Ondersteuning door Olga Commandeur

Hoe maak ik mijn beweegtuin succesvol?

Een succesvolle beweegtuin vraagt inzet en draagvlak. Olga Commandeur verzorgt openingen, online ondersteuning en train-de-trainer cursussen om jullie op weg te helpen met je beweegtuin.
Olga Commandeur is ex-topsportster, bekend van het dagelijkse tv-programma Nederland in Beweging en partner van Yalp.

Expertise  

De expertise van Olga helpt ons om speciale ‘Ouderen in beweging’ toestellen te ontwikkelen. Olga is superblij met deze combinatietoestellen omdat ze heel veel extra beweeg- en oefenmogelijkheden voor ouderen bieden. Door de lagere opstap is meedoen voor iedereen haalbaar en is het tussen de hindernissen doorstappen makkelijker. De extra steunmogelijkheden op maat zorgen voor een nog grotere veiligheid.

Lees hier de visie van Olga Commandeur

Communicatietools en oefeningen van Olga Commandeur (gratis)

Handige printbare tools die passen bij je toestel, zoals een communicatie handboek, persbericht, beweegkaarten met oefeningen en een voorbeeldposter om trainingstijden aan te kondigen.

Met beweegkaarten worden gebruikers geïnformeerd over de mogelijkheden van elk toestel. Op deze kaarten staat hoe het toestel gebruikt wordt, de oefeningen die bij het toestel horen, het doel van een oefening en een aantal variaties. Download de beweegkaarten hieronder.

Download beweegkaarten

Opening en PR moment door Olga Commandeur

Olga Commandeur kan assisteren tijdens de opening van jullie beweegtuin. Bijvoorbeeld door het welkomstwoord en de officiële openingshandelingen te verrichten. Of met de senioren en met het publiek een workshop te houden, zoals we haar kennen van TV. Voorafgaand ontvang je dan een persbericht zodat je de lokale media kunt informeren.

Train-de-trainer cursussen

Goed gebruik van een beweegtuin begint met genoeg kennis bij een grote groep zorgpersoneel. Een goede train-de trainer cursus is erg waardevol. De basis is een intensieve vier uur durende training, waarbij Olga Commandeur bij jullie op locatie komt. Ze gaat in op het veranderende lichaam en de trainbaarheid tijdens het ouder worden. Deze kennis wordt vervolgens toegepast op de beweegtoestellen.

Heb je na een half jaar of na een jaar extra ondersteuning nodig? Maak dan gebruik van de  4 uur durend verdiepingscursus bij jullie op de locatie.

Gratis ondersteuning via Facebook 

Samen met andere zorgprofessionals discussiëren over beweging in de zorg onder leiding van Olga Commandeur op Facebook. Met tips over het gebruik van je beweegtuin. Aanmelden via  www.facebook.com/groups/oudereninbeweging

 

Spelmateriaal

Diverse attributen voor een veelzijdige training: markeringsschijven, zachte ballen, netracket, jeu de boules, schuimfrisbee, springtouwen, springtouwen, weerstandelestieken dobbelsteen, handpomp en stopwatch. Tijdens de train-de-trainer cursus wordt ingegaan op het gebruik hiervan.

Goed om te weten:

  • De ondersteuning van Olga Commandeur is exclusief beschikbaar bij de beweegtoestellen van Yalp.
  • Reeds 200 beweegtuinen in Nederland ingericht met Yalp toestellen.
  • Beweegtuinen stimuleren de beweging van senioren.
  • 80% van de beweegtuinen is  dementie georiënteerd.
  • Goed gebruik van een beweegtuin begint met kennis bij het zorgpersoneel.
  • Huisartsen en fysiotherapeuten willen graag betrokken worden.

"Een juiste houding geeft zoveel kracht en zekerheid. Ouderen kunnen veel meer dan ze voor mogelijk hielden."

Ik wil een beweegtuin maar hoe pak ik dat aan?

Regelmatig worden onze projecten geïnitieerd door zorgorganisaties, soms ook door fysiotherapeuten, en uitgevoerd met betrokkenheid van gemeenten. Bereidheid van gemeenten ligt er met name als er onder toezicht van een professional wordt bewogen. Wil je ook graag een beweegtuin? Yalp helpt je graag bij het ontwerp van een uitnodigende beweegtuin. Om een goed plan te maken vinden wij het belangrijk om de identiteit van de zorginstelling te leren kennen. Wat is jullie visie? Hoe wil je je profileren? En wat zijn de mogelijkheden van de cliënten (cognitief en fysiek)?

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.