DASH Parkour - Yalp
My Yalp

DASH Parkour

DASH PARKOUR FREERUNNING

DASH freerunning: voor en door freerunners

De freerunning scene is een eigen subcultuur met een heel eigen karakter. Een subcultuur die stimuleert tot bewegen en die stimuleert tot sociale verbondenheid.

DASH Parkour is ontworpen voor veilige training in openbare ruimtes. Bedacht vanuit de cultuur en filosofie van freerunning.

Urban freerunning sportplek met toegevoegde waarde

Urban sportplekken voor jeugd en volwassenen schieten als paddenstoelen uit de grond. Met name freerunning in de openbare ruimte is immens populair. Met DASH Parkour maak je een urban sport plek die van toegevoegde waarde is voor de buurt en voor je gemeente.

  • Een sportplek waar deze snel groeiende groep sporters veilig kan trainen. Op toestellen die ontworpen zijn om veilig te sporten en te spelen in de openbare ruimte.
  • Een ontmoetingsplek waar ook andere jeugd met deze positieve manier van bewegen in contact kan komen. En waar ze elkaar kunnen stimuleren om in beweging te komen en van elkaar kunnen leren.
  • Een openbare plek waar deze vorm van urban culture kan bloeien. Met alle voordelen die hierbij horen!

DASH Parkour freerunning: door en voor freerunners

De toestellen en de diverse standaard lay-outs van DASH zijn ontwikkeld in samenwerking met freerun professionals van de Freerun Academy in Finland en 5 bekende Nederlandse freerunners. DASH is ontwikkeld met het doel: uitdaging op een veilige, professionele en multifunctionele freerunopstelling.
DASH Parkour biedt uitdaging voor zowel de beginnende als de professionele freerunner. Wist je dat professionele freerunners zelfs zo enthousiast zijn over DASH dat ze met ons samenwerken? Ze kunnen clinics komen geven en op diverse andere manieren ondersteunen bij de activatie van jouw park.

Workshops in de wijk
Starten met freerunnen? Ook in de wijk geven onze partners demonstraties, bieden een trainingsprogramma voor de jeugd, kennismakingslessen of leiden lokaal instructeurs op. Een positieve kennismaking met freerunning en parkour stimuleert om de sport ook zelfstandig te gaan beoefenen.

Wat onderscheidt DASH Parkour van andere freerunparken?

De producten van DASH Parkour zijn ontworpen en getest in samenwerking met professionele freerunners. De designs zijn onderscheidend en sluiten goed aan bij een urban omgeving. Door het toepassen van schuine vlakken kunnen de freerunners meer met ‘foot placement’ spelen. Hierdoor kunnen ze hun freeruntechnieken veel beter trainen dan bij andere freerunparken. Op elk detail is gelet, zoals handgrepen, oppervlakken en balken in verschillende groottes. Het aantal functies wordt hierdoor vermenigvuldigd en dat maakt het uitdagend voor iedereen.

Er zijn meer dan 36 verschillende toestellen die per stuk afwijkend en vernieuwend zijn. Dit maakt DASH Parkour het meest veelzijdige en functionele parkour – productassortiment van deze tijd.

Het design van Dash is begin 2019 gepatenteerd. DASH is beoordeeld door de TUV conform EN16899. De Europese Norm EN16889 geeft de veiligheidseisen waaraan Parkour toestellen dienen te voldoen. Daarnaast hebben we binnen DASH een park wat geheel voldoet aan de EN1176 speelnorm.
We zijn trots op onze duurzame DASH Parkour parken en geven dan ook vol vertrouwen 10 jaar garantie op het materiaal.

Succesvol DASH Parkour in Den Haag

‘Een stad zonder urban scene is een stad zonder toekomst voor jongeren!’ Steeds meer jongeren herkennen zich in de vrijheid van het bewegen in de openbare ruimte. Freerunners zijn altijd op zoek naar locaties waar ze op een prettige manier andere jongeren met de sport in contact kunnen laten komen.

Vanuit de scene is er dan ook steeds meer vraag naar veilige locaties om te trainen. De eerste DASH freerun opstelling staat in Den Haag. Freerunners zijn er blij mee: “In dit park kan ik mijn freeruntechnieken veel beter trainen in vergelijking met andere freerunparken.”
Meer over DASH Parkour in Den Haag

Het succes van het
eerste DASH parkour
in Den Haag

YALP ACADEMY: BLOG

Wat zijn nu eigenlijk de concrete voordelen van een DASH Parkour freerunlocatie in je stad? En is freerunning wel veilig? Kom er alles over te weten in deze blog.

We zijn de enige partij in Nederland die freerun parken realiseren die volledig voldoen aan de veiligheidsnormering!

Wat als een freerunner een park in jouw gemeente wil?

Stel: een freerunner meld zich bij jouw gemeente omdat hij graag een freerun park wil. Hoe pak je dat dan aan? Bij Yalp hebben we veel ervaring in dit soort trajecten. We werken hierin samen met bekende freerunners, die ervaring hebben in het aanleggen van parken. Zij staan klaar om de freerunners in de omgeving te helpen vinden en zo een breder draagvlak voor het plan te creëren. Ze kunnen clinics komen geven en op diverse andere manieren ondersteunen bij de activatie van jouw park.

Yalp is al meer dan 40 jaar actief op de Nederlandse markt en heeft bij vele gemeenten sport- en speeltoestellen geplaatst. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het inrichten van openbare ruimten en het begeleiden van participatietrajecten. Yalp brengt gemeenten en burgers bij elkaar.

Yalp & Openbare ruimte