet maar ook toegankelijk genoeg is voor iemand die nog nooit gesport heeft krijg je een sportplek die voor de hele buurt interessant is.

Functional training (Crossfit), Calisthenics, Bootcamp en Outdoor Fitness zijn volgens ons de ingrediënten die leiden tot een sportplek waar synergie ontstaat. De toestellen uit de fitnesslijnen van Yalp kunnen tegen een stootje, zijn geschikt zijn voor de openbare ruimte en onderhoudsvriendelijk.

Lees meer

Beweegtuinen voor senioren

Veel ouderen hebben door hun leeftijd, alsmede door lichamelijke en psychische gebreken een begrenzing in hun beweegmogelijkheden. Vaak is het echter zo dat er nog veel winst te behalen is met een gepast aanbod. De kracht van beweegpleinen is de ongedwongen manier van bewegen. Tegelijkertijd laat iedere oefening zich direct vertalen naar het beter functioneren in het dagelijks leven. Bij Yalp leggen wij beleeftuinen aan met focus op de tuin, met daarin beweegaanleidingen die passen bij het niveau van somatische cliënten en dementerenden.

Regelmatig worden onze projecten geïnitieerd door zorgorganisaties (ook fysiotherapeuten) en uitgevoerd met betrokkenheid van gemeenten. Wij helpen u graag met een succesvolle start van de nieuwe beleef- en beweegtuin.

“Een juiste houding geeft zoveel kracht en zekerheid. Ouderen kunnen veel meer dan ze voor mogelijk hielden.” – Olga Commandeur

Lees meer

Dash parkour
Freerunnen

De toestellen en de diverse standaard lay-outs van Dash zijn ontwikkeld in samenwerking met freerun professionals. Zowel van de Freerun Academy in Finland als ook 5 bekende Nederlandse freerunners. Dash is ontwikkeld met als doel: uitdaging op een veilige, professionele en multifunctionele freerun opstelling. Het parkour Dash is geheel ontworpen en getest volgens de Europese normen en kan veilig en gecertificeerd worden geïnstalleerd in de openbare ruimte.

Dash biedt uitdaging voor zowel de beginnende als de professionele freerunner. Op elk detail is gelet, zoals handgrepen, oppervlakken en balken in verschillende groottes. Het aantal functies wordt hierdoor vermenigvuldigd. Daardoor is het uitdagend voor iedereen.

Lees meer

(1/5) Sona en Halo Cubic bij speeltuin Speelhof Sint Truiden

(1/5) Sona en Halo Cubic bij speeltuin Speelhof Sint Truiden

(2/5) Flora speeltoestellen in Peer

(2/5) Flora speeltoestellen in Peer

(3/5) Sona bij het Donkmeer in Berlare

(3/5) Sona bij het Donkmeer in Berlare

(4/5) Sutu bij Jan Vertonghen Playground

(4/5) Sutu bij Jan Vertonghen Playground

(5/5) Beweegtuin senioren bij WZC Czagani te Ranst

(5/5) Beweegtuin senioren bij WZC Czagani te Ranst

Waarom onze werkwijze scoort

Klantgerichtheid en service staan bij ons voorop. Wij gaan voor een 9+ score!

Meer over onze werkwijze

Yalp is onderdeel van de Lappset Group. Het Finse merk Lappset bestaat sinds 1968 en is uitgegroeid tot een internationaal speeltoestellenmerk dat in meer dan 40 landen actief is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.