My Yalp
Beweegtoestellen ouderen

OUDEREN IN BEWEGING

Ouderen in beweging

De kwaliteit van leven wordt grotendeels bepaald door hoe iemand in zijn vel zit. Met name voor ouderen is actief blijven lastig maar o zo belangrijk. In het dagelijks functioneren kan het doen van oefeningen net dat beetje verschil maken tussen zelfstandigheid en afhankelijkheid.

Bovendien hebben beweegtoestellen voor ouderen nog andere voordelen. Zo zet het aan tot sociale contacten én krijgt ook de geestelijke gezondheid een boost.

Het belang van bewegen

Wanneer bewegen lastiger wordt voor ouderen leidt dit vaak tot passiviteit. Actieve handelingen worden al snel als te zwaar gezien en worden hierom vermeden. Maar juist in deze fase is beweging enorm cruciaal! Het is dus zaak om de drempel tot beweging zo laag mogelijk te houden en uiteraard het plezier om te bewegen te stimuleren bij ouderen. Momenteel is meer dan de helft van de ouderen in Nederland onvoldoende actief om lichamelijk gezond te zijn en te blijven. Met onze beweegtoestellen voor ouderen willen we hier verandering in brengen.

Geheugentraining voor ouderen

Niet alleen het lichaam moet fit gehouden worden, maar ook het brein is gebaat bij training. Lichamelijke beweging draagt gelukkig al bij aan de mentale gezondheid, maar om die nog een extra stimulans te geven vind je bij ons ook toestellen die specifiek gericht zijn op geheugentraining. Met name in het uitstellen van dementieverschijnselen is geheugentraining van groot belang. Een katalysator van dementie is namelijk gebrek aan beweging.

Beweegtoestellen voor ouderen combineren

In het ideale geval bied je de mogelijkheid om verschillende oefeningen te doen door meerdere beweegtoestellen bij elkaar te zetten. Zo kun je gelijk rekening houden met het verschil in fitheid tussen de gebruikers. Voor de een is een zittende oefening al een grote inspanning, maar de ander zal meer uitdaging aankunnen zoals bijvoorbeeld een golvende evenwichtsbalk.

Zelfredzaamheid

Het toverwoord bij beweegtoestellen voor ouderen is zelfredzaamheid. Je geeft ze een stukje regie over hun leven terug. De (bewegings)oefeningen zullen niet alleen bijdragen aan de fysieke gesteldheid, maar geeft ook een positieve stimulans voor het zelfvertrouwen. Het ene heeft immers een positief effect op het andere. Een andere mooie bijkomstigheid van de beweegtoestellen is dat het aanzet tot sociale interactie. Ouderen komen bij de toestellen gemakkelijk in contact met anderen.

Olga Commandeur

Een deel van onze beweegtoestellen voor ouderen is ontworpen in samenwerking met Olga Commandeur. Samen met haar heeft Yalp gezocht naar de beste manieren om ouderen in beweging te krijgen. Hier zijn toestellen uit voortgekomen op verschillende niveaus, zodat het voor iedereen mogelijk is in te stappen, maar ook om van daaruit een stapje verder te gaan.

Lees hier meer over de samenwerking met Olga Commandeur 

Ons aanbod

Ons aanbod beweegtoestellen voor ouderen is erg gevarieerd. Van toestellen voor balans tot handfietsen en van complete toestelcombinaties tot losse stangen. Zo kun je er dus voor kiezen om meteen een volledige beweegtuin in te richten, maar kun je ook met één toestel beginnen. Uiteraard kun je bij ons terecht om advies in te winnen over de meest geschikte toestellen en de beste combinaties.

Ga naar catalogus

Brochure

Download hier de uitgebreide brochure over beweegtoestellen voor ouderen.

Download brochure