Beweegtoestellen ouderen

Ouderen en bewegen

Beweegtoestellen ouderen

De kwaliteit van leven wordt grotendeels bepaald door hoe iemand in zijn vel zit. Met name voor ouderen is actief blijven soms lastig maar o zo belangrijk. In het dagelijks functioneren kan het doen van oefeningen net dat beetje verschil maken tussen zelfstandigheid en afhankelijkheid.

Bovendien hebben beweegtoestellen voor ouderen ook andere voordelen. Zo zet het aan tot sociale contacten én krijgt ook de geestelijke gezondheid een boost.

Het belang van bewegen

Wanneer bewegen lastiger wordt voor ouderen leidt dit vaak tot passiviteit. Actieve handelingen worden snel als te zwaar gezien en hierom vermeden. Juist in deze fase is beweging cruciaal. Het is belangrijk om de drempel tot beweging zo laag mogelijk te maken en te houden. Door plezier toe te voegen, stimuleren we ouderen om te blijven bewegen. Momenteel is meer dan de helft van de ouderen in Nederland onvoldoende actief om lichamelijk gezond te zijn en te blijven. Met onze beweegtoestellen voor ouderen brengen we hier verandering in.

Geheugentraining voor ouderen

Naast het lichaam fit houden, is ook brein gebaat bij training. Lichamelijke beweging draagt al bij aan de mentale gezondheid. Om die nog een extra stimulans te geven vind je bij ons ook toestellen die specifiek gericht zijn op geheugentraining. Met name in het uitstellen van dementieverschijnselen is geheugentraining van groot belang. Een katalysator van dementie is namelijk gebrek aan beweging.

Beweegtoestellen voor ouderen combineren

In het ideale geval bieden we ouderen de mogelijkheid om verschillende oefeningen te doen door meerdere beweegtoestellen bij elkaar te zetten. Zo kun je gelijk rekening houden met het verschil in fitheid tussen de gebruikers. Voor de een is een zittende oefening al een grote inspanning, maar de ander kan meer uitdaging aan zoals bijvoorbeeld een golvende evenwichtsbalk.

Zelfredzaamheid

Het toverwoord bij beweegtoestellen voor ouderen is zelfredzaamheid. Je geeft ze een stukje regie over hun leven terug. De (bewegings)oefeningen dragen bij aan de fysieke gesteldheid, en geven een positieve stimulans aan het zelfvertrouwen. Het ene heeft een positief effect op het andere. Een mooie bijkomstigheid van de beweegtoestellen is dat ze aanzetten tot sociale interactie. Ouderen komen bij de toestellen gemakkelijk in contact met anderen.

Olga Commandeur

Een deel van onze beweegtoestellen voor ouderen is ontworpen in samenwerking met Olga Commandeur. Samen met haar heeft Yalp gezocht naar de beste manieren om ouderen in beweging te krijgen. Hier zijn toestellen uit voortgekomen op verschillende niveaus, zodat het voor iedereen mogelijk is in te stappen en om ook van daaruit een stapje verder te gaan.

Lees hier meer over de samenwerking met Olga Commandeur 

Ons aanbod

Ons aanbod beweegtoestellen voor ouderen is erg gevarieerd. Van toestellen voor balans tot handfietsen en van complete toestelcombinaties tot losse stangen. Zo kun je er dus voor kiezen om meteen een volledige beweegtuin in te richten, maar kun je ook met één toestel beginnen. Uiteraard kun je bij ons terecht om advies in te winnen over de meest geschikte toestellen en de beste combinaties.

Ga naar catalogus

Beweegkaarten

Wist je dat er bij de toestellen die we plaatsen ook vele beweegkaarten beschikbaar zijn? Deze kaarten informeren gebruikers over de mogelijkheden van het toestel. Hiermee stimuleren we optimaal gebruik en resultaat. Op deze kaarten staat hoe het toestel gebruikt wordt, de oefeningen die bij het toestel horen, het doel van een oefening en een aantal variaties. Download de beweegkaarten hieronder.

Download beweegkaarten

Brochure

Download hier de uitgebreide brochure over beweegtoestellen voor ouderen.

Download brochure

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.